|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
03. 09. 2008. | #11 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
^ Da, to sam i ja radio... vrlo zgodno i jednostavno... samo napravis konstante kao neke maske ... i pichis
Cak i search u mysql po bilo kom bitu ne predstavlja problem kao sto izgleda na prvi pogled
04. 09. 2008. | #12 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
znam, ali to sam kao hteo da kazem da moze da koristi ili to (tinyint(1) se belezi kao bajt), ili da zaista ustedi na prostoru pa da pakuje to u bite
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 04. 09. 2008. u 02:32. |
16. 09. 2008. | #13 | |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 22.12.2006
Hvala: 4
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
PS. Mislim da je tema za drugi forum...
16. 09. 2008. | #14 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Kako to stedi prostor vise od CHAR(1) ? ili TINYINT?
16. 09. 2008. | #15 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
CHAR(1) i TINYINT zauzimaju jedan bajt, a CHAR(0) NULL jedan bit, 8 puta manje
16. 09. 2008. | #16 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Iskreno nisam ni znao da je to moguce, a mislio sam da najmanje 1 bajt moze da se adresira. Kako se to opste upise u tabelu (tabele su fajlovi na disku, kako upisu taj 1 bit a da ne "propadnu" ostali kao neiskorisceni)?
16. 09. 2008. | #17 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
nisam znao ovo, koristan info... mada verovatno je sporije od rada sa celim bajtovima ?
16. 09. 2008. | #18 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Vidiš, nisam toliko razmišljao o tome od silnog oduševljenja kada sam slučajno naleteo na tu foru posle dužeg neuspešnog traženja i to u manual-u. Evo ovde primera korišćenja sa razlozima za i protiv: http://www.mysqlperformanceblog.com/...innodb-tables/
Zaključak: Should you go and change all flags to use this approach (CHAR(0))? I do not think so - for most applications using TINYINT, BIT(1) or ENUM for flags benefit would unlikely be worth the trouble. Due to complication I also would not recommend as a base approach for new applications. However in special cases if you have very many rows and very many flag values to deal with which you can't pack to the bitmask this approach can be quite helpful.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kohana: Kako query builderu poturiti mysql funkcije? | ivanhoe | PHP | 0 | 24. 03. 2010. 14:20 |
Pisanje mysql query | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 30 | 05. 06. 2007. 13:53 |
sql query | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 19 | 18. 04. 2007. 08:47 |
mysql, php i unbuffered query | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 1 | 21. 07. 2006. 05:50 |
Opterecenje servera - Geo Ip skripta - Koje je najbolje rjesenje? | bokacbl | PHP | 12 | 08. 04. 2006. 17:28 |