Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje. Sponzor: |
Pogledajte rezultate glasanja: Da li otići (zapaliti) iz Srbije, zbog nade u bolji života po svim kriterijumima | |||
Da, vani je 100 puta bolje | 25 | 52,08% | |
Ne. U Srbiji je bolje živeti, i stižu bolji dani | 7 | 14,58% | |
U večitoj sam dilemi | 16 | 33,33% | |
Glasači: 48. Ne možete glasati ovde |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 10. 2010. | #11 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Dinke lutrija je otvorena za USA, nikad ne znas.
|
22. 10. 2010. | #12 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Citat:
Ако већ радиш за ту фирму, можда је лакше и брже да добијеш L1 визу (трансфер у оквиру фирме), а и жена би ти имала радну дозволу (јесте тешко, мада не немогуће нострификовати диплому за лекаре, али и нпр. медицинске сестре су јако добро плаћене, па можда може да ради и то). Што се H1 тиче, пре рецесије је била толика навала на то чудо, да су све отишле још првог априла за следећу фискалну годину која почиње првог октобра. Вероватно се ситуација променила од кад је економија потонула. Што се ресурса тиче, ја сам доста користио овај сајт: http://immigrationroad.com/ Чини ми се да је још увек у добром стању, па погледај шта има тамо. И на крају, слободно ми пошаљи ПП или мејл ако озбиљно кренеш да радиш на томе. Мало сам баталио праћење имиграционих процедура од кад сам коначно добио зелену карту пре две и по године, али дотле сам могао ладно да пређем у адвокате. |
|
"Hvala" Dragi Tata za poruku: |
22. 10. 2010. | #13 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
@Dinke: imaj samo na umu da oni tebi mozda i nece reci istinu.
Jer, gledaj.. Sta ces ti njima tamo, ako: 1. Tamo moraju mnogo vise da te plate. Znaci gube pare? Dalje, ne znam da li firma i viza vezuju jedno sa drugim, ali ako postoji mogucnost da odes kod drugog tamo koji placa bolje, znaci to ces i da uradis, sto njima opet ne odgovara ako se desi: dovukli te, a ti odes, sto znaju da hoces, jer nisi sa njima rodjen niti ces umreti sa njima. 2. Ti njima u Srbiji zlata vredis jer nalazis ljude i zavrsavas posao po ceni koja im odgovara == velika usteda za njih. Cemu da te izgube tamo? Zarad cega? Enivej, samo kazem da otvoris oci dobro i dobro se informises. A mozda i gresim, mozda su bas fini ljudi.
23. 10. 2010. | #14 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pretpostavljam da je to kao sa trazenjem povisice, uvek je bolje postaviti stvari tako da bi ti zaista zeleo da ostanes da radis tu gde si, ali eto imas i druge ponude i opcije, a ti bi voleo da ti neko sredi vizu...
23. 10. 2010. | #15 |
dinosaurus
Master
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Пази, то што кажеш је врло логично, али логика је генерално непоуздана ствар Знам пуно случајева да су фирме више волеле да им је добар радник близу, чак и ако га више плаћају. Лично сам присуствовао процесу превођења једног типа из Индије. Тако да једино могу да саветујем Динкету да пита. Можда ће тај његов шеф једва да дочека предлог: не заборавите да та Динкетова већа плата не би ишла из његовог џепа (осим ако је баш у питању фирма у његовом власништву), а ако му је близу можда боље комуницирају, постигну боље резултате и он изгледа боље. Са тим корпорацијама се никад не зна, то је чудан свет.
|
23. 10. 2010. | #16 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
|
Da imam blizanca i da blizanac ovde napise svoje iskustvo i misljenje, ja ne bih bio siguran da bi to bio taj najbolji izbor za mene, toliko je ovo individualno i specificno pitanje. Citam komentare, kao neke price, ali tesko da mogu biti recepti za srecu i uspeh, sve je to individualno, Cesto neka slucajnost, jedan telefonski poziv, jedan email, odredi tok karijere.
23. 10. 2010. | #17 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
@Degojs
Btw i Kanada je interesantna varijanta, posto mogu da nastavim da radim za njih (imamo gomilu Kanadjana), mozda bolje sanse da draga nadje posao ... uz dramaticno bolji healt care |
23. 10. 2010. | #18 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
@Nemanja: slazem se, nisam hteo da kazem da ce obavezno biti tako. Samo da otvori oci i usi u slucaju da oni kazu da je neizvodivo. Tj. da ima mozda drugih koji bi zapeli da ga prebace tamo.
Off Topic: @Dinke: totalni offtopic, ali posto je vec neko jednom pominjao kanadski health care: ne znam otkud prica da je dobar ili bolji od USA.. Ko nije bio ovde na hitnoj ne zna sta prica, a i inace je Kanada negde blizu USA na onoj nekoj WHO listi: i jedni i drugi su na poziciji mislim 30+. A koje pare se izdvajaju za to, bolje da ne pricam Bolje jeste, u smislu da je dostupno svima. I mislim da lekarima kao tvoja supruga ne priznaju diplome, iako uzasno manjka lekara, ali to je to - domaci stite svoje pozicije, itd.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 23. 10. 2010. u 02:04. |
23. 10. 2010. | #19 | |
dinosaurus
Master
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Citat:
И још нешто. Динке, пази се предрасуда и полуинформација. Ја не знам какво је здравство у Канади (осим из неких рекла казала прича) али за Америку стварно не можеш да генерализујеш. Јако зависи у којој си држави (нпр. у Масачусетсу су неке од најбољих светских болница, а покривеност осигурањем је преко 95% грађана; у неким другим државама је ситуација драстично другачија), у којој фирми радиш, итд. Значи, само гледај каква би била твоја конкретна ситуација у месту у коме би живео и у компанији за коју би радио, а статистикама можеш да обришеш неку ствар, осим ако су у електронској форми За супругу не знам шта да ти кажем: морала би да се помучи да нострификује диплому, али знам неколико Срба који су то успели да ураде и сад су доктори. На крају да потпишем оно што је оксите рекао: све је то јако индивидуално. Неко горе рече да му се допада Шпанија јер имају менталитет сличан нашем. Ја сам нпр. највише побегао од тог нашег медитеранског менталитета и Америка ми одговара., а мој друг Сава је рецимо био јако срећан док је живео на Малти, а овде је пао у депресију; каже да овде људи немају душу |
|
23. 10. 2010. | #20 | |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Citat:
Dva moja drugara, velike ljudine, veliki strucnjaci nasli su se na pogresnom mestu (Nemacka, Australija). Sami kazu da su si upropastili zivot. U pitanju je samo okruzenja, ne posao. Davno, dok sam studirao, imao sam prilike da zivim i radim u Italiji i Nemackoj. I sam sam se iznenadio koliko mi je Italija (sa svim svojim ciganlucima ) prijala, dok me je pomisao na Nemacku uzasavala. Napominjem da ovo nema veze sa radom, poslovima i profesionalnoscu...u oba slucaja je sve bilo profesionalno,( naravno u Nemackoj za stepen vise), vec samo sa okruzenjem, ulicom, ljudskim licima, kafanama, restoranima, druzenjem, pijacom a verovatno i klimom.
|
|