Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Da, Virtuonka, ali sad nema šanse da se setim da li sam unosio taj trocifreni kod. Čak mi je nešto u malom mozgu da sam se iznenadio što nema koda, a možda sam i pomešao sa nekim drugim sajtom. U svakom slučaju kod je opcion što se tiče Vise, i neki sajtovi ga traže a neki ne. Pomaže da se smanji fraud, ali Amazon sigurno ima i brdo drugih mehanizama a verovatno znači i ako si ranije kupovao kod njih.
Inače Virtuonkom sam pre godinu dana kupio čak i navigaciju za kola na amazon.de, samo što je isporuka bila u Beču, pa neko posle donese. Tako uostalom i knjige naručujem da ne bi gatao hoće li da me ovde opale sa špedicijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 11.01.2006
Hvala: 66
11 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Citat:
Не мора. Мени приликом регистрације домена на GoDaddy нису тражили. Потребно је само име и презиме, број картице и датум истека. |
|
![]() |
![]() |
"Hvala" JovanT za poruku: |
![]() |
#3 |
Miloš Ranđelović
Certified
Datum učlanjenja: 15.05.2008
Hvala: 26
23 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Nisu mi ionako ni odgovorili na mejl, tako da ću otkazati.
Ovaj sajt koji je Džordž pomenuo ima to što mi treba, pa ću videti preko njih da naručim.
![]() |
#4 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Izvinjavam se što dižem temu iz mrtvih ali osjećam potrebu da jadni napaćeni narod u B jebenoj H obavijestim...
Poručio sam knjigu sa Amazona i danas me zove lik iz Sarajeva kako je knjiga zadržana na carini. Na knjigu od cca 40USD će mi naplatiti 35KM za carinjenje, špediciju i ko zna šta još. Pitao sam ga kako je moguće da mi to nikada nije naplaćeno i da mi je knjiga stizala na kućna vrata i pazite sada objašnjenja... - "Pa znate, njima dnevno stiže preko 1000 paketa i oni ne mogu stići sve pregledati." - Da li to znači da ja mogu recimo tenk da uvezem u dijelovima i da oni ne stignu da ga pregledaju pa mi donese poštar na kućna vrata, sve sa granatama - "Pa ovaj da, ovaj ne, ovaj može.." - A hoću li ja sada ići u zatvor jer nisam platio carinu na 10-ak knjiga koje su mi stizale prije? Da spremim toplu garderobu i da vas upozorim da imam slab stomak na zatvorsku hranu... - Nećete nećete ići u zatvor jer niste vi napravili grešku Ukratko.... Kanada majka... Što dalje odavde... |
![]() |
![]() |
"Hvala" mangia za poruku: |
![]() |
#5 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ma gamad najgora i ja tako svašta naručivao, i dolazilo, i jednom naručim retrovizor koji je koštao 170$, kada je došao skoro toliko u KM je bila otkupnina, nekih 4-5 taksi, ja pitam šta je ovo, tip slegnu ramenima... rekoh vrati ti to odakle je došlo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() @Mangia
Dobro si prosao sto se zalis ![]() DHL i UPS u Srbistanu naplacuju po 40-50e spediciju samo + carina i ostalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Ma vjerujem da je u Srbiji gore ali zaista sam mislio da ima neke pameti u ovoj državi jer nisam imao prije nikakvih problema. Evo i na sajtu im piše daje nekomerc. roba i lične stvari vrijednosti do 200KM oslobođena carine.
Neki dan su nam u firmi naplatili carinu na robu koja je oslobođena carine. Čovjek mi pročita kako su elektornske komponente oslobođene carine ali pošto je taj čip dio rutera on ga mora cariniti kao ruter iako čip spada u elektronske komponente. Ja ga zamolio da me više ne zove ukoliko ima tako glupe zaključke jer zaista nemam šta pričati sa njima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 17.03.2006
Hvala: 9
15 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() @mangia, sad su mi jasne neke stvari
![]() Ja sam prije 2 godine iz USA narucio 3 paketa: snowboard (156cm), vezove (x2 - pozamasna kutija ko od TV-a) i buce (isto velika kutija, jos i najteze) i na prva dva paketa sam fino platio carinu i sve, a na zadnji paket 1.5e (cini mi se usluge nase poste Sarajev - BL). Ma jebeni Diznilend :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Juče sam zvao carinu da se raspitam malo oko toga. Ne bježim ja od plaćanja carine i ne bih je poručio legalnim putem da nisam mislio na carine i poreze.
Uglavnom ispala je opšta frka. Zvao me i neki šef špedicije sa privatnog mobitela da vidi zašto ce čitava carina digla na noge zbog jedne knjige i zašto su ih zvali ovi oni. I odjednom ne treba 34 KM platiti nego 48KM na šta sam ja poludio i rekao da ću i to platiti i nakon 24h doći sa TV ekipom da snimimo prilog o njihovom radu na unapređenju nauke i stalnoj borbi protiv tih tamo ljudi koji stalno hoće da znaju nešto. Čak su me i prepadali da ne zovem carinu i ne spominjem da sam prije primao knjige jer će mi ono oteti muško dijete, obračunati goli otok, poslati u Zenicu, čupati nokte i zavrtati uši... Istresali su me da im kažem sa kim sam pričao na carini u ko mi je rekao da na knjige nema carine. Na kraju me zamolio da ne primim knjigu kada dođe i da je odbijem pa će mi se oni dalje javiti kada to riješe. Sad su me toliko zapalili da ću ovo istjerati do kraja sve sa novinarima. mangia Pukovnik u penziji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Znači...
![]() Znači... ![]() Vrati knjigu a tih 48KM potroši u ovo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Banca Intesa Visa electron. | Milos Micic | e-Business | 10 | 31. 01. 2010. 04:29 |
GoDaddy i BancaIntesa Visa Internet | mileusna | e-Business | 12 | 01. 04. 2009. 22:22 |
flickr i visa | tamburix | Opušteno | 0 | 04. 07. 2007. 13:42 |
Imam VISA Virtuon, i sta sad?! | sirNemanjapro | e-Business | 18 | 01. 11. 2006. 22:56 |
Visa-prom redizajn | chole | Web site, dizajn i multimedia | 5 | 06. 07. 2006. 10:41 |