Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 02. 2009. | #11 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Da, tnx, ima sigurno tih greskica jer nisam ni proveravao sta pisem, sad sam provalio jos par NOTICE, pa cu i to da sredim. Zato i jeste v0.1
24. 02. 2009. | #12 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
Iz manuala
Citat:
|
|
24. 02. 2009. | #13 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Mister, preko 30MB zipovano je ogromna baza (raspakovano je preko 120 MB), a ako ti mislis da saljes 700 MB mailom svaki dan, onda ovo definitivno nije tool za tebe. Za takve stvari je i napravljen FTP upload.
24. 02. 2009. | #14 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Ali Mister
24. 02. 2009. | #15 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
BTW, stavio sam v0.2, malo sam sredio neke notice koji se pojavljuju u E_STRICT modu kao i par slovnih gresaka + malo dodao komentara u kodu.
24. 02. 2009. | #16 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
Citat:
Ustvari kad razmislim, svi mi klijenti imaju "velike" baze. Znači tih 700MB kad se zipuje bude 150MB recimo. Sad nisam ni mislio da šaljem sve to svaki dan na mail, ali možda na svakih 10,15,30 dana, neznam .... automatski, ne bi bilo loše for safe keeping. A imamo klijenta sa bazom i od 4GB |
|
24. 02. 2009. | #17 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
za velike baze je replikacija superiorna, jer se prenose samo izmene, a ne stalno da kopiras sve... onda samo povremeno uradis backup i na jednom i na drugom serveru i mirna backa...
24. 02. 2009. | #18 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Mister, pa ovo i jeste "cron-abilini tool", zato sam ga i pravio da ga namestim da radi automatski svaki dan i trpa mi backup baza na neki drugi server.
A 150MB za ftp upload nije puno, to mozes slobodno da strpas u cron i da picis na FTP, pa cak i svaki dan. Ovo sto ti vidis demo je samo da se vidi kakve opcije postoje, postoji script koji se zove autobackup.php, i u njemu nema nikakve interakcije (kao u demo) vec samo include-ujes config i izvrsis script (bilo rucno ili preko cron-a), i on odradi sve kako si namestio. Mozes cak da imas poseban config za cron a poseban za 'interaktivnu verziju".
25. 02. 2009. | #19 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Niko nema baš nikakav komentar?
Šalim se... napravio sam još opciju da se radi "move" na FTP, tako da se ne čuva lokalna kopija, kao i da se šalje report na mail da li je uspešan ili neuspešan FTP upload. Takođe je dodat language switch, tako da za sada ima engleski i srpski a sređeni su i neki NOTICE u E_STRICT modu, pa je došlo do verzije 0.3.1. Evo ja sam upravo probao, radi cron i uploaduje na drugi FTP, briše lokalni file (radi move) i RAR-uje ga sa password-om. Sve za sada radi bez problema. Ako ima neko neki predlog, neka kaže slobodno.
25. 02. 2009. | #20 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Kod mene su bekapi obicno u toku noci a tada mi SMS obavjestenje nikako nije poželjno
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SEO Link analysis tool | Igor Manjenčić | Marketing i SEO | 3 | 12. 12. 2010. 04:31 |
RegExr - Free Online RegEx Testing Tool | pRED | Regular expression i htaccess | 2 | 01. 08. 2009. 20:43 |
Online translation tool za language fajlove | misk0 | Web aplikacije, web servisi i software | 2 | 03. 03. 2009. 05:59 |
MySQL Database Compare - compare local and remote database | bluesman | Web aplikacije, web servisi i software | 3 | 26. 02. 2009. 16:34 |
[linux] multi rename tool | kodi | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 12. 06. 2007. 22:33 |