Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ovo je forum početnička pitanja koji je baš zbog ovakvih stvari izdvojen kao poseban forum, ko želi može da ga ignoriše ali ako već imate potrebu da ga čitate i pišete odgovor - molim vas da se potrudite da odgovarate odmereno i kulturno.
5 članova zahvaljuje bluesman za poruku: |
![]() |
#3 | |
old school
Professional
|
![]() Citat:
Kôd za SQL: Kôd:
select PrethodniStaz, BeneficStaz, PrethodniStaz + BeneficStaz AS UkupniStaz FROM neka_tabela;
![]() |
"Hvala" Dejan Topalovic za poruku: |
![]() |
#4 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() Off Topic: ok blues, point taken... ali ovo je bukvalno ali bukvalno prva stvar koju naucis nakon sto instaliras bazu i jezik, kako da uzmes polje iz forme, kako da ga upises u bazu, kako da projuris kroz bazu i ispises rezultate. ako znas da ispises $PrethodniStaz i $BenificStaz onda ces znati da napises i $NjihovZbir sabirajuci ih plusom. jedino sto je jednostavnije od ovog je napisati phpinfo(). ukucah u google "php mysql tutorial" i skoro svaki od rezultata sadrzi ono sto njemu treba. ako ovih par stotina hiljada rezultata nije dovoljno, napisacu ja jos jedan, zlu ne trebalo ono sto je meni u principu zasmetalo je "dvoumljenje". jednostavno trebas da prelomis u glavi da li je ovo nesto sto hoces ili nesto sto moras. ako je nesto sto hoces onda grebes i rukama i nogama i tu odustajanja nema, a ako je pod moranje onda ili platis pivo ortaku ako je za fax/skolu ili nekoj firmi ako ti treba nesto sto je na nekom visem nivou ako je ovako nesto trigger za odustanje onda je bolje da odustane odmah, uvek ima mesta u marketingu no hard feelings |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Svi olako zaborave kako izgleda kada si početnik. Evo sad sam se setio da sam posle uploada prvog sajta proveo skoro 3 dana da provalim da početna strana treba da mi se zove "index.htm". Zamisli sada da te neko pita "Uploadovao sam sajt, ali ne prikazuje nista, medjutim kada odem na sajt/nesto.htm - sve je ok". Verovatno bi me napushili
![]() Da se ne ponavljam... ovo su "pocetnicka pitanja" pa stoga ako vec citate ovaj forum - ocekujte takva pitanja. No hard feelings.
"Hvala" bluesman za poruku: |
![]() |
#6 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Blues, slazem se ja sa tobom... ali potpuno.
Samo mala ispravka, index.htm i 2+2 nije isto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 17
14 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() http://www.killerphp.com/videos/ - PHP video tuturijali za pocetnike
http://devzone.zend.com/node/view/id/627 Hope it helps!
Yahoo, Bebo, Woofy … Technology businesses must cut the baby talk, you’re a multi million corporations not a stuffed animal. Grow up, if I wanted to see uncaring money making machines with cutie names I’d go to a strip club. - Bill Maher |
![]() |
![]() |
"Hvala" Misha za poruku: |
![]() |
#8 | |
novi član
Datum učlanjenja: 23.09.2008
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
sabiranje | Predrag Gajić | Sva početnička pitanja | 6 | 07. 09. 2008. 22:24 |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 02:28 |