|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
25. 08. 2007. | #11 | |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 20.08.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
pozz |
|
25. 08. 2007. | #12 | |||
Python Ambassador
Master
|
Citat:
Kôd:
SELECT * FROM Tasks LEFT JOIN ass ON Tasks.Id = ass.id_task WHERE ass.id_user = {{USER_ID}} OR ass.id_user IS NULL Citat:
Drugo, verujem da si čuo za izreku "premature optimization is the root of all evil". Daleko od toga da ne treba misliti o njoj u fazama projektovanja i implementacije, ali da razmišljamo samo o sirovoj brzini dan-danas bismo programirali u asembleru (u najboljem slučaju). Treće, ne vidim kako ti je jednostavnije da sam brineš o integritetu podataka pored mehanizama koje ti sam sistem pruža. Citat:
U zaključku - uvek sam za jednostavna rešenja koja provereno rade a od mene zahtevaju minimalna ulaganja. Tek ako nastane problem analiziram ga, biram osobine za poređenje, optimizujem (refaktorišem ili menjam rešenje), merim osobine, poredim dobijene rezultate, i na kraju donosim odluku. Nemogućnost merenja osobina, a samim tim poređenja rezultata svodi optimizaciju na čistu masturbaciju - radiš nešto čija je korist u najmanju ruku (excuse the pun) diskutabilna.
26. 08. 2007. | #13 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ja sam komentarisao predlog:
SELECT * FROM Tasks WHERE Id IN (SELECT id_task FROM ass WHERE id_user = 1) OR Id NOT IN (SELECT id_task FROM ass) Nadam se da vidis subquerije ovde gore ^. Po meni - jako lose resenje. Da se ne nastavljamo, potrazi na netu, a mozes i u mysql manualy, odeljak optimization, kako se outer joinovi konvertuju u seriju inner joinova. Ja ne kazem da se ne koristi outer join, vec da se koristi kada ima potrebe za to. Ali opet, sta ja znam o tome? ... radi kako hoces
26. 08. 2007. | #14 | ||
Python Ambassador
Master
|
Citat:
Citat:
Čisto da znam - jel ta pojava još postoji u 5.x verziji ili samo u 4.x?
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
'multiple' ispis iz baze | eclipse | Sva početnička pitanja | 13 | 16. 12. 2010. 01:26 |
Programeri vs Korisnici | bluesman | Programiranje | 35 | 21. 03. 2010. 19:56 |
Huawei HG510 Multiple Vulnerabilities | Ivan | Opušteno | 4 | 18. 02. 2010. 22:59 |
[REŠENO] multiple image upload? | dootzky | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 03. 10. 2007. 14:35 |
vTiger CRM Multiple Vulnerabilities | Ivan | Opušteno | 0 | 04. 09. 2006. 13:58 |