22. 09. 2009. | #11 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Zanimljivo je to sa closing tagom, nisam znao, ali mi se u svakom slučaju ne sviđa nezatvaranje taga.
|
22. 09. 2009. | #12 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Nisam ni ja znao, čak sam išao i kao ludak dodavao ?> na kraju svakog fajla jer neki ljudi sa kojima radim to ne rade, zato me je i zainteresovalo zašto to rade. Bio sam siguran da su pronašli tu "mudroliju" na nekom blogu nekog "stručnjaka", a ono code igniter.
22. 09. 2009. | #13 |
Super Moderator
Knowledge base
|
Mene dodatne beline najviše nerviraju kada šaljem header location, pa mi javi grešku da je "header alredy sent" zbog neke beline u nekom tamo inkludovanom fajlu...
Ali i pored toga, ne bih bio spreman da se odreknem zatvaranja PHP taga. |
22. 09. 2009. | #14 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Zato se uvek i koriste ob_ funkcije, tada ne zavisiš od toga da li je neko brljao ili drži uredan kod.
22. 09. 2009. | #15 |
Super Moderator
Knowledge base
|
Yeap, vremenom sam provalio da je čišćenje bafera pre slanja hedera najbolji način da se izbegnu takvi problemi. A isto tako sam se vremenom disciplinovao da ne ostavljam beline posle closing taga.
|
22. 09. 2009. | #16 |
Boban Karišik
Expert
|
22. 09. 2009. | #17 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Kada bih odlučio da napravim framework "za raju", verovatno bih i ja razmišljao koji su najčešći problemi i pokušao da smislim neko rešenje da me što manje smaraju korisnici. Možda bih i došao do iste stvari ali ne sviđa mi se rešenje koje ruši logiku da bi udovoljio "brljivim" programerima.
Meni je dovoljno da vidim ovo: "Indentation should consist of 4 spaces. Tabs are not allowed." pa da pomislim "ma 'ajde?". Daleko su fleksibilniji TAB-ovi. Neko je navikao na 2 space, neko na 4, neko na 8, zašto bi neko nekome određivao koliki indent će da koristi, kada možemo u slučaju da koristimo TAB-ove svako u svom editoru namesti TAB=N spaces i da svako gleda kako mu odgovara.
22. 09. 2009. | #18 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
da, to sa tabovima me uzasno nervira... mada opet najgore je kad se pomesaju, pa neko koristi malo spejsove, malo tabove, onda nastane haos..
22. 09. 2009. | #19 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
Mene nerviraju spejsovi umesto tabova al šta ćeš, svakog nešto nervira.
|
22. 09. 2009. | #20 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Trebate da koristite neki dobar editor koji ume da formatira otvoreni fajl prema vašim pravilima.
I onda je potpuno nebitno da li je čovek pre vas koristio tabove ili šta već, da li je pisao if sa { u istoj liniji ili je { u sledećoj, itd.