07. 11. 2005. | #11 |
Python Ambassador
Master
|
O Bogovi, sad ćemo još pokrenuti flame o tome koji je jezik lepši, bolji, more sexy
07. 11. 2005. | #12 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Zaboravio si "cistiji" i "prljaviji"... )
Šalim se, nemi je čist onaj jezik u kojem mogu da uradim brzo ono što mi treba, da budem kompatibilan i da uzmem pare za to... A ako ću da se divim lepoti svoga koda... uradiću nešto za sebe, odštapaću i uramiti ga. To je zadovoljstvo a ne "business" (kako kažu ex-Koza Nostra)
07. 11. 2005. | #13 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
Nego, ako ćemo iskreno, 95% zahteva može bez problema da se odradi i sa tim "PHP4 glupim objektnim modelom", a što se tiče 50e iz svog džepa, većina mojih klijenata ima server koji mi diktira tehnologiju, pa mogu da izvadim i 500 eur iz svog džepa ali ću i dalje morati da uradim u PHP4
07. 11. 2005. | #14 | ||
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Citat:
Citat:
07. 11. 2005. | #15 | |
Goran Radulović
Professional
|
Citat:
Definitivno se isplati - lepsi kod, - prostiji kod, usteda ljudskih resursa, - extra brzo (rapidno) razvijanje aplikacija, usteda ljudskih resursa i vremena, su neke od najbitnijih prednosti ovog jezika.
07. 11. 2005. | #16 | |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
Nista od toga kolko se meni
07. 11. 2005. | #17 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Nego stvarno, ko je od vas video kako izgleda Rails aplikacija? Pogledajte Typo recimo, to je jedna od rasporstranjenijih Rails aplikacija.
Citat:
PS: To što nekima zvuči kao buzz drugima je svakodnevica PPS: NIXA, ako si mislio da koristiš C# za web razvoj samo napred Samo ćeš nasmejati ljude koji bar malo znaju o .NET platformi. ASP.NET? Ring any bells?
07. 11. 2005. | #18 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Ilija, pričati o tome kako C# (ili VB.NET) i ASP.NET nasmejava, a u isto vreme pričati kako je Ruby vrlo pametan izbor.. ne znam. Pozdrav
07. 11. 2005. | #19 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Citat:
EDIT: Evo, sad sam zbunjen. Rekoše mi da ASP.NET nije jezik, već framework koji je sastvani deo .NET platforme. Istina?
07. 11. 2005. | #20 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Eto sta se desi kad svi prestanu da posecuju es (advocacy) forum
Ajd da otvorimo ovde jedan "advocacy" forum pa da mozemo da raspravljamo na temu "ciji je veci" i sl do mile volje ? Inace, iako sam php guru (skromnost mi nikad nije bila jaca strana) ne znam ama bas nista o Ruby-u, ali mogu da tvrdim da mi niko nije trazio isti za 5 godina koliko se bavim Web-om. Skoro isto vazi i za python, mnogi ljudi (Bruce Eckel anyone) kazu da je to najbolji programski jezik ikad izmisljen, pa opet, ne vidim da se njegova upotreba uopste rasirila u poslednjih par godina. E sad, znam da ce Degojs ovde da izvuce paralelu sa Linux-om, ali can't help about that |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Here we grow: Ilija Studen join 37signals | mungos | Linkovi | 10 | 11. 05. 2007. 12:59 |
Ruby-Lang.org | crews_adder | Linkovi | 0 | 19. 09. 2006. 18:23 |
Ruby | mungos | Programiranje | 1 | 29. 06. 2005. 19:05 |