02. 08. 2005. | #11 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Notepad2 je veoma lep i koristan mali alat.
Ali fali mu: code completion error checking code proposal Da ima to bio bi moj broj jedan, da se razumemo ja za sad imam potrebu samo da radim sa xhtml, css. poz
10. 08. 2005. | #12 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Ja se još uvek ne mogu načiditi ŠTA SVE jEdit može. Plugini su čudo. Ja sam mu upravo dodao dva plugina: project management plugin i file tabs plugins. Plus ima more drugih, specijalizovanih plugina, kako za PHP tako i za XML (dobro dođe za XHTML), CSS, integraciju sa raznim spoljnim alatima i tako dalje i tako dalje.
Začuđujuće bogat editor.
10. 08. 2005. | #13 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Ilija a jel jedti moze da radi ono gore sto sam nabrojao ?
Naravno sa plug inovima ako treba. poz
10. 08. 2005. | #14 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Za koje jezike?
Ja sam ga prvenstveno instalirao jer nemam dovoljno kvalitetan Ruby editor (inače koristim Zend, za sve). Svima nešto nedostaje. Sad imam sve, osim analize Ruby koda, ali bez toga ću valjda preživeti. PS: Dodata konzola (cmd) i XML podrška (parsiranje, validacija, completion... radi super i sa HTMLom).
10. 08. 2005. | #15 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Pa u sustina za sada, css, xhtml i php ( php ne mora nesto posebno tek pocinjem ) ali da bude vise nego dobar za rucno pisanje web strane.
11. 08. 2005. | #16 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Bez ikakvih problema, uz odgovarajuće plugine (XML, CSSEditor, BufferTabs...). Čak ima i plugine koji mogu zameniti dobar deo Zend funkcionalnosti u radu sa PHPom, ali ih nisam probao. Samo sam ih video...
Samo da znaš, jEdit treba konfigurisati jer ti se neće sve svideti out of box (tema, bojenje koda itd). Tipično je programerski editor, ali to uopšte nije mana. Čak šta više... Ima mali milion opcija i trebaće ti malo vremena da se snađeš. Ali se isplati...
11. 08. 2005. | #17 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Probacu, nije greda da batalim notepad2.
Nadam se da je besplatan.
15. 02. 2006. | #18 |
Aleksandar Marković
Na probnom radu
|
UltraEdit rulez
Trenutno najbolji editor na planeti (po meni) je UltraEdit kompanije IDM Computer Solutions, Inc.
Ovaj software je trenutno u verziji 11.x sto ukazuje da je dugi niz godina (tacnije 12 godina) usavrsavan i da je zaista veoma kvalitetan proizvod. Spisak mogucnosti je zaista impozantan. Ja bih izdvojio samo neke koje ga izdvajaju u odnosu na druge editore: - Pravi Unicode (UTF) editing + mogucnost konverzije (ASCII <> UTF i sl.) - Syntax highlighting, wordfiles i code coplete za stotine programskih i skriptnih jezika (HTML, PHP, JAVA, ASM, Bash script, Apache conf files itd...) - Integrisan FTP i SFTP klient - Podrska za editovanje fajlova cak preko 4GB na racunarima sa malo RAM memorije (direktan pristup fajlu) - HEX Editor - Odlican Column mode editing - Markiranje pocetka i kraja zagrada - Sort - Inegracija sa drugim programima (npr PHPHELP ili php.exe za izvrsavanje) - Makro funkcije (snimanje i editovanje) - Pretraga i zamena u svim otvorenim fajlovima ili u izabranom direktorijumu - Fajl Templejt funkcije + programiranje akcija za template (npr tekuci datum i sl.) - Integrisan W3C validator - Spel check za engleski jezik - Save selection As ... i ko zna sta sve jos Programiranjem se bavim veoma dugo i ovo je jedini editor koji mi pruza neverovatan konfor za rad. Uz Total Commander, neizbezan software za Windows. UltraEdit trenutno postoji samo za Windows platformu. Cena UltraEdit-a je 34.76€. Demo verzija koja radi 45 dana moze da se preuzme na zvanicnom sajtu www.ultraedit.com. Probajte bar! Poslednja izmena od mikikg : 15. 02. 2006. u 14:00. |
15. 02. 2006. | #19 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Dobrodošao Miki ... ja sam koristio UltraEdit davno ,i čak se i ne sećam zašto sam promenio editor.Jako dobar tool ...
15. 02. 2006. | #20 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ja koristim Jedit mada mi nesto i smeta stabilnost JRE. Ima syntax highlighting za sve zivo izgleda i sasvim je pristojan.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koji font koristite u editoru? | bluesman | Programiranje | 53 | 22. 10. 2009. 00:53 |
Tekst odsečen nakon karaktera koji sadrži umlaut | Ilija Studen | PHP | 8 | 02. 03. 2008. 09:19 |
koji JS menu koristite? | dootzky | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 17. 11. 2006. 22:32 |
Koji AV software koristite | dinke | Opušteno | 22 | 12. 03. 2006. 07:05 |
Koji framework koristite? | Ilija Studen | PHP | 3 | 19. 06. 2005. 19:25 |