11. 01. 2007. | #11 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Nije baš isto. Reklama se donekle može porediti sa white hat tehnikama (maksimalno se trudiš da se prilagodiš mediju kroz koji vršiš promociju), ali sve dalje od toga više nije ispravno i predstavlja nedozvoljeno hakovanje sistema koji je napravljen da odredi vrednost nekog izvora / proizvoda / usluge.
Fazon je što posoji niz "eksperata" koji garantuju pozicioniranje za određene ključne reči za pare koristeći nedozvoljene tehnike. Kao što Mladen reče, vremenom će pretraživači uznapredovati tako da će i varanje sistema biti isto. Ono što me je inače navelo da napišem taj kratki unos je sve veći broj ljudi na web dev forumima koji su opsednuti PR-om i samo gledaju kako bi ga povećali. Kao što rekoh, potpuno se gubi fokus i osnovno merilo vrednosti predstavlja PR...
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 11. 01. 2007. u 21:19. |
11. 01. 2007. | #12 | |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Citat:
11. 01. 2007. | #13 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Citat:
Off Topic: Nedozvoljeno hakovanje je suština borbe i opstanka u svakom sistemu. Hakuješ dok te ne uhvate, ili dok ti ne u'vatiš nešto. U sistemu koji se zove život kupuješ BMW-a da impresioniraš suprotni pol, s druge strane žene idu kod estetskog hirurga, niko dakle ne radi na contentu, već svi koristimo black hat tehnike |
|
11. 01. 2007. | #14 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
|
glavni problem koji vidim kod SEO-a je kada postane bizMis model, sto je izuzetno popularno u ovom trenutnom baloncicu. thank you google...
|
11. 01. 2007. | #15 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Off Topic: Citat:
|
|
11. 01. 2007. | #16 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2006
Hvala: 0
2 "Hvala" u 1 poruci
|
Meni se sviđa recimo SEO, i lijepo je vidjet da je stranica optimizovana , ima citke adrese, tacno definisane kljucne rijeci i opise to joj jednim djelom daje na kavlitetu. Sa druge strane ima i onoga "Pretjerivanja" , odlazi se previse sa detaljima i objasnjavanjem jednog klika na 100 stranica da bi zaradio kintu.
Meni je licno drago da takvi ljudi postoje, skratili su muke web developerima mada i oni sami moraju donekle biti SEO strucnjaci. |
11. 01. 2007. | #17 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Korišćenje validnog markupa i čistih URL-ova po meni ne spada pod SEO, samo ih je SEO progurao u mainstream. To je jednostavno potreba i nešto što bi dobar web developer po defaultu trebao da koristi (dobar markup zbog browsera i boljeg accessibility-ja, čisti URL-ovi zato što su smisleni, lako pamtljivi i da ne bi pokazivao logiku aplikacije).
Kada kažem SEO obično mislim cepidlačenja tipa da li KW treba da bude prvi u imenu domena ili je redosled reči nebitan. Bah, who ****in' cares ako je sadržaj na sajtu kvalitetan, a sam domen dobar (zanimljiv, ime firme i slično).
11. 01. 2007. | #18 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Off Topic: @Jablan" To sam stavio ka primjer, i koristio karikarane termine, čisto da začinim Ne vidim zašto ja kao developer i dizajner ne bih mogao da vozim BMW i vodam silikonsku plavušu pod rukom? Druga je stvar što su taj fazonu u devedesetim furali oni koji su imali dovoljno love da sebi priušte to, tj. "ekipa sa druge strane zakona". Današnja stanje na tržištu i činjenica da u IT može pristojna lova da se zaradi, i svako može da je troši po svom nahođenju. Uglavnom odosmo u debeli OT... |
12. 01. 2007. | #19 | |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
Ako Google ne pokaze da nema zaj... sa webmaster guidelines, SEO spam nece prestati. Da dodam jos, made for adsense sajtovi, znas ih sigurno, Google ih je odobrio kao advertajzere, niko odavde nije. Sada, moguce je, i nadam se, da se radi o velikoj gresci, ali nema smisla, ispada da je Googleu cilj da se posetilac vrti na sajtu dok isfrustriran ne klikne na adsense??! I svoj renome i renome onih sajtova na kojima se MFA sajtovi reklamiraju potkopavaju. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 12. 01. 2007. u 00:49. |
|
12. 01. 2007. | #20 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
pa google zivi od adsense...
sve je to jedna masinerija za sticanje love... zasto bi oni rusili svoju granu industrije |
|
|