|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Maznuo sam od žene Gloriju i čitam članak o Bill Gates koji je od 2000. godine od kada je njegova žena osnovala neku fondaciju za istraživanje i pomoć obolelima od side i malarije (uglavnom u Africi, ali i širom sveta) poklonio donacije od ukupno 28. milijardi dolara.
Šokirao sam se cifrom, već ga prozivaju za najvećeg filantropa svih vremena, a koliko god neko ima "puno" ili "previše" para, 28 milijardi dolara je prosto nezamisliva suma za poklanjanje, bilo kome u bilo koje svrhe. Ako je sve to istina, jednostavno sam bez reči i mogu samo da uradim: klap klap klap klap ....
![]() |
#2 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Slažem se: klap klap klap ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Morao sam da proverim da li je stvarno 28 ili 2.8 ... Evo sta sam nasao:
Citat:
A ima i u TIME magazinu: Citat:
Zašto se o ovome ne priča online, ili su ovi hejteri toliko nekorektni... Ako se procenjuje da je težak 51 milijadu USD, znači da je više od pola poklonio. Respect.
![]() |
![]() |
#4 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Razlog tog poklanjanja je cisto ekonomski,a ne zato sto on to radi iz milosti prema obolelima, covek jednostavno hoce da plati manji porez, pa mu je lakse da poklanja pare nego da tu istu sumu da za porez, IMHO.
![]() |
#5 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
pa dobro ima i toga naravno,mnogi to rade zbog poreza, ali ipak ne treba biti toliki cinik...Gates godinama daje ogromne sume novca, uglavnom za razne vakcine i za pomoc africkoj deci... mada realno kad se izrazi u procentima u odnosu na zaradu ne izdvaja on tako mnogo, ima puno slavnih, a i nekih za koje nikad ranije nisam cu,o koji procentualno mnogo vise izvade iz dzepa za dobrotvorne svrhe (bio je clanak bas o tome u Economist-u pre par godina...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ma ono... kada bi cak i živ Bill Gates donirao svoje organe, recimo jedan bubreg, levo oko, kožu sa leđa... mislim da bi se našao neko ko bi rekao da je to zbog... poreskih olakšica, marketinga,...
![]() |
#7 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Ali to stvarno jeste tako, ne znam koliko ste upoznati sa radom cika Billa Gatesa, ja posto studiram menadzment se svaki dan srecem sa tekstovim koji opisuju rad ljudi kao sto je billi, skoro je cika billi podelio svojim akcionarima po nekoliko akcija, i time je opet izbegao da plati porez na kapitalnu dobit. I sad reci da nije domisljat, to inace nije svakodnevna pojava, a pored toga njemu 28 miliona nije nista,a svejedno mu je da li ce pokloniti nekome u dobrotvorne svrhe, ili ce ostaviti i na to platiti porez, isto mu se vata, jedino kada nekom pokloni, onda ga ljudi drugacije gledaju. Mislim svako normalan bi to uradio, mozda
![]() Nemam ja nista protiv njega
![]() |
#8 | |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() Svaka cast za gosp. Gejtsa! Jednostavno, divno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Python Ambassador
Master
|
![]() I posle neki govore o Gejtsu kao sotoni...
Kôd:
while(1) printf("klap ");
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
13 miliona dolara za SEKS! | glaspodrinja.com | e-Business | 4 | 26. 10. 2010. 22:23 |
Facebook procenjen na 15 milijardi dolara ! ? | glaspodrinja.com | e-Business | 0 | 28. 10. 2007. 20:06 |