|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Off Topic: ma najpametnije je da ne kupis nista, ionako previse blenemo u monitore, samo ti jos tv fali, a ionako sta god izabrao to ce za 3 meseca da kosta manje nego sad... ![]()
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 14. 03. 2010. u 01:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() A koliko uopste ima smisla kupovati LCD/Plazma TV kad nemas Full HD TV Program na njemu? Po onome sto sam ja video slika izgleda gore nego na klasicnim (CRT) televizorima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() @degojs Hvala. Dijagonala neka normalna 32-37" jer veće od toga ne bi bilo primereno sobi u kojoj će se nalaziti. Najviše se na njemu upravo gleda TV, ne igram se konzolama za sad čak i DivX filmove retko gledamo.
@ivanhoe Slažem se, nego na ovom CRT-u cvrče neki "tranzistori" unutra kad duže radi, mozak probijaju pa onda kontam dok ja ovaj odnesem na servis lakše mi da kupim nov, a i žena malo pritegla, tako da... ![]() ![]() @dinke Slažem se, kao što napisah gore ni meni TV nije nikakav prioritet, isti slabo i gledam, ali ako već budem kupovao nov... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Ako vec gledate fudbal i sl. odaberite TV koji ima > 100Hz jerbo ovi koji to nemaju nekako se pogube kad ima dosta detalja na slici koja se skroluje horizontalno. E, sad ... taj problem sam video kod mene, a dosta ga potenciraju na reklamama tako da verujem da ne pricaju bez razloga.
Pre kupovine procitaj http://hdtelevizija.com/osnovno-o-hd-u/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
old school
Professional
|
![]() Trebalo bi imati na umu i najavljenu digitalizaciju. Juce je u dnevnim novinama bio koristan tekst u vezi sa tim:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/180...iji-televizori Ukoliko vec kupujes TV, full HD bi trebalo da bude rezolucije 1920x1080p, jer bi, bar u teoriji, trebalo da daje bolju sliku nego 1080i. Jos ako je 100Hz... Ostaje jos dilema plazma ili LCD. Najbolji recept je da odes u neku od radnji gde imaju dobar signal i veliki izbor, pa da u praksi uporedis sliku koju odredjeni modeli daju. Teorija (i reklama) su jedno, a praksa ipak nesto drugo.
![]() |
#7 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Edit: Aha, sad vidim da će eventualne probleme (2020. godine) imati samo oni koji signal primaju preko antene, tako da je za mene nebitno. ![]() Poslednja izmena od mileusna : 14. 03. 2010. u 18:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#9 |
Dejan Ranisavljevic
Certified
|
![]() da uzimam plazmu tv najmanje bih gleo televiziju to je definitivno ... vise bi sluzila za kucni bioskop, sa nekom desktop masinom i bittorent klijentom, koji bi sisao non stop ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Mada, sta znam, evo ja sad gledam kod sebe nesto sto je standard signal, OK to izgleda iako nije preko celog ekrana (vidi dole), verovatno iz prostog razloga sto je ekran prilicno veliki. Citat:
Ali, imas opciju da ne razvlacis SD signal preko celog ekrana vec da ostavi sliku u 4:3 i postavi je u centar, a desno i levo jednostavno bude crna povrsina. I tada je slika sasvim OK jer slika ostaje u 4:3 formatu. (Ima na relativno novijim modelima i zoom opcija, gde isto SD slika prekrije ceo HD ekran, ali bez deformacija vec uveca centralni deo, ali onda gubis malo slike gore i dole.)
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 14. 03. 2010. u 21:23. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koji brendovi televizora imaju najkvalitetnije proizvode na srpskom tržištu? | ajankovic | Opušteno | 22 | 09. 11. 2010. 14:59 |
kupovina .ba domena | milano | Opušteno | 18 | 01. 11. 2007. 12:58 |
Kupovina linkova | Dejan Bizinger | Marketing i SEO | 14 | 03. 08. 2006. 20:44 |
Kupovina saobracaja | [nq] | Marketing i SEO | 5 | 28. 08. 2005. 23:19 |