|
Komunikacije VOIP (Voice Over IP), handheld, Instant Mesengers, protokoli, P2P...ICQ, Jabber, MSN, ... |
|
Alati teme | Način prikaza |
13. 12. 2009. | #11 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ma uopste nuditi servis tog tipa, gde se naplata vrsi bez direktne akcije korisnika, je debilno od strane operatera, to je otvoren poziv na probleme... moze se lako pretpostaviti da operateri tu zaradjuju debele pare i da im je zapravo u cilju da ne kontrolisu previse kako to sve funkcionise..
kad sam uzeo novi VIP postpaid broj, imao sam par poziva u inostranstvu, nekih 900 din extra troska, i odmah su me kontaktirali da mi kazu da moram da uplatim "avans" inace ce mi blokirati nalog (?!) jer kao svez je broj, pa sam im sumnjiv (naravno nisam nista platio, ali to je druga prica). A ovamo neki sumnjivi servis krene da pravi hiljade dinara troskova ljudima, a operateri prstom ne mrdnu....
13. 12. 2009. | #12 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 30.03.2008
Hvala: 139
15 "Hvala" u 11 poruka
|
offtopic je, ali ipak vrlo korisno (mozda ne toliko posetiocima ovog foruma, ali siroj populaciji sigurno!)
http://lifehacker.com/5420356/the-co...-and-relatives
13. 12. 2009. | #13 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
^ prevedi ga i postavi na svoj blog pa da bude i za nas interesantno.
13. 12. 2009. | #14 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Molio bih ako neko ima linkove ka servisima, besplatnim ili placenim, koji pruzaju web arhiv tipa Waybackmashine da ih postavi ovde. Imao sam nalog koji je istekao na Domaintools gde se mogao videti arhiv za trazene web stranice. Ako neko ima slicno i da je aktivan, da mi potrazi prikaz sajta ovih prevaranata.
Na ES smo ustanovili da su inicijalne sms poruke od prethodnih nekoliko nedelja bitno razlicitog sadrzaja od ovih koje salju sada. Zato me zanimaju eventualne promene na samoj web stranici.
14. 12. 2009. | #15 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
Citat:
Veći je problem što će ovakvi servisi nići kao pečurke posle kiše ako provajderi mobilne telefonije ne preduzmu nešto i ne onemoguće ovakav tip radnji. |
|
14. 12. 2009. | #16 |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
^ ispravno zboris...to sam vec uradio! i to ne policiji nego nadleznom tuzilastvu.
A zakacio sam i odgovorne u sva tri provajdera.
14. 12. 2009. | #17 |
Miljenko Rebernišak
Qualified
Datum učlanjenja: 05.03.2009
Hvala: 4
25 "Hvala" u 22 poruka
|
Operateri /nadprovajderi u svojim uslovima imaju definisanu stavku po kojoj na svim reklamnim materijalima, pred postupkom naplate itd. mora da stoji cena poruke napisana istim fontom i velicinom kao i sto je broj/keyword. Koliko sam primetio to ovde nije uradjeno.
Drugo losa praksa je i dodavati korisnika u club bez njegova akcije na telefonu. Sto se tice tuzbe protiv operatera mislim da neces nista uraditi jer oni ovde nisu odgovorni, ugovor je prekrsila firma koja je organizovala servis. |
14. 12. 2009. | #18 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@banchi: mozete da se obratite i Googlu direktno, da im blokiraju AdWords i reklame, to ce da ih zaboli vise od svih tuzbi. Google generalno zna da progleda advertizerima kroz prste za svasta, ali nista ne kosta da probate...
14. 12. 2009. | #19 | ||
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.09.2007
Hvala: 0
510 "Hvala" u 7 poruka
|
Ja sam pre dva dana čitao o ovome, a juče na email dobijem poruke
Citat:
Citat:
14. 12. 2009. | #20 | |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Citat:
Gradjani samo svojim formalnim aktom kao sto je krivicna prijava ili bilo kojim neformalnim, usmenim,pismenim, mailom i sl. obavestavanjem - iniciraju postupak. Tuzilastvo i samo moze da pokrene postupak ako na nilo koji nacin dodje do informacija da bi se moglo raditi o k.d. Sto se operatera tice...ako se dokaze da su omogucili uslugu protivnu propisima i pravilima ratela o oglasavanju...itekako ima mesta za odgovornost - firme za statu, a odgovornih lica i krivicno. Zato je bitno uznemiriti javno mnenje.
... Ej, živote, teško ovo jebote, mani me se živote, ti ga nabijem! Poslednja izmena od 3banchi : 14. 12. 2009. u 09:51. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DOO i plaćanje putem interneta | Petar Marić | e-Business | 11 | 27. 08. 2010. 13:41 |
Potpisivanje ugovora elektronskim putem | Gargoyle | e-Business | 4 | 08. 04. 2008. 12:38 |
Provjera korisnika putem SMS-a | zira | Planiranje i usability | 9 | 18. 09. 2006. 12:10 |
O oglašavanju putem Interneta u Politici | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 10 | 04. 10. 2005. 12:51 |