|
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() odloziti vojsku je relativno lako, ako nista drugo mozes da odes u kasarnu i pravis sranja, i vrlo brzo ces se skinuti.. ali onda opet moras sledece godine... ali skinuti se skroz je prilicno zajebano, ili ti treba bas jaka veza (sto da imas pretpostavljam da ne bi ni pitao ovde), ili mozes da odes u inostranstvo, ili naprosto budes nedostupan vojnom odseku i policiji do 30 i neke..
mada zaista, sa civilnom vojskom od 9 meseci i regularnom od 6 (valjda?) nema bas nekog smisla toliko se cimati oko izbegavanja...
![]() |
#2 |
Nekad bio ddz
Expert
|
![]() Zavisi. Ako od 1. marta treba da kreneš da radiš, za odličnu platu i uslove iz snova, a par dana kasnije saznaš da si planiran za vojsku od 20. juna, i mesec dana civilnog je previše. Je l' izgleda kao da pričam iz ličnog iskustva?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
![]() |
![]() vojska smara opasno.
![]() shatro "otadzbine te zove" - e pa zovem i ja nju, pa nista :P sto se mora - mora se, ali vatas krivine gde god mozes. bah.. srpska posla.. ![]() btw, ako oces trajno da se oslobodis, imas par opcija: 1) izjavis kod psihijatra da si mentalno neuravnotezen i emotivno labilan, i da ako te teraju, da ces iz straha ili raznih trauma "puskom da utepas sve odreda".. i oslobde te, ali ti u radnoj knjizici zauvek pise nesto tipa "pycho.." 2) slomis sebi nogu, i nastavis da je lomis svakih 4 meseca, sve do 30 godine 3) odgrizes sebi jedan prst, po izboru, ali pozeljno je da to bude neki koji najmanje koristis u kucanju... either way - you're fuc|<ed. ![]() obrni - okreni -> you lose. ![]() tako da - odes i, sto se narodski kaze, "po'edes vnogo"... life sucks. deal with it. B-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Boban Karišik
Expert
|
![]() Citat:
Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Sto se tice evidencije ona se vodi jedino kod vojnih bezbednjaka i sluzi za njihove interne potrebe kod rasporedjivanja, a ne da li ces dobiti vozacku dozvolu. During the war... ako imas naocare jedino na sta mozes da se izvuces je da po kazni ne trcis sa gas maskom, sve ostalo (ukljucujuci i stavljanje iste) radis jednako kao ostali. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
profesionalac
Professional
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Izjavis se da zelis civilno da sluzis. Ako imas neku vezu, nadji da te stave gde je "ladovina", tipa kopirnice, neki kurir i nesto sl. Idealno bi bilo ako bi nasao vezu da te bace tamo gde vec imas nekog (ovo je u manjem gradu lakse da nadjes). Onda se sa likovima tamo dogovoris da ne dolazis svaki dan ili da dodjes 3-4 sata u toku dana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 17.10.2006
Hvala: 19
10 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() recimo, meni su na regrutaciji napisali da sam ograničeno sposoban, tj, imam slab vid. Ukoliko nosiš naočare, možeš da se kilaviš na tu foru, a u vojsci te ne njakaju jer si ćorav. Šta fali malo otići i videti raznorazne likove. Jebi ga, za 6 meseci nećeš zaraditi ogrom keš, nećeš se puno kupati, ali recimo puno ćeš dr**ti. I to je nešto. Ako imaš cvikere, nećeš na noćnu stažu, to je logično, zar ne?
Dostojevski je Srbima zamerao to što su sebi sekli male prste da ne bi išli u vojsku, ali da li si sprenan da se odrekneš malog prsta u radiš u IT industiji? Bolje idi sada dok nema rata.
2 članova zahvaljuje pitchweis za poruku: |
![]() |
#10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ono sto je ubstveno u vojsci je dosada i jednolicnost, a straze, tereni i slicno nisu ni upola tako strasni kako ljudi vole da pricaju (ok, neki ljudi su i najebali, ali generalno)
iskreno straza je meni bila jedna od zabavnijih stvari, malo manje spavas i moras da stojis na zimi (bilo -21^C kad sam ja bio u Nishu), ali bar si nedelju dana miran od oficira, bez gimnastike i postrojavanja, spavas izdvojeno, jedes preko reda, i kad god nisi na duznosti slobodan si da spavas ili radis sta god hoces. Fizicki se umoris, ali se zato psihicki opustis..
![]() |
|
|