19. 05. 2010. | #21 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2007
Hvala: 0
50 "Hvala" u 9 poruka
|
Sad sam malo sa vecim SEO iskustvom pa je moj konacan odgovor da je sve jedno da li je u pitanju .rs ili .com !!! Najbitnije ti je kako i na koje sajtove gradis backlink-ove.
20. 05. 2010. | #22 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Nije baš svejedno. Sa .RS si prvenstveno ograničio na manje područje. A sa .COM opet imaš opciju ili ili...
|
13. 06. 2010. | #23 |
stara koska :)
Professional
|
Permutacija, Asocijacija Ili Lapsus
Evo jos jednog primera IZ PRAKSE, kao jos jedna potvrda "sta je bolje"; da otvaram novu temu, nazvao bih je
".com ili .rs: PERMUTACIJA, ASOCIJACIJA ILI LAPSUS ?! " Sledi Google screenshot: O cemu se ovde radi? Novinar portala NaDlanu je pri pisanju teksta verovatno potpuno slucajno, pored greske u tekstu, omasio cak i naslov i u naslovu umesto da stavi .rs, stavio ekstenziju .com - za gore pomenuti domen. Nakon izvesnog, verovatno vrlo kratkog vremena se ispravio, ALI, bilo je kasno - Google je vec indeksirao stranicu. Sada postoje DVA identicna teksta, s tim sto je kod "izvornog/originalnog" ) :lol ostalo u Google indexu .com. Naravno, verovatno ce ubrzo ova "izvornog" nestati, obzirom da je ispravljen. Sta zelim da kazem ? Ako se novinaru koji se pripremao pre no sto je krenuo da pise tekst o MojOdmor portalu, PRIPREMLJENOM - OMAKLO pa je prekrstio ceo sajt u .com, koji pritom NEMA nikakve veze (sajt) sa .rs, kakav zakljucak treba izvuci iz naslova teme ".com ili .rs": Sta ce PROSECAN korisnik interneta po "defaultu" kucati u pretrazivacu, address baru, pretrazivati, pricati prijateljima,............. : ".... Posetio sam sajt neko_ime.COM, ili posetio sam sajt neko_ime.RS....." I ovde NIKAKAV Imarkeing, sipanje para u SEO, stampanje reklamnog materjala NE mogu da pomognu! Zakljucak ? .com domen je .com domen. Sto neko rece - "majka svih TLD-ova". |
"Hvala" stecko za poruku: |
13. 06. 2010. | #24 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Tačno, to se stalno dešava. Na webu je te stvari moguće prepraviti, ali zamislite ako u štampanim novinama neko objavi članak o vašem sajtu uz pogrešno navođenje adrese.
|
13. 06. 2010. | #25 | |
Professional
|
Citat:
Mada bih ja te "permutacije" vezane za stampane medije, ili za recimo neko gostovanje nekog na nekoj TV stanici (kada ga pitaju "..kazite adresu sajata...", a on tuc, muc,...; pogresi totalno i umesto URL-a, izgovori ono @ [at], pa jos i to pogresno), vise vezao za "opstu internet (NE)pimenost", a ne za "lapsus". Btw. da pomenemo Milose, da nesto vise o znacaju .com TLD-a nad ostalim ljudi mogu da procitajui i sa tvog bloga, i to takodje pisano iz "PRAKSE": http://milos.mileusnic.com/2009/02/1...vi-net-com-rs/ |
|
13. 06. 2010. | #26 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
a imate li iskustvo kako google tretira .ME domen?
kao crnogorski ili kao internacionalni [posto ga ogromna kolicina stranaca registruje] ? |
14. 06. 2010. | #27 |
Professional
|
Da ogroman broj registracija - OGROMAN.
JA bih NAJvecu zaslugu za to dao PERFEKTNO ODRADJENOM MARKETINGU. Tu ubrajam i predregistracioni period, i dizajn za LOGO, i kasnije - najave aukcija, ..... Kako ga Google tretira? E, to bi i mene zanimalo. Neko iskustvo? |
14. 06. 2010. | #28 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
^ pretpostavljam kao i .tv, malo specifican ali ipak internacionalan.
15. 06. 2010. | #29 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2007
Hvala: 0
50 "Hvala" u 9 poruka
|
Citat:
Pa ja cu ti na primer stranicu koja je na RS, i koja nema ni jednu englesku rec ubaciti na google.us indeks za rec LOVE iako znaci stranica cak ne sadrzi nigde tu rec!!!
15. 06. 2010. | #30 | |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
|
Citat:
love.me, kiss.me, about.me, shop.me ne verujem da bi bili zapazeni bez ovog .me e kako su odredili da to bude bas .me, a ne .mn npr kao montenegro, to ne znam |
|
|
|