Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
07. 11. 2009. | #11 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 23.07.2009
Hvala: 4
5 "Hvala" u 3 poruka
|
MySQL-ov rand() ni najgorem neprijatelju ne bih preporučio. Pogotovo ako ćeš da imaš >1000 tih SMS poruka.
Što se tiče potencijalne SQL injekcije, smor su te klase. Možda je bolje... $var = (int)$_GET['id']; ili $var = (is_numeric($_GET['id'])) ? $_GET['id'] : $default; ili sl. |
"Hvala" AnonymousCoward za poruku: |
09. 11. 2009. | #12 | |
novi član
Datum učlanjenja: 06.11.2009
Hvala: 9
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
@japan vidim da je korisno to što si mi dao da čitam, međutim ja bih morao mnogo više da čitam jer ne znam ni šta su klase U svakom slučaju ću sve to pogledati i posle verovatno imati pitanje koje se tiče bezbednosti samo da se rešim ovih glavnih muka. @AnonymousCoward imaću manje od 500 poruka, a predpostavljam da MySQL-ov rand() ne valja jer se dešava da ponovi id ili tako nešto? U svakom slučaju ću za sad ostaviti ovako pa kad budem ono glavno završio, posvetiću se detaljima funkcionalnosti i perfekcije ps. sajt samo što nije gotov , moram još da odradim taj rejting i odmah ga "puštam u promet" |
|
09. 11. 2009. | #13 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Off Topic: Ovo počinje da liči na PHP manual
09. 11. 2009. | #14 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 24.08.2009
Hvala: 37
300 "Hvala" u 17 poruka
|
Ako zelis da imas i srednju ocenu onda moras da imas i polje koje ce da broji ukupan broj glasova pored polja koje ce da pamti zbir ocena. Srednju vrednost mozes da dobijes kao 'calculated value' tj. ukupan zbir ocena/ukupan broj glasova
|
09. 11. 2009. | #15 |
expert
Grand Master
|
Off Topic: preporucujem da kupis i neku knjigu za pocetnike. bilo je tema o dobrim knjigama ovde na forumu, potrazi |
10. 11. 2009. | #16 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Evo, znači celo jutro pokušavam da napravim to ocenjivanje ali mi ne ide nikako. Našao sam i kako bi trebalo da izgleda kod, što ću vam pokazati.
Pokazuje mi slučajno izabrani SMS, trenutni rejting i kada kliknem na ocenu prebaci me na sledeći SMS. Ali ne beleži u bazu zbir ocena niti broj glasova. Evo kako mi izgleda kod, pa ako može neko da mi kaže gde je greška, šta sam propustio? PHP kôd:
Poslednja izmena od Latino Discovery : 10. 11. 2009. u 16:37. Razlog: dodao sam poslednju liniju |
10. 11. 2009. | #17 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 11.01.2006
Hvala: 66
11 "Hvala" u 9 poruka
|
Променљива $voted ти нигде није постављена. Требало би да користиш $_GET['voted'].
Надам се и да ти је јасно да ово овако неће радити како ти мислиш. Ова задња линија, која ти ажурира оцене, би требало да се позива само ако је $_GET['mode'] == 'vote' а не при сваком покретању странице. |
"Hvala" JovanT za poruku: |
10. 11. 2009. | #18 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 27.11.2007
Hvala: 10
12 "Hvala" u 11 poruka
|
Usputna napomena... Preporučljivo je da umesto da na toliko mesta koristiš
PHP kôd:
PHP kôd:
|
"Hvala" holodoc za poruku: |
10. 11. 2009. | #19 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Odustajem od svega..
izvalio sam da ne umem da uradim taj rejting, a pritom mi ni onaj random generator ne radi kako treba.. Kad ukucam u adresu http://localhost/proba/index.php?id=3 ne izbaci mi treći sms, već peti ili pedeseti ili prvi.. Mislio sam da je mnogo lakše da se odradi ovo što sam zamislio, ali izgleda da nije tako i smorio sam se ko plovak Hvala svima na odgovorima, ali nema smisla više da zamajavam ni vas a ni sebe. |
11. 11. 2009. | #20 |
expert
Grand Master
|
ode mas' u propas'
(nisam hteo da gnjavim ranije) epa ne moze ljudi se ubise da ti pomazu, a ti sad: nema smisla da vas zamajavam moj savet je da pocnes od pocetka i da citas nije problem sto si uzeo nesta da na njemu ucis (sms random + rating) problem je sto nisi naucio kako se snaci jedan nacin je da sednes, procitas knjigu, dve i programiras (probas/eksperimentises) usput pomalo drugi nacin je blizi tvom: pocnes da radis nesta, vidis da ne ide, nadjesh neki clanak o tome (dovde sve isto). e sad, kad uzmes da citas taj clanak, i naidjes na nesta sto ne razumes - a ti opet potrazi info za to sto ne razumes. koliko vidim, nisi shvatio sta su ti ljudi ovde napisali u tome je problem ti bi samo da copy-paste (ne da u tome ima nesta lose, ali je lose ukoliko hoces da programiras ) ukoliko ti programiranje nije interesantno (t.j. hteo si sajt sa sms-ima, a ne da programiras) - onda pogledaj neki gotov CMS koji vec ima te i takve mogucnosti poz |
"Hvala" robi-bobi za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Krađa sadržaja - Ima li pomoći | Mr.Paja | Planiranje i usability | 18 | 12. 01. 2011. 20:50 |
Pomoć oko mod_rewrite | pitchweis | Regular expression i htaccess | 8 | 14. 10. 2008. 16:33 |
Pomoć: optimizacija za IE6/7! | maksim | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 02. 12. 2007. 12:44 |
Apel za pomoć | sosovac | Web site, dizajn i multimedia | 0 | 26. 10. 2006. 20:39 |
Pomoć: CSS layout | Ministar | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 40 | 22. 09. 2006. 21:40 |