28. 08. 2007. | #11 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
yo Ilija
ja sam tebe vec malo maltretirao na ovu temu, pa mi je drago da si se i ovde ukljucio! anyway, svakako si u pravu, ja sada pokusavam da generalizujem sve svoje radove, tj. da ih apstraktujem, da vidim sta mi se konstantno ponavlja, i da to sredim i spakujem u module, i da ih onda sam pozivam po potrebi. dakle, pokusavam da vidim jel' mi je bolje/lakse/brze/efektivnije/ispravnije da napravim efektivno "svoj fw", ili barem nesto slicno, sto ce sluziti meni i samo meni, za brz i modularan razvoj CMSova, ILI: prosto da se prilagodim nekom od vodecih fw-ova, i da ih maksimalno tweakujem prema sebi i svojim potrebama. vidis, cini mi se da je CodeIgniter maximalno jednostavan, da ne kazem trivijalan, i onda mi mozda bas on moze odraditi deo posla, jer vec postoji napisana gomila stvari kao sto je "auto form validator", ili tipa neki simple JS kalendar, kontrola tabela i sl... svakako ne treba zavisiti od ni jednog frejmworka, jer onda em moras da mu se prilagodjavas na besumucno niskom nivou, ili ako oni odluce da promene nesto, a tebi se bas ne svidja - imas problem :P ajde citam i dalje, javljam sta sam uradio, svakako ocu da vam kazem moj finalni zakljucak na kraju |
28. 08. 2007. | #12 | |
profesionalac
Professional
10 "Hvala" u 7 poruka
|
e, ok - mislim da sam upravo ovo trazio:
Citat:
MOZDA, ali samo MOZDA sam na pragu necega link za rapyd, ako je neko zainteresovan da pogleda: http://www.rapyd.com/ * props za teknoledge-a, on me je uputio na ovaj link ali da ne mislite vi ostali da vas zezam ili ignorisem vase komentare - ocu da VIDIM kakav je rapyd, pa onda da vidim mogu li sam nesto slicno da izvedem javljam dalje napretke |
|
28. 08. 2007. | #13 | |
Milos Matovic
Qualified
Datum učlanjenja: 29.05.2007
Hvala: 15
11 "Hvala" u 6 poruka
|
rapyd
Citat:
Rapyd je malko komplikovan za shvatiti iz prve ali je prilicno mocan. Kao sto je Ilija rekao, postoje ogranicenja naravno ali kad ga skontas kako radi, uz malo "hack-ovanja" core-a (mislim na rapyd) mozes da napravis sta ti padne na pamet Koristim ga za vec peti projekat i otprilike uradim ceo admin deo za dva dana i to sa skinovanjem kako mi se svidja. Konkretno ranije dok nisam koristio CI + rapyd, trebalo mi je barem 3 puta vise vremena da napravim isto. |
|
28. 08. 2007. | #14 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Ja od skoro koristim CI, tako mi traže pa moram da se prilagođavam, ali za rapyd nisam znao... izgleda korisno... videćemo kad ga upoznam bolje
|
28. 08. 2007. | #15 | |
Python Ambassador
Master
|
Kada PHP programer priznaje - mora da je istina
Off Topic: Citat:
28. 08. 2007. | #16 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
^ Naravno.
|
28. 08. 2007. | #18 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
I jedan C# programer...
|
28. 08. 2007. | #19 |
profesionalac
Professional
10 "Hvala" u 7 poruka
|
phuuuhhhhh..... people -> usradoh se (sa oprostenjem), dok sam pretrazio GOMILU frejmworka, i moram da se slozim donekle sa Ilijom:
- STA CE MI FRAMEWORK? ili ako ti treba - napisi ga SAM! da ne bi zavisio od njih i ucio sta moze a sta ne i sl. :P a sta meni esencijalno treba? CRUD. user auth. i jos CRUDa. vec sam nasao neke CRUD code generatore, mozda to mogu ili da koristim, ili da vidim kako su napisali kod, pa da napravim licno svoj templateCrud i resim se muke evo npr linka: http://www.phpobjectgenerator.com/ mada je to mozda malcice i neozbiljno resenje, ja razmisljam da napisem svoju klasu, gde bi samo rekao koju tabelu ocu da radim, koja polja, kojeg su tipa ta polja, i eventualno neka slozenija vezivanja sa FKovima i to je to.. mozda neko vec zna za slicnu klasu? znaci - ne treba mi ceo frejmwork. vec koristim izuzetno lagan i koristan i poslusan smarty, sve mi radi kako treba, sve kontrolisem - ali CRUD mi je ocigledno bio potreban. any thoughts? kako vi resavate, npr. kada u CMSu pravite kontrolu proizvoda? (bilokojih). ili kontorlu grupa proizvoda, sa orderingom i sl? ili kontrolu korisnika i sl? mora da koristite NEKE napredne fore? please! vec 4 dana citam/radim/ucim ovo, poludedoh!! (jel' to uopste rec?) |
28. 08. 2007. | #20 |
profesionalac
Professional
10 "Hvala" u 7 poruka
|
cisto da ne bude zabune, konceptualno mislim na nesto ovako:
http://www.oxyscripts.com/manuals/sy...affolding.html samo BEZ frejmworka, ocu da to uradim sa klasom koju mogu da implementiram i kontrolisem po potrebi |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Izbor mobilnog operatera? | 3banchi | Komunikacije | 36 | 21. 10. 2010. 10:39 |
Izbor tehnologije za velike Web aplikacije | toxonics | Programiranje | 75 | 16. 01. 2006. 16:34 |
Izbor internet provajdera je bitan :) | BluesRocker | Opušteno | 2 | 19. 09. 2005. 14:48 |