09. 08. 2006. | #21 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ma referrer header salje browser, imas extenziju za npr firefox kojom mozes da setujes sta god zelis u headeru, ukljucujuci i referrer... a postoje i skripte koje namestis kao proxy i onda one rade search & replace headera po zelji (obicno se koristi zarad privatnosti, ali moze i da se zloupotrebi).
Osnovno pravilo sigurnosti na netu je da nikad ne verujes podacima koji ti dolaze od korisnika... uvek treba imati i mehanizam da se ti podaci nekako provere...
09. 08. 2006. | #22 |
majstor
Wrote a book
|
Naravno, nisam ni htio objasnjavati to rjesenje gdje samo saljes username i refer
Mislim, ovaj URL sa GET parametrima se fakticki ne vidi (vjerovatno se moze nekako i usnifati, na lokalnom compu, ali taj user ga je i unio tako da nema potrebe da snifa to sto je poslao), ali i POST se moze usnifati, mislim, nema tu neke razlike, ni jedan ni drugi nisu kriptovani. |
09. 08. 2006. | #23 |
Domagoj Horvat
Expert
|
ma je, al moze ga vidjet npr onaj u kafeu pored njega... ili nakon njega...ili kolega s posla u drugoj smjeni... i opet ista stvar...
zato ono sa 1X1 img...
09. 08. 2006. | #24 | |
majstor
Wrote a book
|
Citat:
Ako zelis, mogu ti poslati link da se uvjeris |
|
09. 08. 2006. | #25 |
Domagoj Horvat
Expert
|
ma nije stvar da se uvjerim, vjerujem ti ja nego me zanima, jbg...
aj daj bas da vidim
10. 08. 2006. | #26 |
majstor
Wrote a book
|
Evo, pogledaj
Kôd:
http://ibm.palija.net/logforum.html Isto tako, ako si vec ulogovan pa se pokusas logovati zavrsices na trecem sajtu A onda pogledaj nakon svega, sta imas u history |
10. 08. 2006. | #27 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Samo da pomenem da si sa curl-om mogao sve relativno lako zavrsiti (slanje post requesta, snimanje cookia i sl.). Ja imam jednu curl klasu koju koristim vec neko vreme za slicne stvari, postavicu je za koji dan (kad je malo jos nabudzim) na phpclasses, pa ces moci da vidis i probas.
Inace, ako phpbb koristi js redirekciju, onda ti nema spasa nego da nakon login-a rucno parsujes stranu koju vrati i odradis redirekciju. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
amiga workbench "simulacija" u javascriptu | ivanhoe | Opušteno | 2 | 02. 03. 2007. 10:29 |
Pay Per Post servis | zokiii | Marketing i SEO | 24 | 13. 01. 2007. 03:38 |
prenosenje pomocu get metode | oliver78 | PHP | 16 | 30. 11. 2005. 21:09 |