Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
|
Alati teme | Način prikaza |
11. 07. 2008. | #11 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Mac OS ima baš jake Parental Control mogućnosti koje idu čak i do kontrole chat aplikacije u fazonu da roditelj odbrava koga klinac može da doda na buddy listu npr. Kada sam listao knjižicu koja dolazi uz retail Leopard baš sam se začudio šta sve može da se podesi...
11. 07. 2008. | #12 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
|
11. 07. 2008. | #13 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
|
11. 07. 2008. | #14 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Da, da, pokušavam da razumem.
|
11. 07. 2008. | #15 |
dinosaurus
Master
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Bojim se da ne dođu na devprotalk.com i postanu programeri, naravno.
|
11. 07. 2008. | #16 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja nisam roditelj za sada, pa i nemam neko pravo da pametujem, ali sumnjam da ljudi, kako DragiTata rece 'postaju programeri zato sto dodju na dpt', odnosno (da se manem metafora), da se neko moze pokvariti gledanjem neprimerenih sajtova, ako ima normalnu osnovu i podrsku u svom primarnom okruzenju (tj. porodici jeli)
Ono sto ima smisla je da sprecis decu da napune komp virusima i da eventualno sprecis da ti maznu kreditnu i potrose pare na gluposti, to donekle i razumem, mada volim da verujem da i to moze da se resi na drugi, lepsi nacin, a ne zabranama.. Cisto gledam po sebi, sve sto su mi ikada zabranili, ja sam pre ili kasnije jedva docekao da uradim..
11. 07. 2008. | #18 | |
dinosaurus
Master
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Citat:
Mene stvarno čudi da uopšte raspravljamo o tome (za Jablana sam mislio da zeza, po običaju ). Šta kažu ostali roditelji ovde? Da li bi neko pustio petogodišnjaka na internet bez kontrole? |
|
11. 07. 2008. | #19 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Moje princeze su jos male, ali ne vjerujem da cu biti tako otvoren da kazem da im je sve online dozvoljeno... Isto kao sto necu dozvoliti da se igraju sa svakim, da na TV-u gledaju svasta, necu dozvoliti ni da idu na svakakve sajtove. Onoliko dugo dok to bude imalo smisla, naravno.
Pazite, kada se govori o kontroli, ne govori se samo o tinejdzerima, vec i mladjim klincima koji danas naravno vec rukuju racunarom. Nije ista stvar ne dozvoljavati klincu da ide na animalhardcoreXXX (nebitno da li je adult sajt ili neki drugi sa neprimjerenim sadrzajem), a on mnogo zeli da vidi sta ima tamo, u odnosu na blagovremeno sprijecavanja da klinac ne nabasa na takve vulgarnosti klikom ili na bilo koji nacin surfom. To su stvari koje u tim ranim godinama niti mogu razumjeti niti ih na pravi nacih vrjednovati. Dodatno, pristup raznim socijalnim mrezama, dating sajtovima i slicno u tako ranom uzrastu svakako nije nesto sto bih dozvolio. U svakom slucaju, na online parental control ne gledam kao na oduzimanje necega djetetu, vec na zastitu, isto kao sto stitimo djecu offline, trebamo i online kad klinci vec dodju u online svijet. |
2 članova zahvaljuje zira za poruku: |
11. 07. 2008. | #20 |
član
Na probnom radu
|
Petogodišnjaku ne treba internet (barem ja u ovom trenutku ne vidim razlog). Ovom ovde kod mene završava posao i dvd plejer.. Pored drugara i drugarica, ima i igračkice, crtane filmove itd... Ja ga ne puštam na kompjuter osim kada mu stavim slušalice da popriča preko skype-a sa matorim iz Italije. I to je to.
Inače ne verujem da će i moje dete (trenutno 5. mesec - devojčica) imati nešto drugačije odrastanje od njega. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Internet brand ... ? | Milos Vukotic | Opušteno | 9 | 28. 08. 2008. 23:18 |
Internet na TV Avala | Miloje Sekulic | Opušteno | 5 | 20. 10. 2006. 21:48 |
Internet je čudo | Ilija Studen | Opušteno | 8 | 01. 10. 2005. 03:50 |