|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() ![]() Sigurno ste primetili poslednja 2 dana da su nestali problemi koje smo povremeno imali da pristupom sajtu. Naime, stanje na serveru je bilo regularno vecinu vremena, a onda iz za sada neutvrđenih razloga od jednom sloči load sa 1.5 na 40, 50, ... pa čak ponekad i preko 100. Uz dodatnih 2GB RAM, eAccelerator i novog adminstratora koji zna šta radi doveli smo stanje na super zadovoljavajuće, odziv je jako brz, load retko kada ode preko 2, standardno je između 0.7 i 1.6 ... moram da priznam da sam jako srećan kako sada funkcioniše server. Neću puno da pričam da nešto ne ureknem ![]() ![]() Samo sa hteo da podelim ovo zadovoljstvo sa vama jer je veliko olakšanje kada ne moraš ujutro kada ustaneš odmah da gledaš da li server radi ili je neki problem. ![]() Pored toga, instalirali smo i očigledno jako dobar spam blocker, tako da se broj mailova od nekadašnjih 1500 dnevno (za sve moje accounte) sada sveo na 20-ak, i spam-ovi ne prolaze ništa više nego recimo na gmail. Pa smo stavili i jabber server... eAccelerator je namešten da ima cache od 250MB što aktivno znači da u cache ima preko 4000 PHP scriptova što značajno ubrzava izvršenje istih... da imam kockaste pantalone sada bih pevao "sreća, sreća, radost... " ![]()
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Štedi čovek za auto | istok | Opušteno | 1 | 19. 10. 2007. 02:47 |
Desktop database manager koji radi sa UTF8? | Pedja | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 17 | 03. 11. 2006. 18:05 |
Istrese ih čovek iz gaća... | Ilija Studen | Opušteno | 29 | 29. 09. 2006. 22:19 |
Nestade čovek | bluesman | Opušteno | 8 | 09. 06. 2005. 16:39 |