18. 10. 2007. | #11 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
nisam izgleda bas odgovorio na pitanje, nisam bas ispratio ceo tok problema
evo skinuo sam fla pa cemo videti
19. 10. 2007. | #12 |
Lokalno njuskalo
Qualified
|
Kasno se ukljucujem i nisam bas upseo da ispratim, ali za resavanje problema skrivanja movieClip-ova i njegovih sadrzaja probaj pomocu _alpha property!
|
19. 10. 2007. | #13 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
|
_alpha ne sluzi za skrivanje, _visible da
velike su razlike u performansama izmedju _visible i _alpha _alpha je za transparenciju, nakon fejdovanja u _alpha = 0 stavis i _visible = false ako zelis bolje performanse sa malim brojem klipova ili manjih zahtevima to nije toliko bitno
blog: mrsteel.wordpress.com www: hagane.us del.icio.us Hagane Flash Forum - od pocetnika do eksperta Poslednja izmena od MrSteel : 19. 10. 2007. u 00:52. |
19. 10. 2007. | #14 |
Lokalno njuskalo
Qualified
|
Znam ja to, ali kad vec ne funkcionise _visible onda neka proba sa _alpha!
|
19. 10. 2007. | #15 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
|
jbg
moracu da nadjem pola sata da procitam ceo thread ne vredi ovako lenjo pa izdaleka
20. 10. 2007. | #16 |
Domagoj Horvat
Expert
|
problem rijesen...
kako je NoviKorisnik rekao, movieClip u koji se loada slika prebacio sam unutar panela i nakon toga je proradio i _mc._visible = true/false kako se panel pojavljuje na raznim koordinatama i cita razlicite dijelove XMLa (oboje ovisno o button simbolu kojim je 'otvoren' ) napravio sam u _root-u funkciju koju button on(release) poziva sa odredjenim parametrima; ta funkcija uzima odgovarajuce podatke, napuni simbole u panelu i napravi _visible = true/false hvala svima @MrSteel hvala ti za ovu strukturu flasha...to mi je i trebalo...kako stvari organizirati...