Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 08. 2010. | #21 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
Ovde onda pričamo više o timskom radu nego o običnom dovođenju klijenata. Ako je taj saradnik pravi projekt menadžer u IT oblasti, odrađuje značajan deo posla, i sl., tu govorimo o timskom radu = 2 čoveka. Ako bi proširili priču, developera bi mogli da podelimo na dizajnera i programera = 3 čoveka. I tako dalje. To je mnogo kompleksnija priča od pukog dovođenja klijenta. I više ide ka organizaciji tipa firme, nego udruženih pojedinaca.
Što treba razlikovati od dovođenja klijenata (preporukom) bez bilo kakve dalje akcije, što je čini mi se ono što pokretač teme želi da radi. |
18. 08. 2010. | #22 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Ako ti neko dovede klijenta i ostavi ga tebi da mu objašnjavaš zašto se URL unosi u address polje browsera a ne u Google search na sredini ekrana onda i ne zaslužuje više od 10-20%
Ali ako ti neko donese na papiru kakve boje klijent želi, kako raspoređene elemente, neke uzorke koji mu se sviđaju, sadržaj u tekst formatu spreman za unos, prevedene tekstove u slučaju da je sajt multijezičan.... Ko nije kopao ove informacije od klijenata ne zna šta je muka... |
"Hvala" mangia za poruku: |
19. 08. 2010. | #23 | |
profesionalac
Professional
|
Citat:
I ovaj dio posla zahtijeva odredjene aktivnosti, npr. - prijavu putem submit url - dodavanje sajta u google webmaster tools / yahoo site central - generisanje sitemap, robots itd .... To zvuci smijesno zato sto je to banalno - ali u tom je i problem web design related struke jer se cak i od pojedinaca koji se tim poslom bave omalovazava.. Pa neka ponudjac odredi koliko to kosta pa neka klijent to sam uradi ? Ne mislim ja da je to nesto sto zahtijeva posebno znanje ali npr. kad odes kod sudskog tumaca on ti naplati xx po liniji teksta i to je tako i niko se nece buniti... (da ne ulazimo u cuvenu pricu oko osnivanja udruzenja web designer-a itd.. ).. A sto se tice price o procentima, mislim da treba da se krece od 10% za cisto sklapanje posla - znaci samo posrednik do 50% ako taj ko ugovari preuzima komunikaciju sa klijentom i sl.
19. 08. 2010. | #24 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Kod mene, a verujem i vecine drugih, ovaj deo posla se naziva SEO, a ono sto se u ponudi zove "prijavljivanje" sajta, znas i sam koliko sekundi traje.
19. 08. 2010. | #25 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
To je najmanji problem, ti onda "objasniš" klijentu kako ćeš ga "prijaviti na svim svetskim pretraživačima"
19. 08. 2010. | #27 |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
^ Kupovina iz foteje, moze i tako...LOL, pogotovo ako prodajes sajt preko FB!
19. 08. 2010. | #28 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 12.02.2009
Hvala: 22
57 "Hvala" u 41 poruka
|
jedino logicno objasnjenje imam za ljude koji pricaju da je dovoljno 10-20 % za partnera koji ti "samo" dovede klijenta koji ce platiti uslugu je to, da se ubijaju od posla.
Ali cak ni to nije zdrava poslovna politika nijednog uspesnog pojedinca, jer i ako imas previse posla, onda zaposlis ljude . |
21. 08. 2010. | #29 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 14.07.2010
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Pogledajte
http://bit.ly/IzradaSajtova
21. 08. 2010. | #30 | ||
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Citat:
Citat:
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sigurnost i poslovna politika... | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 11 | 06. 05. 2007. 02:25 |
Poslovna korespodencija | bluesman | e-Business | 7 | 07. 11. 2005. 02:42 |
Zanimljiva igrica | Zero-Cool | Opušteno | 0 | 27. 09. 2005. 14:19 |
Zanimljiva ponuda, posebno za developere | Ilija Studen | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 6 | 07. 09. 2005. 21:42 |