22. 05. 2007. | #21 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
ti ispostuj formu ali u sustini i dalje radi LoadVars.load(URL) u flash-u
blog: mrsteel.wordpress.com www: hagane.us del.icio.us Hagane Flash Forum - od pocetnika do eksperta Poslednja izmena od MrSteel : 22. 05. 2007. u 10:48. |
22. 05. 2007. | #22 | ||
Domagoj Horvat
Expert
|
Citat:
Citat:
puno hvala svima jos jednom
22. 05. 2007. | #23 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
|
po pitanju server strane service moze imati vise korisnika nego socket
socket je trajna konekcija dok je service on request cak bi se moglo reci i da service request kao sto je digg moze imati neograniceno korisnika i to je naravno jedan od razloga sto su uradili servis, pored najvaznijeg koji je taj sto servis omogucava 3rd party developerima da odradjuju biznis i promovisu digg (i opet prosire broj korisnika / pregledaca digg-a) socket pak ima svoja ogranicenja u broju korisnika nakacenih, i nemoj koristiti PHP za to resenje ako se odlucis perl je super, java je super sta ti tacno zelis da uradis? OT: zanimljiv link, povezan sa ovim http://www.agiledelta.com/product_efx.html
22. 05. 2007. | #24 |
Domagoj Horvat
Expert
|
da, to me i zanimalo, neka usporedba request/socket slucaja ovisno o broju nakacenih korisnika.
sa perlom sam na Vi, o javi tek pojma nemam... a daju se napisati PHP skripte koje otvaraju socket i salju klijentu sto mu vec treba (znaci prakticno glume server). na to sam mislio. (ako me to pitas)
22. 05. 2007. | #25 |
Moderator
Professional
4 "Hvala" u 4 poruka
|
mislio sam sta tacno pravis
22. 05. 2007. | #26 |
Domagoj Horvat
Expert
|
a, sorry
schema je: - korisnici na sajtu upisuju novi item (item je naslov+link) - korisnici mogu listati/komentirati poslane iteme - korisnicima se prikazuje lista zadnje dodanih (prica s ovog topica) itema recimo da je to neki osnovni okvir.
22. 05. 2007. | #27 |
Boban Karišik
Expert
|
Hm..imas li negde neki primer kako to napraviti(ja sve sto sam nasao su samo prazne price, nigde neki praktican primer)?
22. 05. 2007. | #28 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
pa za perl postoji dosta primera, postoje i gotovi moduli koji to rade, npr. POE ... Za php ne znam, nisam cuo da je neko pravio TCP server u php-u, mada verovatno moze. Problem sa php-om je ranije bio da on nije pravljen kao shell jezik, mada sad ima CLI, i to sto AFAIK trosi dosta cpu kad radi sa socketima (vise od perla) Sto se tice cometa u php, tu je obicno varijanta da se koristi apache, da se stavi set_timeout(0), i da se onda napravi beskonacna petlja tipa: PHP kôd:
@dee: Ne mogu da ti kazem tacne cifre sta je to "razumno opterecenje", nemam dovoljno iskustva sa tim, a i zavisi od kolicine memorije i raznih drugih podesavanja servera. Select funkcija koja se koristi za proveru otvorenih socketa se na nekim sistemima uspori preko 256 socketa (posto koristi neku binarnu mapu za mapiranja socketa, zaboravio sam detalje). Ono sto sam ja probao je perl TCP server baziran na POE modulu opterecen sa 50 klijenata i to je radilo odlicno (ne secam se tacno koji je server bio u pitanju, ali nije bio mnogo jak). Pitaj Zextru, seca se da je i on radio nesto sa POE i da je to super radilo. Sto se tice otvaranja socketa per request vs. per session, sve zavisi koliko cesto se radi refresh. Otvaranje socketa je "skupa" procedura, povecava saobracaj i opterecuje CPU i OS (isto je kao otvaranje fajlova), plus ako server forkuje procese za svaki zahtev to dodatno usporava sve i trosi resurse na gomilu otvorene dece, pa ako ces cesto da radis refresh apsolutno se ne isplati raskidati i uspostavljati vezu svaki put. Downside je da moras da imas dedicated server ako planiras da instaliras sopstveni TCP server, ne verujem da ce iko to da te pusti na komercijalnim hostinzima..
23. 05. 2007. | #29 |
Boban Karišik
Expert
|
23. 05. 2007. | #30 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
- apache dobije zahtev, i prosledi ga nekom svom detetu na obradu. Ako nema dovoljno preforkovane dece, treba isforkovati novi apache proces - php modulu ucita i isparsira potrebne php skripte (a posto koriste wordpress to je tipa 5-10 includova, zavisi koliko pluginova imaju) - wordpress odradi sve potrebne upite na bazi (jedno bar 3-4) - ovaj njihov plugin procita sadrzaj direktorijuma, i inkluduje fajl sa vestima i to tako za svakog klijenta koji ima otvoren ajaxian u browseru... mozda sam ja staromodan, ali po meni je to daleko od optimalnog pristupa..
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ti si backend / frontend developer? Odlično! Možda baš tebe tražimo! | istok | Poslovne ponude i zapošljavanje | 22 | 26. 02. 2007. 19:32 |