|
![]() |
#1 | |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
"Hvala" boccio za poruku: |
![]() |
#2 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Sedim za Dell 2408WFP na poslu i pre nego li sam se presaltao na 24'' mislio sam kako ce biti mozda mali ili tako nesto. Trenutno sam misljenja da je sve preko 24 suvise veliko.
Odlicno je kada se tiltuje pa citate neki .pdf onda mozete da povecate i lepo se zavalite u stolicu i nemorate da se nabijete u ekran a dobijete punu sirinu stranice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja imam 24" Samsung T240 (i kuci i na poslu) i 90% vremena radim u editoru (tipa drzim otvoren Zend Studio maksimizovan). Kada sam sa 17" presao na 24" mislio sam da je to preveliko, sada razumem ove ostale koji bi 2x22". Sustina je da sa vecom dijagonalom menjas i nacin rada, umesto da drzis sve prozore maximizovanim kao na 17", na visoj rezoluciji imas lukzus da poredjas prozore jedne pored drugih ili kaskadno i imas ih sve vreme na ekranu.
24" je jos uvek premalo za takav nacin rada, ali 2x24" bilo bi savrseno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Душан Бошкић
Qualified
|
![]() S obzirom da sam skoro prešao na 2x22", a proces tranzicije i navikavanja trajao je čitavih 10 minuta (računajući instaliranje i podešavanje primarnog/sekundarnog), moram da priznam da mi sve više nedostaje i treći. Tako da bi idealno (za mene) bilo 3x24", ali zbog manjka radnog prostora, kao i potreba za promenom konfiguracije (trenutno podržava max 2), moram da se zadovoljim ovim što posedujem.
Još da napomenem, da se uparivanje najlakše izvodi monitorima istih veličina/modela, što zbog hardverskih mogućnosi grafičke kartice, tako i zbog color profila.
![]() |
#5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() jedan 26" i jedan 22"... ko ima, maže se i po g****
Šalim se... Kupio sam jedan 22" a onda mi iskočila prilika za samsung T260HD na 356 mjesečnih rata... Zaboravio sam reći da su oba monitora pravi trash ako hoćeš neku fotografiju da obradiš... Bavim se fotografijom iz hobija ali nema šanse da središ boje i oštrinu kao na CRT-u... PLanirao sam neki monitor sa IPS panelom ali nemam sada para za to... Oba monitora kad saberem ne mogu kupiti jedan pošten IPS panel... Poslednja izmena od mangia : 25. 10. 2009. u 17:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() The curious pricing of the 27” iMac http://www.marco.org/222434049
![]() |
#7 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 11.01.2006
Hvala: 66
11 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Off Topic: Једно noob питање: како повезујете два или више монитора? Јел ваше графичке картице имају више VGA/DVI излаза или постоје неки адаптери? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 27.11.2007
Hvala: 10
12 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Citat:
Naravno, cela stvar ponekad nije baš najbolje radila pa su se često recimo dešavali problemi sa brzim zamorom očiju zbog različitih frekvencija osvežavanja jer bi recimo jedan monitor zakačen na PCI karticu bio sposoban da u rezoluciji 800x600 isporuči maksimalno 46Hz dok bi moćnija AGP kartica mogla bez problema da "tera" sliku na svom monitoru i u rezoluciji 1280x1024 na 75Hz ![]() ![]() ![]() Poslednja izmena od holodoc : 25. 10. 2009. u 19:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 03.01.2006
Hvala: 7
9 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Ati je izbacio novu seriju grafickih cipova 5xxx koje poseduju novi prikljucak za monitore (nesecam se imena), a sta oni donose mozete da vidite ovde.
Zahvaljujuci ovim mogucnostima proizvodjaci monitora ce ubuduce praviti iste sa sto manjim "okvirima"da bi realnije izgledala slika. http://www.youtube.com/watch?v=N6Vf8R_gOec Sorry ako je off. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Kada sam kupovao monitor, moj jedini uslov je bila vertikalna rezolucija. Imao sam ranije 20" koji je podržavao 1600 x 1200 i tih 1200 je minimum koji želim, sve ispod toga ne dolazi u obzir.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
zaposljavanje developera | Miloje Sekulic | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 22. 01. 2009. 12:56 |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 19:21 |
If IT really is a "profession", what is our "pro bono" contribution as IT pros? | oksite | e-Business | 26 | 12. 01. 2007. 11:18 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 14:23 |