Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 09. 2007. | #11 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa hteo sam sa nulom malo da zakomplikujem, ali izgleda da je bilo dovoljno komplikovano i mnozenje sa jedinicom.
23. 09. 2007. | #12 |
Igor Marinović
Expert
|
Verujem da vise od 90% onih koji koriste Internet ne zna prioritet operacija.
Uostalom, mnogo njih, cak i visoko obrazovani se hvale kako im matematika nikada nije isla.
23. 09. 2007. | #13 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Ma nema tog kladionicara koj napamet ne zna 1.5.*1.5*1.5*1.5. Znaci izbaci sabiranje i ubaci mnozenje brojeva u rasponu od 1.00 do 3.00 i nemas brige.
23. 09. 2007. | #14 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.09.2007
Hvala: 0
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Ma ubaci im captcha-u.
Valjda nisu dovoljno glupi da neznaju prepisati par karaktera sa slike. Ja sam imao kontakt formu na jednom sajtu koja nije imala zaštitu i počeo sam da primam spam preko tog obrasca. Pre skoro godinu dana sam postavio captcha sliku i od tada nije prošla ni jedna spam poruka.
24. 09. 2007. | #15 |
expert
Grand Master
|
bas sam juce na mom blogu pisao: za 11 meseci rada akismeta (i drugih antispam plugina) imam malo preko 700 000 automatski odbijenih komentara :P
ontopic: u bugarskoj cesto ima pitanje: kad je osnovana bug. drzava ili recimo: filtriranje: ako tekst nije na cirilici, odmah ide u spam (ali ovde je prihvaceno da je pisanje na latinici na sajtovima - nekulturno ) vidjao sam i reshenja sa checkboxom - bilo price ovde neko mi rece da koristi i sakriveni input type="text" sa name="email" user njega ne vidi (bar onaj koji ima css), dok bot to popuni |
24. 09. 2007. | #16 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
Citat:
btw, sta bi sa onom (relativno) novom idejom, one kuce/mace, pa da korisnik prepozna da li je kuca ili maca/, a posto to sve lici jedno na drugo, botovi se tu ubijaju (mada mogu i da pogadjaju random, pa da prodje 50% pokusaja, ali ajde..) |
|
24. 09. 2007. | #17 | |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Citat:
A sto se tice resenja sa skrivenim poljem, to je odlicna ideja, samo se desi da firefox cesto sam popuni to polje i onda vas forma odbije jer ste bot. |
|
24. 09. 2007. | #18 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Nedavno je neko spominjao da koristiš srpski i da će to rešiti probleme sa botovima. Umesto da kažeš:
3 + 4 * 8 = [ ] Staviš nešto kao: Upiši "kapa" u polje [ ] Napišeš pedesetak reči koje ne sadrže "specijalne karaktere" i samo ih vrtiš. Za svaki slučaj odradiš trim($str, '"'). Sigurno ima bistrića koji će uneti i navodnike Quick and dirty rešenje... Ako ga neko obiđe uvek možeš da izvučeš big guns i time učiniš celu stvar težom za razvoj i korišćenje
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 24. 09. 2007. u 11:59. |
24. 09. 2007. | #19 |
Dusko Petrovic
Professional
|
ja sam bash juce na jednom forumu stavio da se upishe rezultat proste matematicke operacije(tipa 10 - 3) slovima.. dovoljno je prosto da se niko ne zbuni, a bot sigurno nece da upishe 'sedam'
24. 09. 2007. | #20 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
bot bi mogao opusteno da provali
parsiranje takvih stringova je lako a jos ako mu olaksas sa nazivom polja cak mislim da mu i slozenije matematicke operacije pomazu jer mu je lakse na slepo da utvrdi check string sa druge strane sasvim je moguce da jos nisu uleteli u tu materiju jer ne moraju dovoljno im je script ready sajtova prevencije radi generisana jednacina bi bilo dobro da je u slici radi dodatne zastite
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Novinarska matematika :) | Dzordz | Opušteno | 4 | 31. 01. 2010. 15:39 |