11. 04. 2010. | #11 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Iskreno i mene interesuje po cemu rangira sajtove?
Posto nije naznaceno tacno sada, unique korisnicima u 30 dana? broju otvorenih strana? nesto trece? Mozda jos vaznije, da li vrednuje samo posetu iz Srbije? Gemius audience u HR, broji samo hrvatsku posetu, sto je oglasivacima i najbitnija stavka. Takodje koje ce informacije biti dostupne javno? A koje na zahtev? Jos jedna stvar neki od sajtova se pojavljuju vise puta, sto mozda i nije lose. Posto oglasivace interesuju sve vise podkategorije sajtova. Recimo Blic.rs i Blic - Sport - dve ciljne grupe... Samo to treba naglasiti sta je sta... http://www.audience.com.hr/ Siguran sam da nece biti prikazan reach - posto ni GA nema te podatke. Ali trending je mozda jako lepa ideja, gde bi se videlo koji sajtovi rastu a koji padaju. Sve u svemu, odlicna ideja, definitivno jedan koristan tool - jedva cekam da vidim Snajper u punoj snazi - a posebno kako ce se kotirati kada krenu ABC i Gemius. Poslednja izmena od artur_dent : 11. 04. 2010. u 14:55. |
11. 04. 2010. | #12 |
I think I'm a sofa...
Professional
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Sto se tice demografije, mozda je pogresno da sami webmasteri to unose.
Posto koje izvore oni imaju da dobiju te podatke? Interne ankete Insites istrazivanja Facebook fan strane ... Ako imas toliko izvora demografije, tesko da mozes da ih pokupis na jedno mesto saberes babe i zabe i da dobijes nesto pametno. Nemojte pogresno da me razumete, postojanje demografskih podatata vezano za posetu je must! Samo i najbolji sistem ako se nahrani djubretom od podataka izbacivace djubre. Mora se jasno ustanoviti metodologija za ova istrazivanja i podatke. Kao i za traffic - izvor je jedan GA - ako i laze - laze za sve isto! |
11. 04. 2010. | #13 |
Moderator
Expert
|
Prvi zadatak je definitivno akvizicija podataka i relevantnost servisa.
Ako nemamo dovoljno medija, dzaba posao. Podaci koje unose webmasteri su: Koja je vrsta medija: npr. forum, blog, socijalna mreza i sl. Kom polu je namenjen medij: npr ana.rs i jedinstvena.net su namenjeni zenama Koju geografsku jedinicu medij gadja: npr. nskriminal.net je definitivno okrenut Novom Sadu. Koju temu medij obradjuje: na primer sport, kuhinja. Na osnovu ovih ukrstanja mozes da napravis tabelu blogova koji se bave nekom specificnom temom, na primer. Sto se demografije tice, sada se unosi samo da li medij ima registrovane clanove ili ne. Mislim da pre obrade demografskih podataka prvo treba da verifikujemo nacin prikupljanja podataka i tacnost istih. Ali polako, hvala svima na podrsci. |
11. 04. 2010. | #14 |
Zepter Digital Media
Professional
Datum učlanjenja: 13.01.2009
Hvala: 10
6 "Hvala" u 5 poruka
|
bice konkretnih statistika ili ce se takve informacije naplacivati?
11. 04. 2010. | #15 |
I think I'm a sofa...
Professional
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Malo je ocigledno da te informacije koje mislis da dobijes o konkurenciji - nece biti dostupne niza pare....
Poslednja izmena od artur_dent : 11. 04. 2010. u 20:28. Razlog: Typo |
11. 04. 2010. | #16 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Nisi samo naveo na osnovu cije pocetne ideje i inicijative si odlucio da napravis servis.
Inace, puno srece, dobro je da ce konacno biti nekoliko sistema za statistiku.
11. 04. 2010. | #17 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
^ Davno je dokazano da ideje ne vrede puno ako se ne realizuju.
|
11. 04. 2010. | #18 |
Vuk Nikolić
Certified
Datum učlanjenja: 02.02.2007
Hvala: 6
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ideja je super, biće interesantno da se vidi koliko će sajtova biti
Znam da se mnoooogooo manje koristi, ali jel ste razmišljali i o yahoo-ovom web analyticsu? Ili je već podržan? |
12. 04. 2010. | #19 | |
Moderator
Expert
|
Citat:
a ja sam smarao jos pre toga 2 clana DPT-a vezano za tu ideju, al sam se trudio da bude nevidljivo do realizacije. |
|
"Hvala" torbica za poruku: |
12. 04. 2010. | #20 |
I think I'm a sofa...
Professional
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Cuj, pazi, vidi, gledaj...
Nije da branim torbicu... ali ideja kao ideja uglavnom malo vredi... Na kraju krajeva postoji vec dosta slicno/razlicith/specijalizovanih sistema cak i ovde... http://www.blogostaj.com/all http://www.blogodak.com/blog_rank.php |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Stednja - Snajper poceo da donosi kampanje | torbica | Marketing i SEO | 1 | 01. 11. 2010. 19:44 |
Snajper.com.hr | torbica | Marketing i SEO | 1 | 03. 08. 2010. 22:45 |
Planiranje projekta | nixa | Planiranje i usability | 9 | 11. 06. 2005. 19:47 |