29. 07. 2008. | #11 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
^Ne bi to mozda podijelio s nama?
29. 07. 2008. | #12 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pa sve je to stvar toga na sta si istrrenirao mozak... cinjenica je da taj stil pisanja koda pomaze da se izbegnu greske te vrste, ali opet meni je pretesko da svoj zakreceni mozak sad nakon 10+ godina nateram da cita if-ove naopako. S druge strane da tek krecem da radim verovatno mi ne bi predstavljalo problem da se prilagodim..
A sto se coding standarda tice mislim da ne postoje bolji i losiji, samo popularniji i manje popularni... kad su standardi u pitanju uvek treba pratiti gomilu, soliranje je besmisleno..
30. 07. 2008. | #13 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ja sam to donekle "rešio" u samom editoru. Koristim jako mator ali jako dobar editor u kojem mogu da stavim triggere za auto complete (da sprečim advocacy, ne znam da li drugi to mogu, ali ovi neki najpopularniji nisu ni blizu). Tako recimo kucam:
PHP kôd:
PHP kôd:
Tako imam za mnoge uobičajne stvari uključujući i html, i to ne samo da ubrzava posao nego smanjuje broj grešaka kod tih običnih stvari. Najviše zbog takvih stvari ne menjam editor već 10 godina, a pokušavao sam da koristim ove "modernije" ali sam brzo odustajao.
30. 07. 2008. | #14 | |
profesionalac
Professional
|
Citat:
Sada se baksuzi bune chak i kada bash to hocesh svesno da uradish, tipa if (objekat = new Objekat() ) i treba ti josh jedan set zagrada da ih ucutkash. Btw, zar ovde niko ne koristi neki programski jezik? Svi ste na PHP-u? ;-)
30. 07. 2008. | #15 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Citat:
PHP kôd:
|
|
30. 07. 2008. | #16 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
30. 07. 2008. | #17 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
e sto me to iritira, to su ubacili i u javascript, i onda mi napuni error konzolu glupim warninzima.. a ja realno jako retko pogresim oko ==, pa mi je to potpuno nepotrebno..
30. 07. 2008. | #18 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Raspoređivanje velikih zagrada (braces) na način na koji je Bluesman napisao mi je uvjek bilo daleko čitljivije i logičnije nego ovo na čemu danas većina insistira:
PHP kôd:
30. 07. 2008. | #19 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
^ Ja sam jedno vreme koristio jedan standard za C# a jedan za PHP, pa se pogubim kad pređem sa jednog na drugi kod.
Sada koristim { } svuda, doduše C# više ne radim. Ono mi je možda bilo zgodnije pre sa malim radnim površinama, sada sa velikim monitorima jedna linija više ne pravi nikakvu razliku. |
30. 07. 2008. | #20 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
samo se tebi cini
to je sve stvar navike, ja sam ranije tako pisao pod uticajem prethodne karijere u Delphiju (gde se koriste BEGIN i END umesto zagrada), ali sam se sad potpuno navikao na ovu sintaxu gde je { na kraju reda... koja uzgred stedi prostor, pa stane vise koda na ekran.. ako je identacija pravilna, nemam apsolutno nikakvih problema sa citljivoscu.. Inace, upravo je zbog ovakvih stvari python genijalan jezik... jos kad me ne bi mrzelo da radim malo vise u njemu..:P
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko danas košta sat programiranja/dizajniranja u Srbiji? | djukabog | Opušteno | 5 | 24. 08. 2009. 16:07 |
Koji jezik/program za učenje programiranja? | STEFI12 | Sva početnička pitanja | 96 | 11. 05. 2008. 03:00 |
Primeri dobrog programiranja | kodi | Programiranje | 6 | 17. 07. 2006. 02:12 |