Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
09. 11. 2008. | #11 | |||
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
Подешавање сервера за класичан мали развој (гит + трац + бекап + управљање пројектима) је посао реда величине сат или два за постављање. (Наравно, одржавање тога тражи да се понекад опет уложи време, рачунај и с тим) Такође је код куће лакше направити тест окружење које стално компајлира и тестира пројекат. Све у свему, мени делује да екстерни хостинг нема смисла, наравно ако су испуњене претпоставке које си навео. Citat:
Такође питање је да ли желиш да свој сорс код дајеш тамо неком трећем да га прегледа одн. мења. Citat:
ф
10. 11. 2008. | #12 |
twitter ovisnik
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 14.10.2008
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
kolko sam ja upucen u git, on moze da koristi obican webhosting da ljudi sa njega vuku. a onda svoj rad shalju mailom nekom ko u lokalu uradi merdzovanje i gurne to u glavni repozitori.
A ja svoj CVS drzim na externom hostingu da bi mi uvek bio pri ruci ) josh iz doba kad nisam imao aDSL kod kuce ) Razmishljao sam o gitu da bih mogao da radim offline sa punim konforom, ali ovo za sad pije vodu (dobro, moj CVS je single user )) |
10. 11. 2008. | #13 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Nije ti potreban kompjuter kojem može da se pristupa sa neta. Dovoljno je da kompjuter ima izlaz na net, može biti iza rutera, firewall-a, itd.
I onda lepo instaliraš ovo ovde besplatno čudo: https://secure.logmein.com/products/...advantages.asp Dakle to staviš na svaki komp i oni se onda vide kao da su u lokalnoj mreži. Pored Wina, ima beta verzija za Lin i OSX. Nisam lično koristio, ali sam čuo za isti i koristio drugi, takođe besplatni, proizvod (LogMeIn Free) te iste firme za remote desktop pristup kompjuter koji takođe nema javno vidljivu IP adresu. I taj klijent sam bio instalirao u Win pod VMWare i radilo je OK. Iako je sve navodno sigurno, postavlja se ipak pitanje da li želiš da odabrani server držiš na kućnom kompjuteru zbog.. sigurnosti, a to se lako rešava baš kako sam rekao gore: instaliraš neki sistem u virtuelnu mašinu, a onda taj server koji odabereš (CVS, SVN, itd) i ovaj gore Hamachi klijent na taj sistem u VM. I to bi trebalo da je to. Pristupaš odakle hoćeš toj mašini koja je pod VM i tako izolovana od host kompjutera. Ako se kojim slučajem budeš razmišljao za Win + SVN varijantu, obavezno pogledaj besplatni VisualSVN server..
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 10. 11. 2008. u 00:53. |
10. 11. 2008. | #14 | |||
хардвераш
Qualified
25 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
Сазнао сам међутим да неки провајдери у Србији ограничавају приступе портовима, па је Хамачи једно од могућих решења. За заинтересоване, Хамачи ради лепо под линуксом, пробао сам, али пати од истих проблема као и сви: динамичке ИП адресе су смрт за било какву инфраструктуру. За то је бољи динамички ДНС и не-Хамачи веза. Али опет, зависи од захтева које имаш. Citat:
Citat:
ф
10. 11. 2008. | #15 | ||
хардвераш
Qualified
25 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
Е сад, гит није добар ако се ради на стварно огромном пројекту, но то је друга прича која вероватно у овој расправи није битна. Citat:
Додатна згода је програм који мигрира ризнице са ЦВС-а и СВН-а на гит и чува целокупан историјат пројекта, све закрпе, сва гранања и све ознаке. Требало ми је око 2-3 сата да мигрирам целу, додуше невелику, кућну радиност са свн-а на гит. Нисам зажалио. ф
Рад је створио човека. Рад ће га и уништити. Poslednja izmena od filmil : 10. 11. 2008. u 01:53. Razlog: објаснио још штошта |
||
10. 11. 2008. | #16 |
133t
Master
|
cao filmile
mi ziivimo u serbia, i imamo adsl up/download 1:16 a najveci paket je trenutno otprilike 2mb download. sve vece od osrednjeg portala u php-u je malo tricky za hostovanje u kucnoj radinosti... e da, jel sam pomenuo prilichno cheste prekide interneta zbog: - Grejanja... da ljudi renoviraju grejanje, iskopaju ulicu a sa tim i optichki kabl kojim recimo cela banjica dobija net. - Telekoma i ostalih nad provajdera. - Nestanka struje (da, to ovde jos postoji) - Glavnog inzinjera u ISP-u koji kaze tehnicarima da odseku i prevezu vlakna koja se ne koriste, da bi se par minuta kasnije ispostavilo da ta vlakna provajduju internet za pola beograda... ovde ne postoji SLA, ovde se ljudi igraju prodaje interneta, i to za ogromne pare, ako mogu da dodam.. Ako radis bilo sta slozenije, i ako to ukljucije strane developere koji moraju da imaju pristup repository-ju 24/7 ti jednostavno nemas izbora - osudjen si da negde napolju hostujes. |
"Hvala" kodi za poruku: |
10. 11. 2008. | #17 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
@Filip: virtuelna mašina vs zaseban kompjuter - backup cele VM se lako radi i lako se seli na drugi hardver (a skoro sve redom, pa i one besplatne, nude mogućnosti kao kreiranje trenutne slike i onda lako vraćaš sistem u to stanje, itd, itd.) Trebam li tek da pominjem bare-metal virtuelizaciju (trenutno je nemam jer mi jednostavno ne treba, tj. za sada mi obični VirtualPC/VMWare Server Free/VirtualBox rade posao više nego dobro)? Jednostavno, održavanje je lako.
@Djuki: ovo sa Hamachijem radi savršeno (uz izuzetak pomenutih din. adresa, ali ti ne praviš nikakvu "infrastrukturu" kako Filip reče, uvek bi mogao da ukucaš IP u hosts fajl i slično), bar kod mene, a ti vidi, možda ti se svidi. Ja sam na mreži gde mi provajder dodeljuje lokalnu adresu 192.168.x.x, a o nekakvom štelovanju portova ni da pomislim. Prilično zatvoreno, ali Hamachi to rešava kao od šale. Jes, ima jedna stvar: kompjuter ti mora biti upaljen i sa stalnom vezom na net tako da... ali čisto da znaš i za ovu opciju sa Hamachijem
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 10. 11. 2008. u 02:54. |
10. 11. 2008. | #18 | ||
хардвераш
Qualified
25 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
Е сад, немој да мислиш да протежирам неко одређено решење. Просто имам нешто искуства са серверима у кућној радиности. Човек (ОП) није навео детаљне захтеве које треба да му испуни систем, па рекох да напишем шта знам, а он ће ваљда од свих могућности да изабере шта му је најкорисније. Citat:
Са овим сам се проблемом срео када сам са пријатељем намештао код родитеља у Србији удаљени приступ, да бих могао да им оправљам рачунар на даљину кад се нешто поквари. Испрва сам хтео просто да НАТ-ујем модем код њих, као што радим код куће да бих могао да приступам кућном рачунару од споља. Међутим, они су већ натовани код провајдера и имају динамичку адресу, тако да тај план није успео. Други проблем је што и ја имам динамичку ИП адресу која хоће да се мења (вратим се с посла и - гле, ИП адреса ми више није иста ко синоћ!). Ако имаш неког с друге стране да ти изрецитује ИП адресу рачунара на Хамачијевој мрежи, онда је све океј, али ако мораш сам да набадаш која је, онда је мало незгодно. Нисам приметио да Хамачи нуди фиксирање ИП адресе, а и делује ми нереално да такву услугу дају за џабе, па претпостављам да могућност не постоји. Мислио сам да проблем решим тако што ћу на оба рачунара да прикуцам ноип (www.no-ip.org) демона за интерфејс ког дигне Хамачи, па да се, кад се веза успостави, рачунари сами пријаве екстерном ДНС-у; једино још нисам стигао да пробам како, одн. да ли то све ради. ф
10. 11. 2008. | #19 | |||
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Citat:
https://secure.logmein.com/products/...i/security.asp E sad, ako sumnjaš na ljude kojima si odobrio pristup na tu svoju mrežu, onda rekoh - klijent se stavi na sistem koji je pod VM. Ili im jednostavno ne daš pristup na mrežu, kad su već sumnjivci Citat:
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 10. 11. 2008. u 04:47. |
|||
10. 11. 2008. | #20 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Filipe ti ne razumes uopste kako Hamachi radi. Pa covece on ti daje DODATNU IP adresu iz tvoje (ili moje) Hamachi mreze (VPN = virtual private network).
Moj kompjuter trenutno ima 2 adrese: 1. 192.168.0.x <- dinamicka adresa koju je moja mrezna kartica dobila od mog rutera, a ruter dalje ima vezu sa mojim provajderom i svoju dinamicku adresu. I tako ja (moj desktop kompjuter na kom imam Vistu) imam izlaz na net. 2. Drugu adresu (5.x.x.x) dobijem kad pokrenem Hamachi. Hamachi klijent ostvari vezu sa firmom LogMeIn i oni naprave VPN mrezu za tog klijenta, samo za mene i kome ja dozvolim da se pridruzi toj mrezi. I ako se ti pridruzis mojoj VPN mrezi pomocu Hamachija, ti ces dobiti DODATNU 5.x.x.x IP adresu. I moj i tvoj kompjuter ce se lepo videti u toj 5.x.x.x mrezi, sve sa imenima koja im dodelimo (nickname). To sto moj i tvoj kompjuter imaju izlaz na net preko dinamickih IP adresa koje su dobili od provajdera, to nema veze sa ovim IP adresama koje im daje Hamaci. Kapiras? Laku noc. P.S. A onda lepo mozes da podignes VMWare i instaliras Hamachi tamo. Pa ce i taj virtuelni kompjuter da bude deo 5.x.x.x mreze.. samo je uslov da iz tog virtuelnog kompjutera prvo obezbedis izlaz na net preko prave desktop masine gde si digao tu VM...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Server ili VPS, ali... | miljant | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 9 | 25. 10. 2010. 01:01 |
MySQL server has gone away | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 7 | 13. 07. 2010. 12:59 |
Server za striming!? | DJ_IGGY | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 0 | 14. 04. 2007. 19:54 |
SMS server | chux | Komunikacije | 11 | 19. 08. 2006. 23:10 |
Server vs. UTF-8 | Milos Vukotic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 18 | 02. 02. 2006. 00:22 |