Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
12. 11. 2009. | #11 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
sta znam, ja sebe smatram kao nekim linuxasem, ali meni je i XP lepo radio, a bogami i Vista, kad se covek navikne na to sto nema Up u Win Exploreru. A 7-ca mi je malo ruzna, ali isto lepo radi, plus su sklonili onu idiotsku media gallery foru koja me izludjivala na Visti.. sumnjam da cu da probam verziju na srpskom, ali ko voli samo napred...
12. 11. 2009. | #12 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 11.10.2009
Hvala: 14
19 "Hvala" u 17 poruka
|
Citat:
Da, tačno, ja win koristim zato što mi treba. Ali iskreno, i dalje ne razumijem zašto neko o M$ uopšte piše pozitivno. Nužno zlo. Mislim da ima barem iljadu i jedan razlog za tako nešto, od OOXML-a pa dalje. Ako sam i rekao da mi nije jasno, ne znači da rangiram bilo koga. Baš u ovom postu sam klepio za Longhorn (davno bilo), čovjek me ispravio i ja sam se uredno zahvalio bez ikakve rasprave. Milsim da to govori više o mom stavu nego tvoj komentar. Izmedju ostalog, izvinite svi koji ste stekli pogrešan utisak na osnovu mog posta. |
|
12. 11. 2009. | #13 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
|
Ja sam dugo koristio XP, vistu nisam ni probao
ali od skoro sam prezadovoljan korisnik WIndows7 64bit |
12. 11. 2009. | #14 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Kod kuce imam XP, Win7 i OS/X (sve na razlicitim masinama), + par linuxa na virtuelnim masinama. Vistu nisam instalirao jos nijednom.
Win7 radi odlicno! Na kraju krajeva meni OS sluzi kao alat, i koristim onaj koji mi najbrze zavrsi trenutni posao.
12. 11. 2009. | #15 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
|
12. 11. 2009. | #16 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
^Ja sam Vistu video kod kolege na laptopu, a sa Win7 sam se igrao u Comtrade-u na verziji koja ne dozvoljava startovanje vise od tri aplikacije, tako da i mene mozes da ubacis u klub
|
12. 11. 2009. | #17 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Jablane, pričali smo o tim prevodima na nekoliko tema, videli smo da svako ima svoje viđenje i svi smo donekle u pravu a ponegde grešimo, jako je komplikovana stvar. Pre nego što sam instalira bio sam u fazonu "hajde malo da se smejem", međutim ono što sam video (15-ak minuta sam išao po menijima) bilo je vrlo prihvatljivo i čini mi se za sve ukuse. Znam da će se uvek naći neko da nađe neku zamerku: "ovo je glupo", "ja bih onako"... ali čak i ako se meni ne sviđaju poneke reči, najviše zbog toga što nisam navikao na srpski prevod, nisam našao ni jednu stavku da nisam odmah svhatio o čemu se radi. Viđali smo razne "prevode" gde moraš da staneš i da se zamisliš "šta to znači" iako je na srpskom jeziku, ovde nisam našao ni jednu takvu stavku.
E sad, da li se tebi umesto "svojstva" više sviđa nešto drugo kao prevod za "properties" - to je stvar ličnog ukusa, i meni je ta reč najpre "čudna" ali mogu da je prihvatim. Tačno takav je i ceo prevod "opšte prihvatljiv", možda nije savršen (a možda i jeste?) ali će se sigurno poklopiti sa najvećim brojem stavova po tom pitanju.
12. 11. 2009. | #18 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
I ja u klub.
Od novaka cu da se spremam za nabavku novog sistemskog diska (nadam se SSD-u od 60 do 128GB) pa ce to da bude prilika da bude prelaz na Win7 sa XP-a. Vistu sam jednom negde video, ali samo video. A odlican je info za Win7 SR verziju... mozda ce moci neko od roditelja da se snalazi. Jos samo da radi na starijem laptopu. |
12. 11. 2009. | #19 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
E da samo da napomenem da je blues otvorio ovu temu da napomene kako je srpski prevod Windowsa 7 sjajno odradjen a ne kako je Windows 7 sjajno odradjen. Ako gresim odmah otvaram i ja jednu da objasnim kako je Snow Leopard sjajno odradjen )
|
12. 11. 2009. | #20 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 11.01.2006
Hvala: 66
11 "Hvala" u 9 poruka
|
Превод Windows 7 се не разликује много од превода XP-a. Ја га користим већ три-четири године и сасвим сам се навикао. Мени су у почетку најсмешнији били Бележница, Писанка и Бојанка али сам се сада скроз навикао на њих.
Јел може неко, ко није користио српски превод, да каже који су ово програми? |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hrvatski kvivalent srpskom APR-u | pitchweis | Opušteno | 3 | 13. 07. 2010. 13:06 |
Wordpress na srpskom, ali na latinici? | ljtruba | Sva početnička pitanja | 15 | 26. 11. 2009. 10:57 |
Baza loših reči za SEO na srpskom | vlada.jerkovic | Web aplikacije, web servisi i software | 3 | 21. 10. 2009. 21:11 |