30. 06. 2012. | #21 |
profesionalac
Professional
|
Ja nemam ništa protiv da se pomeri, kako vidim to bi značilo da će se brojčano stanje povećati za 2. Ali više o ovome ćemo u ponedeljak znati.
Do tada hajde da predlažemo lokacije, kafane gde bismo mogli da se okupimo. |
04. 07. 2012. | #22 |
technology enthusiast
|
Okupljanje zajednice je u sredu 11.07. u 19h u Kazini na Terazijama. Prijavite se - https://phpupbg_01.eventbrite.com/
|
05. 07. 2012. | #23 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
|
Citat:
Posto postoji malinarski savez srbije i advokatska komora srbije, onda bi i mi trebali da imamo programerski savez srbije. Lekari su bitni, malinari i advokati nisu, medjutim bez programera apsolutno nista ne bi funkcionisalo cak ni fiskalne kase. |
|
05. 07. 2012. | #24 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Pokušaću da objasnim šta ja lično ne bih voleo.
Da se cela priča pretvori u "ne programerske" IT stvari ( teme/ciljeve/druženja i td. ). Dakle, hteo bih da čujem npr: neki dobar custom scaffolding, s obzirom da ZendF nema baš dobar, ja sam morao da napravim svoj kako bih ubrzao proces kreiranja klasičnih SAAS applikacija. Da mi neko objasni zašto bih na serveru koristio za čet sistem "šugavi" JavaScipt (Node.js) umesto Java/C++. Možda da čujem neki dobar design pattern, ili za dobru knjigu itd itd... Ima dosta tema da se diskutuje, oko kodova, benčmarkovanja i dr. Ne vidim kako bi otvaranje saveza, što odnosi puno vremena i energije, pomoglo konkretno PHP developerima da postanu bolji u poslu koji rade ... Al aj da se mi nađemo pa kud nas teme navedu .... |
05. 07. 2012. | #25 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
|
Ako neko zanimanje ima savez ... onda ono postaje cenjenije. Npr da nekakav savez postoji, mi bismo do sada imali paypal. Takodje bi trebao da se izbori specijalni poreski tretman za fizicka lica/programere, a i za preduzetnike bi neke stvari trebale da budu jasnije ... i tako dalje.
Medjutim jedinstvo i solidarnost saradnja i to sto kazes su jos bitniji nego savez. |
06. 07. 2012. | #26 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
nemojte da mesate okupljanje i udruzivanje, to su odvojene stvari... a potrebno nam je i jedno i drugo...
06. 07. 2012. | #27 |
profesionalac
Professional
|
@buksula O udruživanju nisam razmišljao, ako bude interesovanja možeš naći istomišljenike na ovom okupljanju pa kreni u realizaciju.
@tasmaniski Na prvom skupu ćemo dogovoriti teme, čuti predloge pa ćemo videti u kom smeru sve ide. Od svih nas zavisi kako će se priča razvijati i da li će zaživeti phpupbg @ivanhoe Znam da nećeš stići na ovo okupljanje, ali zato te očekujemo na sledećem |
12. 07. 2012. | #28 |
profesionalac
Professional
|
Sinoć smo se okupili i PHP zajednica u Srba počela je da živi
Svi koji ste propustili znam da se kajete što niste došli, ali ok biće vremena za "popravni" i okupljaćemo se veoma često. Želite izveštaj ? ok imamo linka za vas. http://viewsource.rs/prvo-okupljanje...sta-iz-srbije/ Biće i predavanja i okupljanja, uskoro više o tome... |
20. 07. 2012. | #29 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 21.05.2010
Hvala: 24
450 "Hvala" u 10 poruka
|
Mozda je malo off ali me cisto zanima
http://www.php.net/manual/sr/ ili recimo kao primer nesto iz php 5.3 http://php.net/manual/sr/control-structures.goto.php Vidim da je samo polovina manje vise prevedeno. Ja sam tek sinoc to otkrio nisam ni znao da postoji... Jel se radi i dalje na tome da sve bude prevedeno ili ... Ko ovo radi? |
20. 07. 2012. | #30 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
po meni je prevodjenje takvih stvari besmisleno, programer mora da vlada engleskim, kao sto lekar mora da zna latinski... neki minimum snalazenja je jednostavno neophodan da bi mogao uopste da radis... ako cekas da ti neko prevede svako uputstvo, svaku novost u svetu koji se tako brzo menja, nikad neces nigde stici u programiranju