17. 06. 2009. | #21 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 30.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
|
da, mislim na Tomicu. On me i "naterao" da koristim smarty. A kolko mi se svideo, vidi se po tome sto ga i dan danas koristim
|
17. 06. 2009. | #22 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa normalno je da ti se svideo kada si potrosio vise od 7 minuta da provalis sve mogucnosti i imao si pomoc da te uputi kako se najefikasnije koristi. Najvise se cudim ljudima koji 'bace pogled' na nesto pa onda kao 'ma to je sranje'. I stvarno ne bih da advokatisem, a jos manje da nekoga ubedjujem da koristi Smarty, svako koristi ono sto mu odgovara, samo onda malo lakse sa teskim recima
17. 06. 2009. | #23 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 30.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
|
cisto da napomenem, posto neki pricaju da dodatni lejer/klasa usporavaju celu aplikaciju. Iz mog licnog iskustva i iskustava koje sam citao, u ogromnom broju slucajeva, ako ne u apsolutnoj vecini, problem sa brzinom dolazi iz dela koji radi sa podacima (kod + baza).
Smarty trosi mizerne resurse. |
17. 06. 2009. | #24 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 17.03.2006
Hvala: 9
15 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
|
|
17. 06. 2009. | #25 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 19.05.2007
Hvala: 13
3 "Hvala" u 3 poruka
|
@bluesman
http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=237 (drugi post u temi). Zanima me koji su razlozi bili tada da napises "Zaboravi smarty za to", danas je drugacija razmisaljenje ? Da se razumijemo, i ja koristim Smarty, ne provociram, nego me zanimju razlozi zbog koji si postao Smarty advokat (hehe). Sve najbolje. |
17. 06. 2009. | #26 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa tamo je covek mislio da optimizuje sajt i poboljša performanse koristeci smarty, to je druga prica... ono mora da se optimizuje konceptualno a ne programerski, zato sam mu rekao da zaboravi na smarty jer mu smarty u tome neće pomoći.
Inače bio je jedan period kada sam i ja mislio da mi smarty slabi performanse sajta, jedan sam čak i prebacio u "ne-smarty" i ustanovio sam da mu smarty ništa nije smetao, problemi su bili hardverski i konfiguracioni (mysql i apache na serveru). Inače, kod velikih projekata dobra ideja je imati jedan dev. sajt gde sve testiraš i kada sve radi onda postaviš na live... a na live sajtu je konfirugacija smary-ja drugačija: ->debugging = false ->compile_check = false ->force_compile = false ->caching = 2 ->cache_modified_check = false ->use_sub_dirs = false
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 17. 06. 2009. u 19:40. |
"Hvala" bluesman za poruku: |
17. 06. 2009. | #27 |
Miljenko Rebernišak
Qualified
Datum učlanjenja: 05.03.2009
Hvala: 4
25 "Hvala" u 22 poruka
|
Hvala na informacijama za sajtove,nisam znao za flickr.
Moja konfiguracija se malo razlikovala.Drago mi je da nisam jedini koje je pomislio da je smarty slab sa performansama i isprobao nešto drugo,ali očito sam pogrešio |
20. 06. 2009. | #28 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
jesi siguran oko ove opcije?
meni se cini kao dobar izbor da bude true na production serveru (ja sam je koristio i nisam primetio problem). Ona proveri timestamp i ako kesirani podaci nisu menjani od prosle posete vrati 'Not Modified' umesto da printa ceo fajl, sto ubrzava stvari i stedi na protoku.
20. 06. 2009. | #29 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Da, ali i ne To najviše zavisi od caching opcije koju koristiš. Za male sajtove (u smislu malo programiranja sa puno podataka iz baze koji se ne menjaju puno) gde se keširaju cele strane, a cache lifetime je veliki jer i nema potrebe da se često generiše novi cache, sa ovom opcijom još malo ubrzava ako je uključen browser cache.
Sa tim može da nastane problem ako ima nekih formulara, neki login ili nešto slično, ali sa nekim statičkim stranama kao recimo spisak area codes za neki state - nema problema.
22. 06. 2009. | #30 |
Miljenko Rebernišak
Qualified
Datum učlanjenja: 05.03.2009
Hvala: 4
25 "Hvala" u 22 poruka
|
Da li je neko probao da smesta kompajlirane fajlove i cache u tmpfs memoriju(/dev/shm) na linuxu?
Da li su performanse bolje,aplikacija brza ? Po logici trebalo bi bar da smanji citanje diska sto je plus svakako. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Starter Web Template 1.0 | m.stojanov | Web site, dizajn i multimedia | 0 | 12. 09. 2009. 17:16 |
Web Template Stamparija | marevuksa | Sva početnička pitanja | 2 | 29. 12. 2007. 23:16 |
Problem sa template-om | celawi | Sva početnička pitanja | 1 | 03. 11. 2007. 13:31 |
asp.net 2 : FormView template | BraMom | Programiranje | 0 | 01. 11. 2006. 00:19 |
Mala Template klasa | Ilija Studen | PHP | 11 | 11. 06. 2006. 18:37 |