e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Zato što nemaš takav izbor kao što imaš na pro stock sajtovima ...
recimo ja kupujem sa www.gettyimages.com ( ponekad kada mi nisu bitna prava samo obrisem wattermark i koristim za web )
![]() |
#12 |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Ovo sam čisto pitao da vidim šta drugi misle, ja već imam svoje mišljenje o tome ... Mi radimo za one "skupe", pa imam uvid u kvalitetu i količinu fotografija koje nude.
Jedna od važnih razloga zašto se kupci odlučuju za "skuplje", makar nađu odgovarajuću fotografiju mnogo povoljnije: pitanje Copyrighta. Ako je klijent važan, ne žele da reskiraju da se nakon gotovog posla pojavi problem sa upotrebljenom fotografijom, npr. da je odnekud "maznuta". Ovo naročito vredi ako se na fotografiji pojavljuje osoba, jer su prava korišćenja takve fotografije još komplikovanija. Nikome ne bih preporučio da koristi fotografije sa Gettyja, Corbisa i sličnih ako ih ne kupi, pa čak ni za vrlo male web sajtove. Imaju armiju advokata koji jedva čekaju da pokrenu pitanje nelegalne upotrebe fotografija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Dodatak ovoj investiciji Jupitermedia Corp. u SXC je da su juce objavili da su kupili francusku kompaniju Stock Image S.A.S za $11.1 miliona u kesu.
Izgleda se ovaj biznis mnogo vise isplati od njihovog prethodnog fokusa na web dev i Internet news sajtove.
![]() |
#14 | |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Evo jos vesti iz foto sveta: iStockphoto prodat za 50 miliona $ !
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() da ali totalno nelogično ... jer je getty bio u nekom smislu manja firma od iStockphoto
![]() |
#16 |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Zavisi u kom smislu
![]() Evo jos jedan link, pominju i inicijalno temu, Jupiter i SXC: http://www.abouttheimage.com/2006/02...tockphoto.html |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Investicija u veoma posećen sajt | glaspodrinja.com | e-Business | 1 | 13. 01. 2008. 11:03 |