23. 10. 2009. | #11 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
Ima izuzetaka gde se namerno pravi takva atmosfera gde se obraćaš sa ti, ali u zvaničnoj komunikaciji, bilo da je mailom ili zvaničan odgovor "sajta", mislim da je neophodno pokazati poštovanje članu. Kada odete u restoran, neko možda voli da mu se konobar obraća na "ti", neko insistira na "vi", ali konobar je dužan da se svakome obrati sa poštovanjem, a "persiranje" (reč koja je smišljena da se ukine "gospodine" i uvede "druže") je upravo to. Off Topic: BTW, ja mojoj tašti i posle 12 godina persiram i ne mislim da sebi dižem ego niti stvaram distancu.
23. 10. 2009. | #12 | |
Maja Vasić
Na probnom radu
|
Citat:
23. 10. 2009. | #13 | |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 30.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
|
Citat:
Ja persiram iz navike (tako me vaspitali dok sam bio mali) i profesionalne deformacije (radio sam dugo u firmi gde su to zahtevali, i postala mi navika) drugu osobu, a ne zato sto postujem osobu kojoj persiram. Stavise persiram i ljudima za koje smatram da su seljaci i o kojima mislim samo najgore. I kakve to veze ima sa postovanjem ? A nisam jedini koji persira iz razloga iz kojih ja persiram. Samo sto vecina ljudi to nece da kaze javno nego mi prica o nekom postovanju. A to su izmislili ljudi koji nisu bili lordovi nego obicni, a zeleli su da se razlikuju od plebsa... Istorija porekla mnogih stvari moze da se trejsuje. Koga zanima, moze da se potrudi |
|
23. 10. 2009. | #14 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
To je ipak samo tvoj "trip", to nema veze ni sa poštovanjem ni nepoštovanjem, a najmanje sa opšte prihvaćenon kulturom. Hoću da kažem da je tvoja odluka "ti" ili "vi" samo tvoja odluka i to niko ne spori, a sam razlog za tu odluku je čisto pishološki. Znači ti odeš kod profesora koga poštuješ i kao: "čao profesore, šta radiš?" a ako misliš da je "seljačina" obratiš mu se: "dobar dana profesore, kako ste?" Ako je tako, onda bolje i da mu se ne obraćaš BTW, ja to radim iz poštovanja, ako se nekome time "diže ego", ja nemam ništa protiv. Bolje nego da nekome "spuštam ego". Pitao sam te da mi objasniš taj deo pošto sam ja iz tvog posta shvatio da ja time što persiram nekome SEBI dižem ego, pa sam hteo da saznam kako to misliš.
23. 10. 2009. | #15 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
e, bre, sad napraviste zaveru od toga...
persiras jer si tako naucen, naravno, to se zove kucno vaspitanje, i nje nikakva zavera protiv plebsa, nego pristojnost u ophodjenju prema ljudima oko sebe. To je takodje i deo profesionalnog nastupa, kao sto zaposleni u npr. banci ne treba da sedi u sorcu i papucama, nego u odelu prema dress codu. A sto se sajtova tice, svodi se na isto kao sa bontonom, treba umeti da se ponasas odgovarajuce zavisno od situacije. Ako se sajt obraca iz ugla profesionalnosti, tipa hosting kompanija ili nesto slicno, ocekujem da i copy bude napisan u tom duhu. Ako je sajt za mladje, neki soc-net i sl., ili naprosto ide na neku opsuteniju atmosferu, onda i copy treba da je opusteniji i prisniji..
23. 10. 2009. | #16 |
Designer guy
Wrote a book
|
Off Topic: Samo čekam kad će neko od nerdova da se zajebe i napiše „parsiram” umesto „persiram”, lol. |
23. 10. 2009. | #17 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
Ja to gledam sa komercijalne tačke,
testiraš da li daje bolje rezultate (prodaje) ovako ili onako i prihvatiš ono što je bolje. Za Limundo to bar treba da bude ideja vodilja. U nedostatku dokaza šta donosi veću dobit, ne priklanjam se ni jednoj strani. Sigurno zavisi i od tipa sajta. |
23. 10. 2009. | #18 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potreban flash dizajner za izradu website intro-a | bokacbl | Poslovne ponude i zapošljavanje | 2 | 20. 10. 2010. 10:07 |
Website editor | rakche | Sva početnička pitanja | 1 | 24. 11. 2009. 23:10 |
SEO your website | kalkulus | Marketing i SEO | 41 | 05. 04. 2006. 12:02 |