|
![]() |
#1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() To kod vas bagatela, lebac vam se ogadio...
![]() Meni za januar 87 eura. U stanu supruga, kćerka & ja.
![]() |
#2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() pa kako kod koga, meni struja izadje skoro 6000din, a imam centralno grejanje...doduse nas je cetvoro u stanu (mada nema tu neke drasticne razliku u potrosnji zavisno od broja ukucana, mozda sporet i bojler malo vise..)
![]() |
#3 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 17.10.2006
Hvala: 19
10 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() evo recimo, na selu, leti sa komplet urešajima (pc, tv, ftižider, zamrzivač, bojler, šporet, 10 sijalica, krupač i krunjač, električna pumpa) oko 1500. SAmo nisam siguran koliko i kako se računaju te poreske osnovice. Ispadne da račun od 1900 na porez ode 800.
![]() |
#4 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() najmanji racun za struju koji sam platio je 2,5k... i to onog meseca kada sam bio na moru tako da nemoj da te cudi... inace solo zivim u stanu a prosek je oko 3,5k
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Isto ovde, mada je bilo meseci kada bez ikakvog razloga ode na 5.5-6k. U stanu devojka i ja ,dva kompa (laptop + mac mini, dva TFT monitora), dva TVa od kojih se jedan pali samo na kratko nocu (u spavacoj sobi je), masina za sudove, ves, frizider i bojler. Inace ja bas vodim racuna o tome da mi ne gore svetla non stop, imam gomilu onih stedljivih sijalica itd. Mislim da sve zavisi i od lokacije, jer ja placam iste pare za struju u stanu u centru kao i moji matorci za kucu na detelinari.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 17.10.2006
Hvala: 19
10 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() ok, vidim da je ovo ok. gde ide taj porez? šta se dešava sa tim novcem? da li se radi na nekog modernizacije elektroprivrede?
![]() |
#8 |
133t
Master
|
![]() ja dok sam ziveo u balkanskoj, bio je neki funny strujomer.. sve je radilo 24/7 stan je bio poveci (2.5), imali smo TA pec bez centralnog grejanja, i nismo nikad uspeli da prebacimo 2.5k dinara...
nemam pojma kako, od kad sam se preselio prosek je 3-3.5k |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Problem sa strujom koji moze da izazove veliku razliku u racunima su potrosacke zone zelena/plava/crvena sto zavisi od potrosnje. Recimo, ovog meseca su >>majmuni<< koji ocitavaju strujomere zbog praznika ocitali strujomere posle 32-33 dana, a ne posle 30-31 kako inace treba (jedan kalendarski mesec). Zbog toga se desilo da mnogi koji su na granici zelene predju u plavu zonu ili oni iz plave u crvenu. Naravno, povecanje cene se ne naplacuje na razlici izmedju dve zone, vec na celokupnu potrosnju sto moze da duplira racun.
Kad sam ja bio student ... (davno bese, 2000.) postojalo je nesto sto oni zovu "procenjena potrosnja" gde se uzimao prosek potrosnje od istog prosle godine kao osnovica za avans koji treba da platis. Zato se vrlo cesto desavalo da je u toku prosle godine u tom stanu bio neko ko je ukljucivao TA pec, kvarcnu grejalicu, kalorifer, nuklearni reaktor i slicne potrosace pa je time podig'o "prosek" potrosnje koji ti naredne godine moras da placas ako placas avans. Opet, proverite ove informacije posto nisam siguran da li i sada to isto vazi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() ^ Tako je, cim predjete u visu zonu, racun je drasticno veci. A lokacija nema veze sa cenom struje.
"Hvala" MorenoArdohain za poruku: |
![]() |
|
|