|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
04. 03. 2011. | #12 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 16.09.2007
Hvala: 0
8 "Hvala" u 4 poruka
|
Djipko je u pravu, u crunch time-u smo. Spremni smo da platimo da nam neko pokaze u jednom danu sve sto treba da se zna. Jos uvek trazimo.
|
04. 03. 2011. | #13 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 03.10.2006
Hvala: 27
44 "Hvala" u 26 poruka
|
@jablan
Iako mi je scenario malo stretch (nek se radi o novom projekt eto), da li stvarno mislis da se slicne stvari nikad ne desavaju ikad? Onda nisi imao dodira sa outsourcing firmama (u sta sumnjam). Samo sam hteo da kazem da: kad menadzment donese tehnicku odluku koja ne odgovara tehn. osoblju - tehnicko osoblje mora nekako da se bori. |
04. 03. 2011. | #14 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
hmmm, da pomerim ja ovo ipak u poslovne ponude, ko sto rece xippie?
Ova rasprava je besmislena, ljudi zele da plate kurs git-a, nema tu nista lose, ili nesto o cemu treba polemisati... kao sto postoje kursevi kuvanja i spanskog jezika (ili rubija?), to sve isto mozes da naucis sam ili iz knjiga.. sta je tu toliko cudno, platis da ne bi gubio vreme sam provaljujuci, jer tvoje vreme kosta vise od onoga sto ces platiti. Meni licno bi isto dobro dosao, znam osnovne stvar oko gita, ali kad bi mi neko za par sati prepricao sve napredne fore i najbolje nacine da se stvari organizuju, to bi sigurno vredelo para... EDIT: I indikativno je da se os silnih eksperata, ljudima jos uvek niko nije javio da zaradi "laku lovu" davanjem casova..
04. 03. 2011. | #15 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Problem je sto i jablan i svi ostali posmatraju stvari iz ugla programera a ne iz ugla preduzetnika i onog ko upravlja timom.
Mnogo je lakse, brze, bolje za firmu da plati kurs gde ce neko za par sati objasniti sta i kako nego da svako od developera potrosi po par sati individualno. Rec je samo o efikasnom upravljanju ljudskim resursima kao i njihovim vremenom. |
"Hvala" jasmanac za poruku: |
04. 03. 2011. | #16 |
Webeloper
Professional
|
04. 03. 2011. | #17 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Ajde de, nisam mislio nista lose
|
04. 03. 2011. | #18 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
A ovako ce svi da potrose jedan dan...
04. 03. 2011. | #19 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
ako 10 programera par sati potrosi na ucenje -> potroseno je par sati samo sto u drugom slucaju svaki programer moze da pristupi ucenju iz svog ugla, razvija vijuge i prakticno istestira ono sto mu eventualno nije jasno |
|
3 članova zahvaljuje cvele za poruku: |
04. 03. 2011. | #20 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Svi ce potrositi jedan dan ali pisana rec nikada ne moze da zameni izgovorenu.
|
"Hvala" jasmanac za poruku: |
|
|