17. 06. 2010. | #21 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
|
17. 06. 2010. | #22 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
E ali ono što sam hteo da kažem je da može da krene od jezika višeg nivoa i konzole. Poenta je što je ciklus edituj-snimi-kompajliraj-izvrši zapravo jedna, sa stanovišta samog učenja jezika, nepotrebna smetnja koja oduzima dosta vremena. Al to znaju samo oni koji su radili i jedno i drugo.
17. 06. 2010. | #23 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
|
Ja ne vidim sta je tu toliko komplikovano. Jedina razlika izmedju interpretiranja i izvrsavanja kompajliranog koda je taj jedan korak kompajliranja. Cinjenica je da samo kompajliranje ponekad moze da zahteva dodatno poznavanje raznih opcija kompajlera, ali je to cena pogodnosti koje pruzaju kompajlirani programi.
A sto se vremenske zahtevnosti tog jednog koraka tice, ljudi su, da prostis, izmislili make, tako da si opet na O(const)
17. 06. 2010. | #24 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Mislio sam na interaktivno interpretiranje. To apsolutno nije isto kao izvršavanje kompajliranog (ili interpretiranog) programa od početka do kraja. Najbliži pandan tome u radu sa kompajliranim jezicima je step-by-step debagiranje (a ono itekako ima smisla, nadam se da se barem oko toga slažemo?).
17. 06. 2010. | #26 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
|
"Hvala" Dragi Tata za poruku: |
18. 06. 2010. | #27 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Kompajlirani jezici su i pre mogli da se menjaju tokom izvrsavanja, sto je onda vrlo blizu tih cmd interpretera..
VS je nudio takvu mogucnost cini mi se pre nekih 15 godina (Edit & Continue) u mislim i VC++ i VB-u (uz kombinaciju sa Immediate konzolom u VS gde je mogao interaktivno da se poziva kod i slicno). Kasnije su izbacili E&C, pa vracali.. mislim da i sada ima, sa nekim ogranicenjima. Immediate konzola, mislim da ima sad isto u VS, samo se zove mozda Command Window ili tako nesto. Mono je jos pre pokazao takve fazone za C#, a MS ce to da ubaci kad zavrse novi kompajler za C# (5.0) gde ce kompajler da ujedno postane servis platforme pa ce bukvalno moci bilo koji string koji sadrzi C# kod da se kompajlira i da bude u potpunosti moguca komunikacija takvog i obicnog koda, itd.. Evo za mono ovde (nisam licno probavao): http://www.mono-project.com/CsharpRepl
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 18. 06. 2010. u 02:21. |
18. 06. 2010. | #28 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 08.03.2010
Hvala: 9
1 "Hvala" u 1 poruci
|
|
18. 06. 2010. | #29 |
član
Certified
|
Imaš takođe i CBT Nuggets video za C#:
On The Job Training Series: C# contains these videos: - Overview: What is Microsoft .NET? - Introducing Microsoft C# (free video) - The Basics of Variables, Operators, and Expressions - Implementing Methods - Making Decisions Using Flow Control - Classes, Objects, and Assemblies - Developing Business Objects Part 1 - Developing Business Objects Part 2 - Working with Menus - Working with C# Events - Windows List Controls: The Combo Box - Introduction to ADO.NET Part 1 - Introduction to ADO.NET Part 2 - Introduction to ADO.NET Part 3 - Databound Controls - Introducing ASP .NET - Databound Web Applications - Using the Web Configuration File - Advanced DataGrid Techniques - The .NET Framework and XML http://www.cbtnuggets.com/webapp/product?id=218 |
"Hvala" Marko Medojevic za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koji si programski jezik? | BluesRocker | Opušteno | 23 | 05. 09. 2008. 14:47 |