|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 02. 2012. | #11 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
^ U primerima koje si naveo podaci se ponavljaju po pojedinačnim kolonama, ali ne i ako posmatraš više kolona odjednom. Za slučaj da te nisam razumeo, daj primer ponavljanja zapisa za UNIQUE (ONKZ, ASB_alt, Vrp_alt) ograničenje.
|
18. 02. 2012. | #12 | |
član
Certified
|
Citat:
ONKZ=711 Asb_alt=1 Vrp_alt=1 ONKZ=711 Asb_alt=1 Vrp_alt=2 U primeru se vidi da ONKZ i ASB-alt imaju iste vrednosti, dok Vrp_alt u ovom slucaju je drugaciji. Hajde da pokusam da priblizim problem. U prilogu se nalaze dve tabele. Prva tabela je GeoDigit_c_linie_digit... u kojoj se nalazi spisak svih pojacala. Kao sto mozete primetiti ne postoji pojacalo sa identicnim podacima iz skupa od tri navedene kolone. U drugoj tabeli, EvidencijaDigitalizovanihLinija, mozete primetit da postoje podaci koji su identicni u sve tri zajednicke kolone. Razlog tome jeste kolona C Linie. Naime Pojacalo ima max 8 izlaza za signal. U tabeli digitalizacija ja pokusavam da evidentiram vise C linija na jednokm istom pojacalu. |
|
18. 02. 2012. | #13 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Pa, baš taj problem rešava UNIQUE constraint na više kolona. Pojedinačne kolone se mogu ponavljati, ali ne i varijacija sve tri kolone. Moguće da ja nešto grešim, al' vidim da je i biske to rekao.
|
03. 03. 2012. | #14 |
član
Certified
|
Kolege, hvala puno svima na pomoci, problem je resen.
Prvo sam pokusao sa tri primarna kljuca (ONKZ, VRPalt, ASBalt) i to bi moglo da funkcionise, ali mi je u aplikaciji potpuno poremetilo citavu koncepciju i sve sto sam do sada radio (kad je u pitanju Insert, update i delete nikada nisam pisao kod u kome sam imao tri kljuca u jednoj tabeli tako da bi mi to oduzelo dosta vremena). Problem je resen sa CREATE UNIQUE NONCLUSTERED INDEX [vrpUnique] ON [dbo].[VRPneu] ( [ONKZ] ASC, [ASB alt] ASC, [VrP alt] ASC, [IsporukaID] ASC ) go Takodje kreiran je novi primary key vrpID koji ce biti sastavljen od podataka iz gore navedenih kolona. Skapirao sam da postoji mogucnost da u vise isporuka bude isto pojacalo. U tabeli digitalizacija dodao sam Fk vrpId, normalizovao tabela izbacio viskove dodao manjkove Jos jednom hvala svima na vremenu i trudu! Inace, verovatno se svi pitaju kakva su to pojacala i sta se to u stvari radi. U pitanju je digitalizacija kablovske infrastrukture jedne Nemacke regije za kablovskog i internet operatera KabelBW. |
|
|