26. 02. 2010. | #211 | |
Knowledge base
Wrote a book
|
Citat:
Pa imas na desetine kazina u svakom gradu ali se zna nacin na koji oni posluju i znaju se njihove obaveze u smislu placanja poreza i svega ostalog. |
|
26. 02. 2010. | #212 | ||
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Citat:
Citat:
A mislim da si iz konteksta saopštenja pogrešno razumeo na koje se "kladioničare" misli. Ne na ove što su uhapšeni nego na posetoce koji su odlazili na sajtove kladionica i tamo polagali uloge. Poslednja izmena od mileusna : 26. 02. 2010. u 16:37. |
||
26. 02. 2010. | #213 | ||||
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Ja cu malo da budem baba Vanga...
iz nekog mog iskustva stvari ce da se odvijaju na sledeci nacin: Po saopstenju Mupa, uhapseni su zbog "неовлашћено организовање игара на срећу и прање новца." (Pranje novca i porezi me u ovom slucaju ne zanimaju...zanima me samo da li je affiliate marketing podvodiv pod "organizovanje i priredjivanje" - sto verujem sve nas iz esnafa zanima). Dakle ovo je krivicno delo iz Krivicnog zakona: Citat:
Citat:
Citat:
Sto se tice oglasavanja...cini se da su stvari jasne - linkovi se mogu smatrati oglasavanjem, ali to isto bi se moralo primeniti na sve medije, stampane, elektronske, sportske manifestacije i sl. Puno je bilo iznesenih primera za oglasavanje, a ja bih samo podsetio na sinocnu maestralnu pobedu Partizna i na centralnu reklamu stampanu ispod oba kosa za stranu kladionicu cije ime ne bih da pominjem - da me drotovi ne bi optuzili za reklamiranje! Prema tome svako ko drzi neki link na svom sajtu ili poseduje te specijalisticke sajtove za kladjenje i igre na srecu - nek se zamisli u svetlu poslednje recenice iz saopstenja Mup-a: Citat:
Tesko mi je razumeti da bi tuzilastvo moglo podici optuznicu za ucinjeno krivicno delo "neovlastenog priredjivanja nagradne igre" ni po Krivicnom zakonu, ni po Zakonu o igrama na srecu. To je jednostavno van pameti da se linkovi, oglasavanje, marketing ka nekoj delatnosti mogu podvest pod organizovanje. Jer bez obzira koliko je predmetni sajt u funkciji kladjenja sa uputstvima, dojavama i sl...to je samo reklamni sajt koji ubire svoje prihode od reklame, odnosno linka...nebitno da li je reklama banner ili ppc link ili affiliate link. Banner se placa po ceni mesto/vreme prikazivanja, ppc po broju klikova a affiliate link po ugovorenoj proviziji za dovodjenje kupca, to je valjda jasno. Dakle ostaje samo prekrsaj "oglasavanje" i to je po mom sudu jedino za sta kolege mogu odgovarati (uz ponovnu ogradu u vezi poreza, utaje, privatnih racuna). I onda dolazim do kvake...zasto ovakva buka od strane policije, medija i sl. Odgovor smo uglavnom apsolvirali kroz mnoge postove - usudili su se da ugrabe nesto profita nekim jacim igracima. Da li ce policija ubediti tuzilastvo da delo kvalifikuje kao krivicno delo? Verovatno nece, ali ako i tuzilastvo legne na te "dokaze" pa dodje do optuzenja i suda onda sam siguran da ce sud ipak doneti oslobadjajucu presudu. Zasto onda to policija i specijalno odelenje rade? Zato sto su u funkciji "nekoga" i nebitno im je da li ce imati slucaj ili ne. Bitno im je da su podigli veliku prasinu, priveli velike mafijase, slikali ih, pobrali simpatije neukih gradjana, ubrali lepe profesionalne ili politicke poene, poplasili stotine nas koji polako skidamo linkove koji bi nam mogli odrediti slicnu sudbinu - svoj cilj su postigli u prvom danu maestralne akcije. Da li oni odgovaraju za svoje "propuste u sluzbi" i "krive procene slucaja"??? Ne odgovaraju, naprotiv bivaju nagradjeni.
26. 02. 2010. | #214 | |
expert
Master
|
Citat:
Tu je problem jer se pare dobijaju tako sto se uplacuje procenat od POTROSENE SUME NA KOCKANJE a ne kao suma za marketing, broj klikova ili slicno (i to se naplacuje ali izmedju ostalog i ono sto sam caps lockovao a sto nije dozvoljeno u Srbiji bez licence). |
|
26. 02. 2010. | #215 |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
@stellanova
Ti definitivno ne kapiras marketing i ne mozes da uocis razliku sta je reklama i naknada za reklamu (nebitno na koji nacin si placen za reklamu, da li od klika ili od provizije po pojedinacnom poslu) a sta je osnovna delatnost.
26. 02. 2010. | #216 |
Slobodan Marković
Qualified
|
@3Banchi
Gledaš neku bajatu verziju Zakona o igrama na sreću. Odavno taj zakon ne propisuje krivična dela, već samo prekršaje (a krivično delo je premešteno u KZ). |
"Hvala" smarkovic za poruku: |
26. 02. 2010. | #217 |
expert
Master
|
A po kom cenovniku se naplacuje ta reklama? Da li ce svako dobiti isto za klik ili zavisi od para koje potrosi na kockanje? To se zove procenat u poslu (kockarskom) i zabranjeno je osim ako nemas licencu. Ti mozes to da zoves reklamom, marketingom i slicno ali to pravno nije marketing nego procenat od zarade ostvarene kockanjem.
|
26. 02. 2010. | #218 |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
@smarkovic
Moze biti, ali ne menja sustinu...pravio sam razliku izmedju krivicne i prekrsajne odgovornosti. (zato mi je i bila cudna razlika u propisivanju kazne)
26. 02. 2010. | #219 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Samo još da objasniš gde to piše da je kažnjivo uzimati procenat a nije kažnjivo uzimati neku fiksnu sumu (npr. za plaćeni oglas u novimana).
|
26. 02. 2010. | #220 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 12.02.2009
Hvala: 22
57 "Hvala" u 41 poruka
|
Ne moze se nazvati ni saucesnistvo, niti klasican partnerski odnos, a jos manje organizovanje igara na srecu.
Ovo je klasican marketing, sa tim sto webmaster ne dobija fiksno, vec po ucinjenim radnjama negovih korisnika, ali to je sve marketing, ustupanje reklamnog prostora, sa tim da se ceka akcija korisnika. Da je bilo placeno po kliku, to je onda ok ili sta je poenta ovih dole dezurnih policajaca? |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Uhapseni zbog Internet kazina | mileusna | e-Business | 129 | 16. 03. 2011. 21:26 |
Tužba zbog klevete na forumu | borstale | Opušteno | 44 | 31. 01. 2008. 14:47 |
Java Script bug u FF zbog doctype-a! | flash_back | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 08. 12. 2006. 00:42 |
Priča dana : Glavom u banderu zbog igrice | Mr.Paja | Opušteno | 17 | 25. 11. 2006. 21:52 |
Tužba protiv Exit-a zbog domena www.exitfest.org | Aleksandar Marković | Opušteno | 18 | 10. 11. 2006. 22:15 |