|
Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
|
Alati teme | Način prikaza |
30. 11. 2010. | #241 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
^Asange valjda rece da ce sledeci niz dokumenata biti vezan za jednu veliku banku u SAD, tako da pozuri, Peca ne spava, sto neko rece nedavno :-)
30. 11. 2010. | #242 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Nije stvar u spijuniranju UN officials, stvar je da je to naredjeno diplomatama, to je skandal otprilike kao oni nsai sto su izdali pasos onom dripcu da pobegne iz US. Te stvari se ne rade tako. Svi naravno spijuniraju jedni ddruge ali se to radi u rukavicama i postoje forme ponasanja u diplomatiji. Cinjenica da je Hilari to naredila diplomatama (i da je to onda procurelo u javnost) je ogroman diplomatski gaf.
inace, naravno, stoji da su ovo sve manje vise podaci oko kojih smo mogli da nagadjamo, nema nekih iznenadjenja, ali ono sto je bitno je sto ovo nije nagadjanje ili prica nekog analiticara bazirana na rekla-kazala, ovo su dokumentovani razgovori koji su se zaista desili (ili bar za sad niko nije demantovao njohovu verodostojnost), potvrde kako stvari stoje... meni licno vrlo zabrinjavajuce, posto US ocigledno ima 2 nova rata u najavi (Iran i Koreja), sa vrlo malo manevarskog prostora da to izbegne, a njihova privreda nema novca da ih isfinansira... kako ce iz toga da isplivaju videcemo, ali ce to sigurno uticati na stabilnost dolara...
30. 11. 2010. | #243 | |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
|
Citat:
Inače, ratovi su najefikasniji način da se pokrene privreda jedne zemlje. To je znao i Hitler kada je slabu nemačku ekonomuju uposlio na razvoju vojne industrije i razvoju auto puteva koji su mu sem za lakši transport trupa služili i kao aerodromi. Ako je potrebno da objasnim kako funkcioniše privredni zamajac podstaknut ratom i upošljavanjem vojne industrije, rado ću se uključiti u diskusiju. |
|
"Hvala" vidak za poruku: |
30. 11. 2010. | #244 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
^Tom logikom, privreda bi trebala da cveta u SAD, pošto su u prethodnih skoro 10 godina uključeni u 1, tj. 2 rata.
Hitler je imao malo drugačiju situaciju - nije baš morao nešto da plaća radnu snagu, itd. A inače, auto putevi i slični poslovi mogu da se rade i bez rata. Kako izgradiše porušenu Nemačku i Japan, nakon završetka II sv. rata? :-)
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 30. 11. 2010. u 04:01. |
30. 11. 2010. | #245 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
to je politicki zamajac, a ne privredni, ali to je kratkog veka.. to se radi neposredno pred izbore i slicno.. dugorocno, posle moras da vadis kestenje iz vatre, a amerika je vec umorna od rata, za sad na oba fronta gube i pare i podrsku i mislim da ce pokusati da izbegnu novi rat na svaki moguci nacin... nit imaju vojske, nit imaju para da udju u nesto tako ozbiljno kao sto je rat sa iranom, nastao bi haos... zato se izmedju ostalog S.Koreja sad kurci, jer znaju da ih nece napasti sigurno...
30. 11. 2010. | #246 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
|
^Ne verujem da bi Ameri bili mnogo angažovani na terenu ako se desi šta, ima tamo Južna Koreja koja ovaj put nije bez oružja kao pre 50 godina, a njima polako već kipi mozak od budale na severu koja svako malo zvecka oružjem i u biti tako ucenjuje da mu se šalje pomoć (hrana i gorivo) i tako održava sebe i vojnu ekipu na vlasti.
Pa on tu bombu i pravi samo da bi ucenjivao i dalje za pomoć. Problem je što bi on mogao da počne da trguje tom tehnologijom, a to je već problem onda za sve. Samo da se uporedi šta je ko uradio za proteklih 50 godina: P.S. Ovo je ujedno i odgovor nekom ko me je pre na ovoj temi pitao kakvu sliku Kanada stvar o S. Koreji. Mislim, da ova slika gore govori dovoljno - sliku o S. Koreji stvara sama S. Koreja.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 30. 11. 2010. u 04:29. |
"Hvala" degojs za poruku: |
30. 11. 2010. | #247 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
ha, ha...bio sam nekada car iz astronomije...pa mi ova tvoja slika govori da si zaokruzio crnu rupu.
A to znas sta i kako...
30. 11. 2010. | #248 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
|
@degojs & @ivanhoe ... vidim da vas ne interesuje objašnjenje. ok.
@degojs ... odgovor na pitanje "Kako izgradiše porušenu Nemačku i Japan, nakon završetka II sv. rata?" se sadrži u odgovoru na pitanje "Ko je zaista pobedio u II Svetskom ratu?" |
30. 11. 2010. | #249 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
|
30. 11. 2010. | #250 | |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
ha,ha...China blocks access to WikiLeaks!
Obrazlozenje, zao im dobrih odnosa sa USA - epic Citat:
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Google pozicioniranje, zasto kasni? | marijano | Marketing i SEO | 22 | 12. 11. 2008. 02:17 |
Ima li neko ideju zasto se ovo desilo? | Peca | Marketing i SEO | 3 | 07. 09. 2007. 17:41 |
Zasto mi se poruka brise? | NYCWalker | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 0 | 02. 01. 2007. 19:16 |
Da li ovo moze?!? a i ako moze kako?!? | LiquidBrain | PHP | 16 | 22. 09. 2006. 15:55 |
google - kako zasto ??? | ivanhoe | Marketing i SEO | 0 | 23. 12. 2005. 05:36 |