02. 03. 2010. | #281 | |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Na kraju sestog pasusa ispod naslova terminoloska ispravka:
Citat:
02. 03. 2010. | #282 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
par primedbi:
IMHO tacka 3. treba da bude tacka 1. , treba prvo napomenuti sta jeste, pa tek onda polemisati sta nije. Po meni ne treba na ovaj nacin ulaziti u teoretisanje sta bi bilo kad bi bilo, konfuzno je. Prepustimo sudu da utvrdi cinjenice, i za sta je nadlezan, nase je da obavestimo javnost o grubim propustima i netacnostima iznesenim od strane policije i medija prilikom izvestavanja o ovom slucaju. Evo par crtica na tu temu: - affiliate marketing je vid oglasavanja, i kao takav, generalno gledano, u potpunosti legalan i izuzetno popularan na internetu. Affiliate marketing podrazumeva placanje za usluge oglasavanja u funkciji od ostvarenih efekata oglasavanja, ali je nejasno tumacenje zvanicnih organa po kome se pruzalac usluge oglasavanja izjednacava sa samim oglasavacem. - nije svaka offshore firma vezana za pranje novca, to je sasvim legalan nacin poslovanja koji koriste mnoge od najpoznatijh internet firmi, ukljucujuci i sve poznatije kladionice - moneybookers je ugledna i jedna od najvecih evopskih firmi koja pruza usluge online placanja, ekvavalent americom PayPal-u, i steta ugledu ove firme ucinjena usled neobavestenosti i neznanja srpskih novinara moze se vrlo neprijato odraziti po Srbiju. U pitanju je jedna od retkih firmi koja omogucava online placanje za drzavljanje Srbije, sto je od izuzetnog strateskog znacaja za IT sektor u Srbiji koji ogromnim svojim delom zavisi od poslova sa inostranstvom. - nije svako ko ume da koristi kompjuter haker, niti je svaki posao cija je legalnost dovedena u pitanje odmah i prevara. Olako i senzacionalisticko izvestavanje samo doprinosi povecvanju konfuzije ionako zbunjenog prosecnog korisnika Interneta, i skrece paznju sa pravih opasnosti i prevara poput spama, phishinga, lanaca srece, testova i igara koje se naplacuju bez znanja korisnika i sl.
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 02. 03. 2010. u 02:41. |
3 članova zahvaljuje ivanhoe za poruku: |
02. 03. 2010. | #283 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 16.06.2007
Hvala: 0
6 "Hvala" u 5 poruka
|
Fora je u tome sto je gospoda iz KG-a otvarala lazne sajtove (farmu sajtova) i kroz te sajtove preko aff programa imali neki procenat pri svakom kladjenju.
To su koristili da "pokriju" rezultate. Npr. ako se kladite na X1, pokrijete "2" preko tih aff sajtova i matematickim proracunom niste na gubitku ako slucajno dodje "2" vec izvlacite ulog. To znaci, da "jurite" favorite u svakoj utakmici, a ako ne-daj-boze dodje rezultat koji ne zelite, uplata preko laznih naloga sa aff sajtova vam vraca investiciju jer vi pri svakoj uplati, kao partner, zaradjujete. Pomnozite sve to sa velikom uplatom i bice vam sve jasno. |
02. 03. 2010. | #284 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
^ daj objasni ti to malo molim te, da se i ja obogatim, kad je to tako prosto izvesti..
02. 03. 2010. | #285 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
^ Pa kako ti nije jasno?
Pomnozis sve to sa velikom uplatom...i eto ti!
02. 03. 2010. | #286 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Hoćeš da kažeš da naše tužilaštvo sada štiti interese nelegalnih kladionica koje nisu registrovane u RS već na Devičanskim ostrvima i drugim off shore destinacijama?
|
2 članova zahvaljuje mileusna za poruku: |
02. 03. 2010. | #287 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 55
202 "Hvala" u 26 poruka
|
Ni meni nije uopšte jasno šta @Goran hoće da kaže.
Ako misliš na onu varijantu sa sigurnim kvotama u više kladionica, za to nisu potrebni nikakvi affiliate linkovi. To ljudi rade i offline.
02. 03. 2010. | #288 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Gorane, molim te objasni mi kako si to mislio. Može i u nekoj drugoj temi, da ne pretvorimo ovo u kladioničarsku, ali ja se intenzivno kladim već preko 10 godina (u našim, domaćim, offline kladionicama) i to što ti pričaš je prosto nemoguće. Odnosno to je više priča "kako će mali Perica da zezne bookmaker-e i da se obogati od klađenja". To jednostavno ne funkcioniše tako jer su i kvote tako nameštene da taj sistem ne radi.
02. 03. 2010. | #289 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 21
70 "Hvala" u 46 poruka
|
Ovaj, preko 10 godina sam debelo u pravljenju / održavanju jednog od najvećih sistema za klađenje (30-ak svetskih klijenata).
Ono gore opisano, to upravo radi kladioničar - book balancing - odnosno, obezbeđuje sebi marginu ma kakav rezultat meča da bude. Teško da to može klijent od kladionice da uradi
02. 03. 2010. | #290 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Valjda hoće da kaže da ako ideš preko svog aff linka, i ako izgubiš novac, izgubio si 20% manje jer ćeš deo dobiti nazad kroz affiliate servis.
Da li je to održivo u praksi, ne znam, ali znam da nema veze sa činjenicama koje znamo u vezi sa ovim hapšenjem. Ono što znamo to je da su privedeni jer su "nelegalno priređivali igre na sreću bez licence", da su ih u štampi predstavili kao organizatore "Internet prevare", da su im slike u štampi veće nego braći Šarić i da su trenutno u pritvoru do daljnjeg a da još uvek nije podignuta nikakava optužnica. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Uhapseni zbog Internet kazina | mileusna | e-Business | 129 | 16. 03. 2011. 21:26 |
Tužba zbog klevete na forumu | borstale | Opušteno | 44 | 31. 01. 2008. 14:47 |
Java Script bug u FF zbog doctype-a! | flash_back | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 08. 12. 2006. 00:42 |
Priča dana : Glavom u banderu zbog igrice | Mr.Paja | Opušteno | 17 | 25. 11. 2006. 21:52 |
Tužba protiv Exit-a zbog domena www.exitfest.org | Aleksandar Marković | Opušteno | 18 | 10. 11. 2006. 22:15 |