Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
12. 06. 2011. | #11 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 08.06.2011
Hvala: 8
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Evo sada sam otkrila nesto sto mozda nekoga ko se razume navede na neko logicno resenje.
Naime napravila sam obavestenje koje saljem registrovanom clanu sa hotmaila. U obavestenje ne stavim link tj napisem adresu ali ne kao link i on taj mail dobije lepo u inbox na hotmailu a mail za potvrdu registracije koji ide ide u junk izgleda zato sto ima link, a link mora da postoji jer je to onaj za aktivaciju profila?? |
12. 06. 2011. | #12 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 30.07.2010
Hvala: 3
4 "Hvala" u 3 poruka
|
Hotmail je osetljiv na nepravilan headers ukoliko imas html mail.
Trebalo bi da bude otprilike: Kôd:
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n"; $headers .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n"; $headers .= "From: $cmail" . "\r\n"; |
13. 06. 2011. | #13 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 15.01.2009
Hvala: 2
3 "Hvala" u 2 poruka
|
ja sam u prvom čitanju nešto pogrešno skapirao
|
10. 11. 2011. | #14 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Pozdrav svima ponovo moram da ozivim ovu svoju temu posto opet imam isti problem samo sa dr provajderom i ne mogu da ga resim.
Naime kada mi se ljudi registruju na sajt a dosli su sa gmailovom mail adresom, aktivacioni mail im zavrsi u spam direktorijumu na gmailu, Napominjem, niti saljem spam, niti saljem obavestenja clanovima u bilo kom broju pa da oni to okarakterisu kao nezeljenu postu, pocelo je pre neki dan samo od sebe da se desava a do tada je sve bilo ok. Sada obicni ljudi kada se reguju ne znaju da mogu da zavire i u spam dir tako da mnogi koji oce da se reguju to nikada i ne zavrse jer im u inbox ne stigne mai o aktivaciji profila. Svaka pomoc je dobrodosla! |
10. 11. 2011. | #15 |
Mister
Master
|
Pogledaj prvo ovo: http://mail.google.com/support/bin/a...y?answer=81126
10. 11. 2011. | #16 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Dodaj na GMail account mogućnost slanja sa vlastitom domenom, šalji preko GMail servera, win.
PHP kôd:
Poslednja izmena od webarto : 10. 11. 2011. u 17:31. |
"Hvala" webarto za poruku: |
10. 11. 2011. | #18 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Meni se desila ista situacija, i kada sam uradio ovako, mailovi više nisu bili u Spam (bez obzira što je ista adresa). Kad smo već kod ovoga... šta mislite da li random sentence spinning može pomoći u prevenciji okarakterisanja maila kao spam (ako to zaista nije), ili se čisto gledaju headeri, IP itd...
|
10. 11. 2011. | #19 |
Mister
Master
|
@Kupoholicarka, nije dovoljno što ti ne šalješ spam, bulk email, itd... već je pitanje ko i šta sve šalje sa tog servera gde ti je hostovan sajt. Kad sam ti postavio link, nisam razmišljao o tome da ti zapravo možda i nemaš mogućnost da podesiš sve onako kako Google traži. Probaj da šalješ te aktivacione email-ove u plain text formatu. Ako ipak imaš mogućnost da podesiš sve kako valja moraš da znaš da ti i ovo neće 100% rešiti sve probleme.
@webarto, iz mog iskustva ništa što uradiš ne garantuje da će mail biti 100% isporučen u inbox. Meni se recimo desi da na jednu gmail adresu dobijem isti email kao spam a na drugu u inbox.
11. 11. 2011. | #20 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
problem i jeste u tome sto je to server na kome su samo moji sajtovi zakupljujem sama sebi taj server i niko nema pristuop da salje bilo sta.
Sve sto si mi napisao je podeseno odavno, ip adresa nije nigde na black listama tako da stvarno ne razumem! |
|
|