SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
30. 09. 2011. | #11 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
@br
Rano je, mrzi me da trazim po mysql sajtu ali ako bude potrebno hocu. Valjda ce ti biti dovoljan citat sa sackoverflow: Citat:
|
|
30. 09. 2011. | #12 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
|
^ Ovo nisam znao, od početka sam koristio INNER JOIN. Al da ne zbunjujemo stvarno više
03. 10. 2011. | #13 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Hvala: 10
640 "Hvala" u 14 poruka
|
Dzaba ja ovo ne umem da uradim. Da podsetim, imam tabele:
kategorija idKat, nazvi_kat proizvod idProiz, proizvodjac, cena kateogrija_proizvod idKat, idProiz narudzba idNar, serbroj, status /*status moze biti aktivna/neaktivna narudzba_proizvod idNar, idProiz Trebaju mi narudzbe ciji je status AKTIVNA kao i to da vidim od kojih proizvoda se narudzba sastoji i kojoj kategoriji pripada. Dobro bi mozda bilo odraditi i jedan SUM svih proizvoda eto kao da se zna koliko narudzba kosta. Hvala vam na dosadasnjoj pomoci. |
03. 10. 2011. | #14 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
select p.* from narudzba_proizvod np, proizvod p, narudzba n
where np.idNar = n.idNar and p.idPoriz = np.idProiz and n.status = 'aktivna' Ukupnu cenu saberi na aplikativnom nivou da ne bi kompikovao i gubio preformanse. Sto se tice queria, nema razlike u odnosu na predhodni. Ista je filozofija i vrsta znanja. Kada ti neko napise odgovor i jos doda literaturu gde mozes da naucis o tome, potrudi se da ne postavljas isto pitanje posle par dana (makar procitaj). |
|
|