21. 03. 2009. | #11 |
Nekad bio ddz
Expert
|
Cydia je, nažalost, dobra jedino za programe koje AppStore odbija da distribuira. Stvar je veoma jednostavna - ti i ja smo jailbreakovali svoje iPode/iPhone čim smo ih uzeli, ali većina Apple korisnika ne razmišljaju kao mi - šareno je i svira, znači da radi dobro.
Pre firmwarea 2 Installer, a kasnije i Cydia su bili jedini izvori softvera. Sada kad se pojavio AppStore, čak i oni koji su otključavali svoje uređaje pri prelazu na sledeći firmware nemaju potrebu za JailBreakom. Sa druge strane, Apple se trudi da zagorča život korisnicima koji otključavaju njihove uređaje. Ne znam da li je to još uvek slučaj, ali otključan iPod Touch 2 može da se bootuje samo dok je povezan na računar. Nemam nikakve cifre koje bi to potvrdile, ali verujem da je broj potencijalnih kupaca višestruko veći kod AppStore-a. Jeste da odvaljuju sa maržama, ali je i obim prodaje mnogo veći, tako da verujem da se kod njih može bolje zaraditi. Ali, jedno ne isključuje drugo, ako distribuiraš svoje čedo preko AppStorea niko ti ne može zabraniti da ga prodaješ i preko Cydie.
22. 03. 2009. | #12 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 17
14 "Hvala" u 11 poruka
|
Lepo receno Dusane.
Neko je pitao da li se zna za nekog ko je zaradio ozbiljne pare sa Cydia-om, ja isto nisam cuo da jeste ... E sad a da li znate da je neko zaradio ozbiljne pare sa web aplikacijom za iPhone? Ima prednosti ici tim putem, al nadam se da znate i mane ... Mnogo losije performanse, brdo feature-a koje nedostaju i onaj overwhelming "nije to to" osecaj ... Recimo pogledajte screenshot nove native aplikacije koju pisemo za iPhone, neka vrsta gaming portala ... Bas razmisljam da li bi ona bila moguca kao web app ... i definitivno ne bi ... od threadinga, tabbara, status bar indicatora itd
Yahoo, Bebo, Woofy … Technology businesses must cut the baby talk, you’re a multi million corporations not a stuffed animal. Grow up, if I wanted to see uncaring money making machines with cutie names I’d go to a strip club. - Bill Maher |
22. 03. 2009. | #13 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Pa dobro u okviru web-kit holdera bi mogla
22. 03. 2009. | #14 |
profesionalac
Qualified
14 "Hvala" u 11 poruka
|
Plasim se da bi ti veci deo app-a bio u holderu I da bi opet na kraju dobio "nije to to" ...
Btw jeste videli ovo ... http://www.phonegap.com/ iPhone/Android/Blackberry jednim udarcem ... Ako vec nije native ono bar mozes da ga distriburias za veci broj platformi ...
Yahoo, Bebo, Woofy … Technology businesses must cut the baby talk, you’re a multi million corporations not a stuffed animal. Grow up, if I wanted to see uncaring money making machines with cutie names I’d go to a strip club. - Bill Maher |
22. 03. 2009. | #15 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Dobar je phoegap ... mada sada je isto insterastno na polju kreiranja igrica ima ovaj engine ... http://oolongengine.com/ i naravno Unity 3D
http://unity3d.com/unity/features/ip...ublishing.html
22. 03. 2009. | #16 |
profesionalac
Qualified
14 "Hvala" u 11 poruka
|
Probao sam Unity3D i ono je bruka sta mozes da napravis! Bas extra profy, i jos te igre koje napravis mozes da guras na Macu/Winu/iPhoneu/U browser pluginu ... E onda je istekao trial i dosao kelner sa racunom na $3000
22. 03. 2009. | #17 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Pa realno ako hoces da napravis bruka igru koja ce da kreira dovoljno novca , 3K za engine nije puno ...
Mada ima i drugih opcija, ali ne ovako fino
24. 03. 2009. | #18 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 09.12.2005
Hvala: 0
5 "Hvala" u 4 poruka
|
Citat:
Ja se registrovao kao privatno lice, jeste da je trajalo 3 meseca i da je bilo mnogo smorno čekati da se Apple svrne da odgovori na email, ali sam tamo i valjda ću završiti šta sam hteo u narednih par nedelja.
24. 03. 2009. | #19 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 09.12.2005
Hvala: 0
5 "Hvala" u 4 poruka
|
Citat:
Appleovih 30% je sasvim fer, pogotovo ako uspeš da napraviš neku hit aplikaciju. Za tih 30%, dobiješ višemilionsko tržište koje vrlo brzo raste, obradu svih plaćanja, distribuciju, nemaš nikakav bandwidth da plaćaš itd. Ima stvari koje mi se ne sviđaju sa AppStore koncepcijom - ovih 30% ne spada tu.
24. 03. 2009. | #20 | ||
profesionalac
Qualified
14 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
Citat:
Sa verzijom iPhone OS 3.0 dolazi nesto extra zanimljivo, zove se "In App Purchase" ... Dodatna mogucnost prodavanja cega jos hoces iz samog appa ... Pri cemu se koristi CC vec unesen za iTunes ... a kao sto svi znamo convenience has killed the cat many times already Bas me zanima da li ce reket i tu da bude 30% il mozda manje ... Cuj mene ko da ne znam Apple Iako ...
||
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
iOS (IPhone/IPad/IPod) developer za stalno (Beograd) | Gruja | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 20. 07. 2010. 12:42 |
iPod touch 16GB ? | Ivan | Opušteno | 1 | 13. 03. 2009. 11:45 |
Kako zaštiti iPod / iPhone od krađe | Ilija Studen | Linkovi | 2 | 16. 07. 2007. 16:52 |