Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 03. 2009. | #11 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
|
Hint: pogledati kako to google resava u Svajcarskoj gde su u upotrebi cetiri ravnopravna jezika: Nemacki, Francuki, Italijanski i Retroromanski, koji se "mesaju" po svakom ISP... to je recept za resavanje ovog problema u Vojvodini.
|
23. 03. 2009. | #12 |
majstor
Wrote a book
|
Ne radi ti taj hint. Ja sam u italijanskom kantonu i sve (vecinu default) podesavanja i googla i mnogih drugih sajtova dobijam na njemackom. Koristim provajdera koji je iskljucivo u mom kantonu znaci taj provajder je iskljucivo sa italijanskog govornog podrucja a google vidim na italijanskom tek kad promjenim podesavanja i snimim cookie.
|
23. 03. 2009. | #13 | |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 16.01.2009
Hvala: 2
6 "Hvala" u 5 poruka
|
Citat:
Ono sto mi nije jasno, je zasto nema linka do google readera iz google searcha, gmaila i drugih app kad se prebaci lokalizacija na SR cir. Znam da on nije lokalizovan, ali sto se prave ko i da ne postoji? Ko da srbima ne treba rss citac...
23. 03. 2009. | #14 | |
profesionalac
Qualified
34 "Hvala" u 22 poruka
|
Citat:
|
|
24. 03. 2009. | #15 |
majstor
Wrote a book
|
|
26. 03. 2009. | #16 | ||||
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.03.2009
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
26. 03. 2009. | #17 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
Citat:
AP Vojvodina (meni se vise svidja stari naziv Vojvodstvo Srpsko) je pokrajina u Republici Srbiji i u njoj VAŽE ISTI ZAKONI kao i u drugim delovima Srbije. U sluzbenoj upotrebi u AP Vojvodina je srpski jezik, cirilicno pismo, kako je i definisano ustavom i zakonom. Upotreba latinicnog pisma je naravno slobodna u komercijalne svrhe kao i u celoj Srbiji. Na primer RTV je na cirilici, licna karta je na cirilici itd. (Naravno licnu kartu manjinske zajednice mogu dobiti ako zele na svojim jezicima, sto naravno podrzavam). Ostali jezici jesu u službenoj upotrebi ali ne u celoj AP Vojvodina vec samo u opstinama gde neka nacionalna zajednica cini znatan udeo u stanovnistvu. Tako na primer ako u Apatinu nema Rumuna - rumunski jezik nije u službenoj upotrebi. Na primer table na ulazima u naseljna mesta su pored srpskog jezika i na jezicima nacionalnih manjina, ali ne na svim vec na jeziku onog naroda koji u tom mestu živi. Romski nije službeni jezik nigde. |
|
26. 03. 2009. | #18 | |
profesionalac
Qualified
34 "Hvala" u 22 poruka
|
Citat:
To kakav se kome naziv za Vojvodinu svidja, nije mesto ovde za raspravu. meni se recimo vise svidja hipoteticni naziv Drzava Vojvodina... ali o tome necemo ovde.... Drugo, prvo prvo malo procitaj http://www.puma.vojvodina.gov.rs/dok...lo/sljezik.pdf "U sluzbenoj upotrebi Srpski latinica" Dalje: U svim opštinama i Gradu Novom Sadu utvrđena je službena upotreba srpskog jezika i ćiriličkog pisma (45), a u 23 opštine još i latiničkog pisma. U 7 opština utvrđena je službena upotreba samo srpskog jezika (Apatin, Inđija, Irig, Opovo, Pančevo, Pećinci, Ruma i Sremski Karlovci), od toga u 3 opštine (Inđija, Irig i Ruma) utvrđena je službena upotreba srpskog jezika i samo ćiriličkog pisma. http://www.puma.vojvodina.gov.rs/dokumenti/sljezik.xls Dakle SAMO u tri opstine je u sluzbenoj upotrebi SAMO Cirilica... Nadam si da si sada malo bolje upoznao Vojvodinu. |
|
26. 03. 2009. | #19 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
Tu sam, dobro poznajem.
To sto si citirao sam i ja rekao, nije latinica sluzbeno pismo na nivou pokrajine vec je od opstine do opstine razlicito. Cenim trud da pronadjes konkretne podatke. nije ovo mesto za ovakve teme pozdrav Poslednja izmena od Markok : 27. 03. 2009. u 00:22. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Još malo o korisnicima | bluesman | e-Business | 16 | 08. 03. 2007. 03:11 |
Sesije, jos malo | bluesman | PHP | 9 | 04. 12. 2006. 20:02 |
Malo parsuje HTML malo ne. | Dzordz | Programiranje | 2 | 21. 05. 2006. 23:22 |
Malo je falilo... | bluesman | Web design, Layout, User Interface | 19 | 29. 09. 2005. 23:47 |