06. 08. 2008. | #11 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Pa, naprimer da ima napisanih >10k linija koda, ako pričamo o programeru. Postoji velika razlika između dvojice diplomaca koji obojica nemaju radnog dana iskustva, a jedan se provlačio kroz faks (višu školu, koledž, vatever), a drugi se trudio da radi što više.
Za druge struke ne znam, ali sam siguran da za svaku postoji neka jedinica mere, pa čak i za maglu. |
"Hvala" jablan za poruku: |
11. 08. 2008. | #12 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Ne znam kako je sa ovom Bolonjom, ali ranije mi je to studiranje uz istovremeni rad u Srbiji delovalo kao mission impossible pošto je kod nas studiranje obično full time job, što zbog preobimnog teorijskog gradiva, što zbog stalnog jurenja profesora i asistenata ili studentske službe zbog raznih stvari.
|
11. 08. 2008. | #13 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Hehe, kako li sam ja onda "uhakovao" sistem
11. 08. 2008. | #14 | |
profesionalac
Qualified
|
Citat:
Raspored nam je razbacan svakako, jer fakultet nema ni kadra ni fizičkog prostora za tolike male grupe koliko bolonja nalaže. Zbog toga, zna se dogoditi da imam na dan 5 ili 6 predavanja, a prosjedim cijeli dan na faksu. Iz istog razloga (razlomljeni raspored) nemoguće je naći neki normalni posao, jer na svakom moraš biti barem neznam, 4 sata u komadu tamo. A raditi nešto od kuće, freelanceati i slično je ajde, više moguće, ali obavezno iziskuje više vremena, jer tu je (osim učenja) obaveza pisanja seminara i izrada prezentacija i projekata za svaki mogući kolegij Ja sam do sad uglavnom freelanceao ponešto, ali budući da nisam time organiser, popušio sam par ispita i evo sad mi godina visi. Šta'š...
12. 08. 2008. | #15 |
expert
Grand Master
|
evo iskustva iz zemlje gde je bolonja malo ranije dosla:
od trece godine svi rade neki part-time, ja recimo fulltime casovi su uglavnom ujutro i uvece, fax je sve to lepo sredio takodje, i mi smo u grupama od max 30 ljudi, medjutim mozes da recimo na jednom predmetu budes sa grupom A, na drugom sa grupom B - te tako kombinujes ovo poslednje nije bilo zvanicno ali se sve da srediti sa asistentima u drugoj godini pocinju (zapravo josu u prvoj ali tamo jos i nemas neki izbor), dakle u drugoj pocinju fakultativni predmeti u trecoj su oni vec dobar procenat i tamo vec mozes em birati ono sto ces da radis (ja sam uzimao internet security, web programiranje, cak i PHP itd), em to uglavnom vode mladji ljudi koji takodje rade drugde, [a je opet sve tako rasporedjeno da svima odgovara dakle, stabilisace se stvari, mozda treba malo vremena |
13. 08. 2008. | #16 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Kod mene situacija sljedeca:
Bolonja stigla i krenulo po usima. Narod pojma nema i asistenti lude koliko ljudi malo znaju. Recimo samo podatak da su potrosena 2 casa da se ljudima objasni kako se registruje na Moodle. Jedan unio pogresan mail, drugi ne zna da treba kliknuti na link da potvrdi registraciju, treci odabrao nick koji nikako nije za visokoskolsku ustanovu... Belaj... |
13. 08. 2008. | #17 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Naučiće ljudi, vremenom... Bolje i da uče sad, dok su na faksu nego da nema pojma kako se registruje na sajt kada završi.
13. 08. 2008. | #18 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
|
Čisto da na pomenem u kontekstu teme, zainteresovani koji žele da na praksu u svojim firmama uzmu određeni broj studenata sa smerova e-poslovanje iz Beograda (www.eposlovanje.org) i Valjeva (www.vipos.edu.rs), mogu da mi se jave na mail. Imam nameru da ponudim određenom broju najaktivnijih studenata mogućnost stručne prakse, koja bi se uglavnom svodila na varijante rada na različitim biznis-related poslovima u firmama koje intenzivno koriste e-poslovanje (rad na različitim ne-programerskim/dizajnerskim poslovima), sa akcentom promotivne aktivnosti firme u okruženju društvenih medija.
Ideja je da studenti sami vide i okušaju kako to izgleda raditi u nekoj online business related firmi. |
13. 08. 2008. | #19 |
expert
Grand Master
|
^ pohvalno
|
13. 08. 2008. | #20 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Ilija, ti studenti su cetvrta odnosno zavrsna godina studija ! Ja bi stavio prst na celo da sam na njihovom mjestu...
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
[REŠENO] QA: Potrebni Web testeri [studenti, određeno na 2 meseca] | DejanVesic | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 16. 10. 2010. 00:44 |
Konkurs za radno mesto PHP Developer | Biser Holding | Poslovne ponude i zapošljavanje | 1 | 25. 03. 2008. 23:32 |
Radno vrijeme: dokle više? | mungos | Opušteno | 27 | 14. 12. 2006. 11:13 |
E-Store Scripts - Vase iskustvo? | Zero-Cool | PHP | 10 | 12. 04. 2006. 19:22 |
Kako startovati start-up: debelo US dot-com iskustvo | mungos | e-Business | 5 | 30. 06. 2005. 20:05 |