12. 04. 2010. | #21 | |
Zepter Digital Media
Professional
Datum učlanjenja: 13.01.2009
Hvala: 10
6 "Hvala" u 5 poruka
|
Citat:
koja je onda svrha servisa? rangiranje +/- vrsi i Alexa a zasto bi statistike bile tajna? - mislim na osnovne stvari, broj poseta, jedinstvenih, prikazanih stranica...nista vise... a vecina sajtova takve informacije i nudi u marketing delu, tj PDF print iz GA iskreno, dopada mi se rumunski servis upravo zbog konkretnih podataka, bez toga zaista ne vidim svrhu...
12. 04. 2010. | #22 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Apropo ideje, slazem se sa svim iznetim, moja prethodna poruka je bila vise kao for the record
Eventualni problem kod ovog tipa servisa moze biti ukoliko webmaster ne moze sam odluciti sta zeli dati. Kao sto je Alex Webgazda napisao mnogi daju (ukljucujuci i mene) osnovne statistike u vidu PDF-a iz GA svim zainteresovanima, medjutim, nisam siguran da li bih ja ili moj CTO voleo da neko ima overview svih informacija jer neke mogu da spadaju u domen poslovne tajne.
12. 04. 2010. | #23 |
Zepter Digital Media
Professional
6 "Hvala" u 5 poruka
|
Mogao bi da se napravi sistem koji ima sopstveni kod za pracenje kao sto ima GA? Ali bez detalja koje prati GA... Ni ja ne bih voleo neko da zna sve detalje posete... ali osnovne stvari, sto da ne?
Inace, ponedeljak 12-ti je
12. 04. 2010. | #24 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
^ Pa svodi se na isto, ako ti staviš nečiji kod za praćenje na svoj sajt, taj isto može da prati sve što poželi i što prati i GA, pitanje je samo koliko mu veruješ da on to ne radi. Kao i u slučaju GA, stvar je u poverenju tako da ne vidim neku razliku.
Videćemo kako će Snajper da zaživi, ali slažem se da je ova rang lista bez ikakvih brojeva bezveze. Rumunski Snajper mi deluje OK. Poslednja izmena od mileusna : 12. 04. 2010. u 01:27. |
12. 04. 2010. | #25 |
Zepter Digital Media
Professional
6 "Hvala" u 5 poruka
|
Zastita podataka!? Ugovor? Veoma ozbiljna stvar po meni... pogotovu ako se nekome naplacuje da bi dosao do necijih podataka... kao kada bi neko napravio sajt, skupljao korisnike i posle recimo prodao e-mail adrese korisnika...
12. 04. 2010. | #26 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Ugovori stoje, to bi i Snajper trebao da ima, tj. postoje neki uslovi korišćenja prilikom prijave sajta, ali je to dosta šturo za sad, ne navodi se recimo koje to podatke Snajper prikuplja i sl.
|
"Hvala" mileusna za poruku: |
12. 04. 2010. | #27 |
Zepter Digital Media
Professional
6 "Hvala" u 5 poruka
|
kada ima pristup GA nalogu onda moze sve!?
12. 04. 2010. | #28 |
troll mode
Wrote a book
|
ajd i ja da se javim, i ako nisam hteo da se uplicem u ovu pricu jer sam ispalio prilikom realizacije
@mileusna trebalo je brzo resenje, nisam siguran da je najbolji nacin davanje user pristupa ali trenutno je to najbrze resenje bilo @ostali sto se tice podataka koje kupi (ako je ostalo pri starom dogovoru) to su - unique visits - pageviews - absolutely unique visits - geografski podaci na osnovu kojih se izvlaci broj poseta iz Srbije na taj nacin se simuliraju neke od prednosti Gemiusa i daje koliko toliko tacan presek posetilaca i pravi najrelevantniji ranking sajtova koji je moguce trenutno realizovati. Google Analytics je industrijski standard u Srbiji pa i ako gresi, gresi svima isto. Ostatak podataka se prikazuje master nalogu ali nije vidljiv krajnjim korisnicima iz razloga sto pojedini podaci iz Analyticsa mogu da se zloupotrebe kada su vlasnici sajtova u pitanju. Sa strane kreatora servisa ostaje nepisano pravilo da ih nece deliti sa drugima, a mozda to negde treba i definisati. Takodje razlog zasto se nije kreirao poseban kod za kupljenje podataka je i zbog usporavanja sajtova koji su i ovako spori od silnih iframeova i javaskriptova koje ubacujemo zbog statistika, ppca i slicno. Na ovaj nacin su jednim potezom ubijene 2 muve BTW, nisam ukljucen u samu realizaciju servisa da ne bude zabune, samo sam pomogao oko podataka koji se filtriraju. |
12. 04. 2010. | #29 |
Moderator
Expert
|
Snajper pusten u rad!
Svima hvala na podrsci, testiranju, komentarima i kritikama.
Citam sve, ali sam toliko umoran od neprospavane noci da napisem odgovore. |
12. 04. 2010. | #30 | |
Zepter Digital Media
Professional
6 "Hvala" u 5 poruka
|
Citat:
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Stednja - Snajper poceo da donosi kampanje | torbica | Marketing i SEO | 1 | 01. 11. 2010. 19:44 |
Snajper.com.hr | torbica | Marketing i SEO | 1 | 03. 08. 2010. 22:45 |
Planiranje projekta | nixa | Planiranje i usability | 9 | 11. 06. 2005. 19:47 |