13. 01. 2009. | #11 | |
Zepter Digital Media
Professional
Datum učlanjenja: 13.01.2009
Hvala: 10
6 "Hvala" u 5 poruka
|
Citat:
toliko za sada od mene |
|
13. 01. 2009. | #12 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
Citat:
A u vezi iframe i ostalog, trazio si misljenje - dobio si, meni ni iz dzepa ni u dzep, radi sta hoces. I nemoj meni te fore sa preduzimanjem pravnih mera. |
|
13. 01. 2009. | #13 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
nisam siguran da Beta preti praznom puskom.
prevideo si jednu stvar - ruku dajem da 90% agregatora nema nikakvu dozvolu za preuzimanje vesti sa b92, blic, politika, itd.... |
14. 01. 2009. | #14 | |||
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
@Markok: Ni ja nisam bas siguran da Beta preti praznom puskom. Ukoliko smatras da preti praznom puskom pravdu mozes da potrazis na sudu. Ne znam da li si advokat pa si onda odlucio da dajes strucne analize raznih clanova zakona ili si od onih koji misle da se ekonomijom i pravom moze svako baviti.
Citat:
Citat:
Citat:
Sto se tice saveta da se ne prave agregatori, ja ne bih to savetovao. Ja savetujem da svi koji zele nesto da rade na Internetu, a to vazi i za sve stvari u zivotu, neka urade. Za neke ce se pokazati da je to bila prava odluka a neki ce da nauce lekciju na tezi nacin. Ali zasto u startu nekog ogranicavati i davati savete da ne rade?! Bitno je da mi sami radimo svoj posao onako kako najbolje znamo i umemo, sta god to bilo, a to da li ce i sta ce neko drugi da rade to treba da bude prakticno nebitno.
14. 01. 2009. | #15 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
Citat:
Na ovom i onom drugom forumu ljudi su pitali za mišljenje i ja sam rekao svoje. Imam dovoljno iskustva u toj oblasti da bi moje mišljenje bilo uvaženo. Uostalom, hvalite se da imate advokate pa nek vas oni savetuju. Želim ti svu sreću sa projektom. |
|
14. 01. 2009. | #16 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
|
@Bizi
ne savetujem ljude da ne prave agregatore, vec napominjem da ce morati gotovo sve resurse da utrose na agregator da bi to 'poletelo'. tj. pokusavam da kazem ljudima da ne zive u iluziji da je pravljenje uspesnog agregatora jednostavan posao. Bas tu se slazem sa tvom pricom u razlici izmedju agregatora i uspesnog agregatora. sto se tice toga da se svake nedelje pojavi nova soc. mreza, to nije zabrinjavajuce, jer soc. mreze ne mogu da 'prenatrpaju' google, jer su uglavnom zatvoreni za google, a i ne dupliraju tudji sadrzaj. a agregatori to rade pitanje je kako ce google izaci na kraj sa tolikim duplim sadrzajem... mozda izbace agregatore iz indexa Poslednja izmena od Peca : 14. 01. 2009. u 17:22. |
14. 01. 2009. | #17 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
prica da ce google da izbaci agregatore je IMHO potpuno neverovatna, a i nisu agregatori jedini oblik dupliranog sadrzaja, sta je onda sa reprintima tekstova i slicnim forama... cisto sumnjam da google uopste razmislja o tome kao o problemu po pitanju zahtevnosti, mnogo je veci problem logicki, da li ljudi vise vole da u rezultatu dobiju original, ili kopiju na popularnom agregatoru... google za sada balansira izmedju jednog i drugog, ne bas najbolje uvek, jos uvek se desava precesto da dobijes u rezultatima sajtove koji sluze samo za adsense i nista drugo..
14. 01. 2009. | #18 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Citat:
A kako će Google da tretira agregatore, to je problem Googla. |
|
"Hvala" mileusna za poruku: |
14. 01. 2009. | #19 |
Drug clan ;)
Certified
|
Sto se tice ucitavanja drugih sajtova u iFrame, samo da dodam (ili podsetim) na par primera:
1. Od nedavno i Facebook to radi za eksterne linkove - evo primera http://www.facebook.com/ext/share.ph...=OpsKA&u=a6Cqb, 2. Da li se koristite Google Images pretragu? Da li ste zapazili klikom na fotografiju kako se otvara sajt izvora? Evo i ovde primera za one koji se ne secaju: http://images.google.com/imgres?imgu...%3Den%26sa%3DX Vezano za veliki broj sadrzaja sa agregatora koji mora da indexira Google... Zasto bi to bilo problem za Google? Koja je razlika ako napravim recimo news agregator ili klasican news sajt? News Agregator prikuplja automatski vesti a klasican news sajt radi tako sto cu ja da kupim vest od Bete, Tanjuga i sl. Na oba nacina se javlja slican/isti sadrzaj na vise sajtova. Jedina je razlika sto news agregator pretrazuje RSS i skladisti samo deo vesti a klasican news sajt celu vest recimo i sve se radi da kazem rucno (uslovno). Da li je Google prestao (ili smanjio) indexiranje sajtova CNN, BBC, B92, Blic, Politika? Ja u to ne verujem...i ne primecujem da se to desilo... Ima mnoooogo primera redundantnosti podataka na Internetu... Ali ako bi to gledali, onda bi trebali da ogranicimo da postoji 2 pretrazivaca, 2 news portala, 2 soc.net. sajta, 2 gaming sajta i sl. A to nije trziste... A sto se velikog posla tice - tu se slazem. Ali svako ko zeli da uspe mora i da radi. Ko provede seriju neprospavanih noci i ko bude predan radu, moze da uspe.
Ugodno surfovanje, Pravac.com - Knjige- Vremenska prognoza - Oglasi - Ćirilica u latinicu Poslednja izmena od mnicic : 14. 01. 2009. u 18:32. |
14. 01. 2009. | #20 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
|
to sto oni dobiju od Bete pa malo prerade nije isto, jer ga ipak prerade malo, pa googlu to nije isti sadrzaj.
cenim da google ne dira agregatore jer vecina njih koristi adsense, od cega google ima fine prihode verovatno... to je jedina pozitivna stvar u prici |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Red hat Regionalni centar u Vrscu? | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 1 | 27. 03. 2008. 16:47 |
MappedUp.com - News agregator | jasmanac | Linkovi | 0 | 26. 08. 2006. 12:53 |