(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 11. 2006. | #21 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Idi krkaj prebranac pa se vrati, taman dok ti ja kažem nešto
Pogrešno si shvatio. Nije istina da ovde nema mesta početnicima. Ono što jeste istina je da bilo ko, početnik ili profesionalac, ne treba da postavlja pitanja tipa "Učim CSS, kažite mi šta je float". Pravo pitanje je "Učim CSS i zapeo sam oko float, ne mogu da shvatim kako to funkcioniše, probao sam (sa naglaskom na "probao") i ne mogu da namestim da mi bude xxxx.... na zzzz". Zamisli da si recimo kao Ilija Studen i zezneš se nekad da gledaš fudbal sa normalnim ljudima (sorry, Ilija, moram). I pitaš: E a što ovi trče levo a ovi desno? Ili a zašto ovaj 1 ima drugačiji dres? Dobio bi Weifert u glavu
22. 11. 2006. | #22 | |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
@bluesman
subject: veplika na vepliku Citat:
|
|
22. 11. 2006. | #23 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ne, kewe mi... kada bi postavio pravo pitanje ja bih, a siguran sam i gomila drugih, vrlo rado odgovorio. Ovako, samo idem po forumu i serem kao čilager neki.
22. 11. 2006. | #24 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Citat:
CSS je najlakše krenuti učiti iz tuđeg koda. Nađeš dizajnera čiji ti se stil pisanja CSS-a najviše sviđa i kreneš da učiš iz njegovih fajlova, kad to savladaš onda dolaze na red A List Apart tutorijali. Posle tog eksperimentišeš sa drugim tutorialima i lagano krećeš da praviš svoje fazone. U međuvremenu steći ćeš rutinu u pisanju i steći osjećaj kako rješiti sve kroz CSS Poslednja izmena od mungos : 22. 11. 2006. u 23:12. |
|
23. 11. 2006. | #25 | |
Domagoj Horvat
Expert
|
Citat:
mrvu offtopica, ali kako smo krenuli, i nije bas... pije godinu dana zaposlim se ja (part time) u jednoj firmi koja forsira tableless kao default. kako mi je bazicni poso u drzavnoj firmi (isto oko weba, ali smijurija od weba), a znamo svi kakve su drzavne jasle, tromo i sporo, nisam se susreto sa konkretno CSSom toliko koliko treba za jedan dobar tableless. I, upadnem ja u novu firmu, uzmem novi projekt, kazu ljudi 'mi sve tableless, jel to ok s tobom?', ja ko CSS guru -> 'kako ne bi bilo, pa to se podrazumijeva!' i onda krece -> pisem PHP pozadinu, a u medjuvremenu, isprintam si CSS Reference sa w3c.org i citam prvo da uopce ulovim opci koncept, citam u tramvaju, busu, na wc-u, cak i u vlaku dok sam putovo curi (sadasnjoj zeni) u Beograd. i normalno, cim sam ulovio 'o cemu se tu radi', sati i sati blejanja u monitor i probavanja. ama bas nista nisam naucio bez da konkretno probam, pozelim stoput razbit monitor kad ne kontam ili ne divim se svojoj pameti kad uspijem naterat container da se siri kako treba i ko debil probavo i iste stvari milion puta ne bi li mi jednom za svagda usle ne u glavu, nego u ruku. zato bi reko da treba probat i 170% a ne samo 70% alzo, primjeri, primjeri, primjeri... i onda ovo sta kaze mungos -> lagano se napreduje i dolazi do nekog svog, ajde recimo to tako, stila... sve van toga je nista...
23. 11. 2006. | #26 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Sad vi tu kao izvlačite neke procese i nauke, vamo tamo, a ja vam kažem: potrebno je samo 7 dana. Ni engleski ne treba da znate.
23. 11. 2006. | #27 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
preterujes Ilija...
sintaxa CSS se nauci i za manje od nedelju dana, treba ti 2-3 dana da pohvatas o cemu se radi, i onda mozes da koristis help za konkretna imena propertija i selektora.. Ali da bi shvatio kako da napravis nesto sa CSS-om tako da radi u svim browserima kako si zamislio, bez 90 pisanja-brisanja, plus da znas kako da prepoznas browser bugove i da ih izbegnes/resis... e za to ti treba bar par meseci intezivnog sljakanja/citanja/istrazivanja... masu stvari ne mozes da naucis citajuci, nego moraju da ti se dese u projektu, pa da provedes celu noc pokusavajuci da ih resis...naprosto tako se uci, kroz praxu, kao uostalom i za svaki drugi posao... umem ja da omalterisem stan ili postavim plocice u kupatilu, ali profesionalac ce to da uradi daleko lepse, za deleko manje vremena i bez brljotina... jer on ima iskustvo..
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 23. 11. 2006. u 03:17. |
23. 11. 2006. | #28 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ilija, kad ćeš da nađeš tih 7 dana vremena da konačno naučiš CSS?
23. 11. 2006. | #29 |
Rade Joksimović
Professional
Datum učlanjenja: 27.10.2006
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Hehehe... Mozes bilo sta od programskog, skriptnog, engleskog, svahili jezika, nauciti za manje od mesec dana. Ali ti ces kad odes u Afriku znati da pitas za pravac, prenociste, i gde da kupis mleko, ali se neces moci porediti sa Afrikancem koji prica isti taj Svahili svaki dan
Mislim da je to sustina price... |
23. 11. 2006. | #30 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Ljudi, parodirao sam reklamnu kampanju uvek nam drage škole računara NL Pro Group (bez znanja engleskog, za 7 dana, mape uma, Džumandži; sećate se? reklame još idu i Žarko mlati pare punom parom).
Izgleda da ovde čovek bude bukvalno shvaćen čim izostavi smajli. Da ne dođe do zabune, pošto mi je mrsko da kuckam smajli, i ovo za Džumandži u njihovom nastavnom programu je šala
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 23. 11. 2006. u 10:25. |
|
|