18. 06. 2009. | #11 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
ili:
ON: "samo mi treba demo ove aplikacije (pokazuje na bankarsku aplikaciju)..znas ono...da bude online..samo ovi screenovi koji se tu vide. Sta mislis?" MI: ".... EUR, n nedelja" ON: "aaaa...pa pazi...meni treba samo demo, i da to super izgleda da bih mogao da prodam, odnosno da bih dobio klijenta. Malo je puno, mislim nemam sad para...." |
18. 06. 2009. | #12 | ||
majstor
Wrote a book
|
Citat:
Zao mi je sto nisam bio mudriji u tom momentu i rekao svima koji su 'znali kako to, ali samo jos malo im je falilo' rekao 'ajd da podijelimo, ti uradi sta znas, ti sta znas a ja cu ono sto ne znate'. Jer je tip rekao 'ja znam napraviti bazu podataka i formu ali ne znam ih povezati'. Jbtee.... pricaju da je napraviti bazu podataka kao napisati zalbu osiguravajucem drustvu... 2 sata posla i to je to. I sef bude mudar pa mi kaze kasnije 'ma ja sam radio kasnije, mogao bih ja to, ali ono ispod programiranje to ne znam'... jbteeeeee kao da je to zaliti cvijece. Na kraju je opravdanje bilo 'ma dobro, nemas iskustva sa Accessom, ali moze se to uraditi'... E........ Citat:
hvala svima na odgovorima, razmisljam kako da im predocim to. Jos su rekli da ce zvati vec danas nekoga da im to uradi. Nadam se da ce doci do pameti kad im se 2-3 firme nasmiju u facu i kazu 'moze, ali u septembru'. |
||
19. 06. 2009. | #13 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Citat:
A što se tiče roka, treba im skinuti kapu ako uspeju za 7 dana samo da definišu zahteve i da naprave dokumentaciju za tih 400+ stavki u nekom smislenom obliku, jer se onda verovatno radi o izuzetno organizovanoj i talentovanoj grupi ljudi. Naaah... |
|
19. 06. 2009. | #14 | ||
majstor
Wrote a book
|
Citat:
Citat:
|
||
21. 06. 2009. | #15 |
majstor
Wrote a book
|
Nastavak razmisljanja na temu...
Vjerovatno ste vec bili u situaciji da odredjenoj osobi (sefu ili klijentu kojeg zelite zadrzati) morate objasniti koliko je to posla i zasto je to toliko posla. I onda dobijate pitanje 'ma zar treba 4 dana za definisanje baze ili zar treba 7 dana za 2 forme koje su malo komplikovanije' i slicno. Sta odgovarate u tom momentu, tj imate ispred sebe osobu koja misli da zna, nagadja i lupa, a u stvari o razvoju software-a ne zna bog zna sta, ali niste u mogucnosti da ga skinete s qrca sa tim 'ajd cuti' ili 'ja znam da je to toliko i sta se ti petljas'? |
21. 06. 2009. | #16 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 26.11.2007
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
|
"Da, slažem se da je to puno vremena, ali konkretno ovaj projekat zahteva da se obrati više pažnje na detalje, pa samim tim zahteva i više vremena, a sve u cilju svođenja eventualnih problema pri radu u produkcionoj verziji na minimum. Složićete se sa mnom da je, radi stabilnosti i funkcionalnosti, bolje utrošiti malo više vremena u ovoj fazi razvoja."
|
21. 06. 2009. | #17 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
"80% sam siguran da ce u predvidjenom vremenu biti uradjeno 30% posla, dok bi sa produzenjem od svakih 20%, bilo skoro izvjesno po jos 10%, ali ne mogu da garantujem, samo kazem recimo sa 90% sigurnosti"
|
2 članova zahvaljuje zira za poruku: |
22. 06. 2009. | #18 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Citat:
Da ne bude zabune, često sam imao i šefove koji znaju svoj posao i njima sam davao procene i objašnjenja procena, ali to je sasvim druga pesma... |
|
24. 06. 2009. | #19 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 27.10.2007
Hvala: 3
8 "Hvala" u 4 poruka
|
Danas sam imala prvi dan Project Management obuke, sve po PS ;-) pa se setih ove teme.
Evo ukratko sta bi valjalo uraditi u ovakvoj situaciji: obavestiti emailom (ovako je komunikacija zvanicna, a i dokumentovana) nadredjenog tj. rukovodioca projekta, da je tvoja procena da jednom coveku za taj projekat treba xx dana, a za duplo manje vremena treba duplo vise ljudstva. Pa neka on odluci sta i kako, koliko ce da kosta na kraju projekat firmu i klijenta, koliko ljudi da uposli, i kakav ce kvalitet obavljenog da bude, i dal' ce biti vremena za one "medjukorake" QA itd. |
24. 06. 2009. | #20 | |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Citat:
Recimo ni radjanje bebe ne mozes ubrzati tako sto ce tri majke biti trudne po tri mjeseca |
|
2 članova zahvaljuje zira za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako znati da li je :nesto: Trademark | metaphysic | e-Business | 18 | 16. 02. 2010. 22:14 |
Lista vulgarnih reci i izraza | cvele | Opušteno | 0 | 24. 11. 2008. 16:37 |
IE6 kako skontati sta hoce reci? | misk0 | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 8 | 28. 02. 2008. 14:43 |
Koriscenje stranih reci - za i protiv | torbica | e-Business | 13 | 30. 10. 2007. 14:55 |
Mislim sta reci ? | [nq] | Opušteno | 33 | 17. 11. 2005. 06:57 |