13. 06. 2011. | #11 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
50 kontakata i 70 slika... Vjerujem da to radi na nekom klasteru sa load balance-ingom...
|
13. 06. 2011. | #12 |
Boban Karišik
Expert
|
Generalno.. :| (nisam jos imao prilike da radim sa drzavom, ali kapiram da bi cena bila bar x3)
13. 06. 2011. | #13 |
novi član
Datum učlanjenja: 13.06.2011
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
ja sam vlasnik MC2 koji je oklevetan u tekstu na sajtu Pistaljka.rs
slazem se sa svima koji kazu da je 20.000 evra za sajt mnogo. Ja prvi ne bih platio toliko. Moja firma je angazovala coveka da nam napravi taj sajt i imali smo neke posebne zahteve, kao npr. da svako udruzenje pacijenata koje se nadje u nasoj bazi moze da pravi svoj mini sajt u okviru naseg sajta, da se njihove vesti automatski distribuiraju svima itd.
Covek je posteno odradio posao i bio posteno placen za to. Ostatak novca nam je bio neophodan za sve ostalo, mesecima smo radili, zvali, organizovali besplatne seminare i za svaki sprovodili medijske kampanje da bi nam se javila udruzenja za koja nismo znali. Proputovali smo Srbiju i edukovali brojna udruzenja pacijenata. Taj nas posao i dalje traje. Takodje od septembra prosle godine svaki dan jedan od nasih zaposlenih prati vesti iz zdravstva i postavlja ih na sajt. Imamo i FB grupu, Twitter kanal, YouTube kanal Snaga pacijentima, i sve se to azurira evo vec skoro celu godinu, a sve to za tih 20.000 eur minus ono sto smo platili web dizajneru da nam napravi sajt. Posao smo posteno dobili, taj iznos spada u tzv. "male nabavke", sto znaci da se ne ide na tender nego se dostavljaju tri ponude. Nasa je bila najniza i mi smo pobedili. Mogao je i neko drugi da dobije taj posao, ali ga sigurno ne bi odradio tako dobro. A zasto je bitno da postoji registar udruzenja pacijenata? Pa zato sto ova drzava ne daje nikakvu sansu ljudima koji su oboleli od neke teske bolesti i zbog toga se oni udruzuju kako bi ostvarili svoja prava. Ali da bi bili efikasni, treba neko da ih organizuje i nauci kako da koriste medije, kako da pisu peticije, kako da se obracaju Narodnoj skupstini, Vladi itd... A da bi sve to bilo moguce, prvo treba da znamo ko su i kako da ih kontaktiramo. Eto, to je prava istina o nasem projektu. Pre nas niko u Srbiji nije znao gde su i kako se zovu sva udruzenja pacijenata, pa cak ni Ministarstvo zdravlja Srbije. Inace, MC2 postoji 10 godina i sproveo je neke od najboljih kampanja u nasoj profesiji. Inicijativa Snaga pacijentima (ciji sam osnivac) postoji od 2008. i ubedljivo je najvise uradila na tom polju u Srbiji. Ni MC2 ni Snaga pacijentima nikada od drzave nisu dobili ni dinara osim ovog projekta. I sada nam je izaslo na nos zbog nekog nadobudnog radikala koji se pali da je istrazivacki novinar. Hvala na paznji. Otvoren sam za sva pitanja i kritike. Ivan |
13. 06. 2011. | #14 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Ivane svaka čast za javljanje.
Problen nije cijena sajta jer taj posao zaista vrijedi toliko (ako je zaista rađen taj posao). Problem je netransparentnost samog konkursa. Sad kao bile su 3 ponude pa je posao legalan. Znaju svi kako to ide... Svi ti sajtovi ispadaju nakon višemjesečne potrage novinara a ne kao prezentacija gotovog i uspješnog projekta... Čudi me kako niko nije objavio sken konkursa ili spisak firmi kojima je poslan zahtjev za ponudom, ili bilo kakav dokaz da nije bilo "direktne pogodbe"... Za one sa jeftinijim ulaznicama evo kako to ide: Vi imate političara na ruci i 2 firme koje su vam dužne uslugu... Vi dostavite jednu ponudu a oni 2 ponude po 10% veće od vaše... Posao sklopljen... Da ne pričam što se poslovi cijepaju na manje kako ne bi raspisivali tender nego upadaju u direktnu pogodbu... Kada te druge firme trebaju sličnu uslugu, vi upadate sa 10% većom ponudom... Kristalno čisto... |
2 članova zahvaljuje mangia za poruku: |
13. 06. 2011. | #15 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
^ Iskusno nema šta, nisi ti džabe penziju zaradio
Moram priznati da je meni sve to jako čudno. Da sam ja odradio toliki posao koliko se navodi ovde, a posao jeste veliki, ja bih trubio na sva zvona "vidi kakav sam baja". Ovde stvarno mora neko da "iskopa" pa da se javi "krivac" da bojažljivo prizna "jeste ja sam". A onda se isti čude što su ljudi nepoverljivi, i zašto sumnjaju da je bilo 3 ponude 3 različite firme (ne samo po zaglavlju na memorandumu).
13. 06. 2011. | #16 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Što je najgore nisam zaradio penziju
Ne radim sa državnim firmama jer nemam nikoga na ruci. Radili prije davno jedan posao za Poljoprivredni fakultet... Evo 3 godine kasnije još nije plaćeno tričavih 500 evra... Naravno podobne firme uvijek isplivaju na površinu pa im se plaća ekspresno... ILi dobijaju posao ekspresno... nas pogađa samo posao sa privatnim kompanijama gdje treba kombinacija živaca/znanja/mogućnosti-života-na-aparatima-90-dana Poslednja izmena od mangia : 13. 06. 2011. u 18:56. |
13. 06. 2011. | #17 |
član
Na probnom radu
|
Sada kada je maltene sve o ovome jasno, samo još želim da kažem da ja radove nisam izvodio, kao što je Probus zaključio, tako da ne mogu da odgovorim na postavljena pitanja. Ja samo slučajno znam neke stvari o projektu...
I dodao bih još na Probusov post. 50 imena i kontakt podataka je zapravo malo više. Evo i fotografija koje sam spominjao. http://www.snagapacijentima.rs/registar/foto-galerija Neko je morao da ide to da slika, da prebacuje i uploaduje na sajt, što takođe nije mali posao, s obzirom na to da su prezentacije bile širom Srbije. |
13. 06. 2011. | #18 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Pa realno i nije više od 1000e (ja sam programirao od 0 za toliko), ne znam, ja vidim Joomla, sa komponentama, http://templates.joomlart.com/ja_teline_iii/, prepravi, naplati i to je to.
|
"Hvala" webarto za poruku: |
13. 06. 2011. | #19 | ||
novi član
Datum učlanjenja: 20.01.2011
Hvala: 3
3 "Hvala" u 1 poruci
|
Citat:
Whois provera otkriva mnogo... I kao po starom obicaju nabavka manja od 25k eura bez tendera (sve po zakonu) joomla + temp od 30 $ i vozi. Citat:
Niko ovde ne spori da sajt moze i treba da kosta 20 k ,ali ovo je daleko od te sume.... |
||
13. 06. 2011. | #20 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Citat:
|
|
"Hvala" mileusna za poruku: |